Demirkırkan: Tüm binaların dayanıklılığı araştırılmalı

Demirkırkan: Tüm binaların dayanıklılığı araştırılmalı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın büyük bir kısmının birinci derece deprem bölgesinde olduğu gerçeğinin asla unutulmaması gerektiğini söyleyerek, “Yerel yöneticilerimiz yetkileri altındaki tüm binaların depreme dayanıklılık durumlarını belirlemeli. Deprem gelmeden, gerekli önlemler alınmalıdır” dedi

 

“ACILARI UNUTMAK, UNUTTURMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, gündeme dair yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Belediyesi’ne “deprem” çağrısında bulunarak,
“Şimdilik 37 bin canımızı kaybettiğimiz, 100 bin civarında yaralımızın olduğu büyük bir deprem felaketi yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı, onların acılarını unutmak, unutturmak mümkün değil. Ancak biryandan da milletçe yaralarımızı sarmak zorundayız. Sarmaya başladık da. Milletimiz, devletten beklemeden, kim olduğuna, hangi dinden, hangi ırktan olduğuna bakmadan depremden yara almış, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yardım elini uzatıyor. Bizlere düşen görev yardımlaşmayı ve dayanışmayı büyüterek, sürdürmektir. Ne mutlu bize ki hala birliğimizi beraberliğimizi devam ettirebiliyoruz.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE”
Afyonkarahisar’ın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Milletvekili Aday Adayı Dr. Demirkırkan, “Bir yandan acılarımızı sararken diğer yandan önümüze bakma zamanı da geliyor. Deprem fay hatları üzerinde kurulu bir coğrafyada yaşadığımızı, Afyonkarahisar’ın büyük bir kısmının da birinci derece deprem bölgesi olduğunu asla unutmamalıyız. Yeni felaketler yaşamadan önlemlerimizi alalım.” şeklinde konuştu.
“KENTTEKİ TÜM BİNALARIN DEPREM DAYANIKLILIĞI ARIŞTIRILMALI”
Depren gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini ve bu konuda herkesin üzerine görevler düştüğünü söyleyen Demirkırkan, “Bugün hepimize düşen görev oturduğumuz evin, işyerinin ‘deprem dayanıklılığı’ konusunu araştırmak olmalıdır. Aslında bu görev vatandaşların tercihine bırakılmamalıdır. Yerel yöneticilerimiz ve kamu kurumlarından riskli bölgelerden başlamak üzere, yetkileri altındaki tüm binaların depreme dayanıklılık durumlarını belirlenmesini bekliyoruz. Yöneticilerimiz riskli binaları tespit edip sahiplerini, kiracılarını ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Deprem gelmeden, kimsenin gözünün yaşına bakmadan gerekli önlemler alınmalıdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM