Depremzedelere Milli Görüşçüler’den 300 soba yardımı

Depremzedelere Milli Görüşçüler’den 300 soba yardımı

Afyonkarahisar’da, Milli Görüşçü Kuruluşların (MİLKO) destek ve gayretiyle özel olarak imalatı yaptırılan 300 soba, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı

 

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği öncülüğünde ve diğer MİLKO kuruluşlarının da desteği ile özel olarak üretimi yapılan sobalar depremzedelere dağıtılmaya başlandı.
“İLK GÜNDEN İTİBAREN GÖNÜLLÜLERİMİZLE SAHADAYIZ”
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Afyonkarahisar’dan 4. Yardım tırını bölgeye gönderen MİLKO’lar adına açıklama yapan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı temennisinde bulundu. Coşkun, çok büyük acılar yaşandığını dile getirerek, “Acımız büyük, milletçe paylaşarak azaltmanın derdindeyiz. Dernek olarak felaketin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarına odaklandık. Orada ciddi ısınma ihtiyacı olduğuna dair talepler aldık. Derneğimizin 4 bin civarındaki gönüllüleri ve çalışanları ilk günden itibaren sahada. Ekiplerimiz hem arama kurtarmada hem yardım faaliyetlerinde ve diğer hizmetlerin sürdürülmesinde çalışmalarını yapıyorlar.” dedi.
“YÜZ SOBA İLE BAŞLADIĞIMIZ ÇALIŞMA 300 SOBAYA ULAŞTI”
Muharrem Coşkun, talepleri karşılamaya yönelik çaba sarf ettiklerini belirtti. Coşkun, “Biz de oradan gelen talepler üzerine neler yapabiliriz diye çalışmaya başladık. Geçtiğimiz günlerde 3 yardım tırımızı bölgeye göndermiştik. Bugün ise soba yüklü 4. Yardım tırını bölgeye gönderdik. 100 soba ile başladığımız çalışma şu an 300 sobaya ulaştı. İnşaAllah önümüzdeki süreçte MİLKO’lar ve halkımızın da desteği ile 250 sobalık daha bir yardımımız olacak” ifadelerini kullandı.
“MİLKOLAR OLARAK ÜÇ TIR EŞYA TOPLADIK”
Afyonkarahisar’da yardım kuruluşlarının öncülerinden olan Cansuyu Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Av. Mehmet Demir de depremzedeler için yürütülen yardım çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Demir şunları kaydetti: “Yoğun bir çalışmayla bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu an Afyonkarahisarımızda 50 kişilik bir Cansuyu gönüllü gurubumuz var. Hayırseverlerden de Allah razı olsun. Onların mali desteğiyle biz bu çalışmaları yardımları yapıyoruz. Tüm Türkiye ile Kahramanmaraş depremlerini bizde üzüntüyle öğrendik. Depremin ilk gününden itibaren milletimizin de yoğun teveccühü ile şehrimizde MİLKO’lar olarak 3 tır eşya ve gıda yardımı topladık. Bugün ise soba yardımı ile 4. tırımızı yola çıkardık. Bizden ne bekleniyorsa ve ne yapılması gerekiyorsa fazlası ile yapmaya gayret ediyoruz. Halkımızın büyük desteği ile yardımlar toplanmaya ve bölgeye ulaştırılmaya devam edecek. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. El birliği ile yaralarımızı saracağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM