CHP, Çetinkaya’yı kabri başında andı

CHP, Çetinkaya’yı kabri başında andı

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, asker, devlet adamı Ali Çetinkaya’yı vefatının 74’ncü yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı mensupları asker, devlet adamı Ali Çetinkaya’yı vefatının 74’ncü yıldönümünde kabri başında andı. Anma töreninde Çetinkaya’nın ruhuna ithafen dualer edilerek kabrine karanfiller bırakıldı.
CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme anma töreninde yaptığı konuşmada, Ali Çetinkaya’yı 74’ncü vefat yıldönümünde saygı ile andıklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Ulusal Kurtuluş müdacelesi kahramanı 11-2-3-4-5-6-7’nci dönem Milletvekilimiz, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanımız büyük devlet adamı Ali Çetinkaya’yı vefatının 74’ncü yıldönümünde saygı ile anıyoruz. Osmanlı Devletinin son yıllarında yabancıların elinde bulunan demiryolu hatlarımızın millileştirilmesi ve sonrasında ‘demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan’ dizesinde bahsedilen hemşerimizin ismi her geçen gün unutturulmaya çalışılsa da biz unutmayacağız. Düşmana ilk kurşunu atmış ve Balıkesir de kuva-i Milliyeyi örgütlemiştir. Cumhuriyetin kurucu ve önder kadrolarının bizlere gösterdiği muasır medeniyetler hedefine ulaşmak için çalışacağız. Bu vesile ile ulusal kurtuluş savaşı kahramanlarımızı, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle yadediyoruz .”
Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, kahraman ve büyük devlet adamı Ali Çetinkaya’nın Türkiye ve Afyonkarahisar’a olan katkılarının unutulmadığını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM