7 binden fazla depremzede Afyon’da. Tüm imkanlar seferber

7 binden fazla depremzede Afyon’da. Tüm imkanlar seferber

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem felaketinin yaralarının birlik ve beraberlik içerisinde sarılacağını vurguladı

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkisi altına alan ve peş peşe meydana gelen iki büyük depremin yaralarını sarmak ve depremzede vatandaşlarımıza hızla yardım ulaştırabilmek için sıfırıncı saniyeden itibaren İl Afet ve Acil durum Yönetim Merkezi’nde çalışmalara başladı.
İLK ANDAN İTİBAREN KRİZ VE KOORDİNASYON YÖNETİMİ SAĞLANDI
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, felaketin ilk anından itibaren AFAD’da İl Özel İdare, Belediyeler, kaymakamlar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan geniş bir ekip ile kriz yönetimi ve koordinasyon sürecini başlattı. Bu süreçte, Afyonkarahisar’da afetin ilk gününden itibaren Afyonkarahisar Belediyesi ve devletin diğer kurumları, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile birlikte yoğun bir yardım kampanyası yürütüldü. Bu yardımlar kapsamında asrın afetinin 10. günü itibariyle Afyonkarahisar’dan 2 bin 942 personel, 996 adet araç, 800 araçlık gıda ve yaşam malzemesi yardımı yapıldı. Bunun yanında 16 Şubat 2023 tarihinden itibaren bölgeden Afyonkarahisar’a gelen 7 binden fazla depremzede kamu misafirhaneleri yurtlar ve otellerde misafir edilmektedir. Afet bölgesine gönüllülerin desteği ile 179 adet iş makinası, 87 adet personel aracı, 295 adet lojistik araç olmak üzere toplam 561 araç görevlendirildi. Kamuya ait olarak ise 58 adet arama kurtarma aracı, 144 adet iş makinası, 56 adet personel aracı ve 177 adet lojistik araç olmak üzere toplam 435 araç görevlendirilmiştir. Ayrıca bölgeye görevlendirilen toplam 2 bin 942 personel; bin 742 çeşitli kurumlardan görevlendirilen kamu personeli, şoför ve iş makinası operatörlerinden oluşan 523 kişilik özel sektör personeli ve 677 kişilik yerel gönüllü destek gruplarından oluşmaktadır. Tüm bunlara ilave olarak gıda, giyecek, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi taşıyan 291 tır, 142 kamyon ve 367 kamyonet olmak üzere toplam 800 araç bölgeye gönderildi.
“HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Afyonkarahisar’dan yapılan gıda, yaşam malzemesi ve arama kurtarma desteğinin yanı sıra afet bölgesindeki vatandaşların geçici konaklamasını sağlamak amacıyla bölgeye 179 konteyner gönderildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yapılan yardımların bölgeye olabildiğince hızlı ulaştırılması hususunda Afyonkarahisar AFAD Merkezi’nde oldukça yoğun ve özverili bir çalışma yapıldığını belirtti.
Vali Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Tüm ülke tek yürek olarak bu büyük afetin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Belediyemiz, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, yani herkes, bir şekilde imkânı dâhilinde elini taşın altına koymaya çalışıyor. Biz de valilik olarak bunun koordinasyonunu sağlamaya ve bu sıkıntılı süreci elimizdeki imkânlarla en etkin şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu uzun ve zorlu süreç ancak birlik olarak, dayanışmayla atlatabileceğimiz bir süreç. Şimdi bu yardımlar gitti ancak bölgenin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğu da unutulmamalı. Yardımların arkasının kesilmemesi hayati bir öneme sahip. Buradan da vatandaşlarımıza bunu tekrar hatırlatmış olayım ki desteklerin devamlılığı bölgedeki vatandaşlarımız için hayati bir önem arz ediyor.”
Afyonkarahisar’da 16 Şubat 2023 tarihinden itibariyle KYK’da 958, kamu misafirhanelerinde 215, oteller ve apartlarda bin 578, diğer tesislerde 6 olmak üzere toplam 2 bin 757 depremzedeye konaklama imkânı sağlandı. Ayrıca kayıtlı olarak 4 bin 397 depremzede vatandaş kendi imkânıyla Afyonkarahisar’da konaklamaktadır. Afyonkarahisar’ da konaklayan 4 bin 738 depremzede ile birebir görüşme yapıldığı öğrenildi. 105 hastaya birebir müdahale edildi ve bin 144 kişiye hem ayni destek hem de 316.340 TL nakdi destek sağlandı. Depremin ilk anından itibaren İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde tüm çalışmaları koordine eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bölgeye yardım ve iş makinası sevkinin devam edeceğini bildirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM