“Afet bölgesine yardımlar  uzun süre devam etmelidir”

“Afet bölgesine yardımlar uzun süre devam etmelidir”

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek deprem bölgesindeki izlenimlerini aktardı. Tekdemir, “Afet bölgesine yapılan yardımlar 3-4 hafta değil bir yıl boyunca kesintisiz devam etmelidir” dedi

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tekdemir, Teşkilat Başkanı Av. Ahmet Öztürk’le birlikte Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. Ziyarette AGC yöneticileri; Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Ömer Elçi, Hakan Dilek hazır bulundular.
“GERÇEKLERİ SÖYLEYİP
İÇİMİZİ DÖKMEK İSTEDİK”
AGC Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahramanmaraşlı merkezli iki büyük yıkıcı depremin ardından izlenimlerini aktaran Mevlüt Tekdemir, “8 günlük bir deprem bölgesi gezimiz oldu. İzlenimlerimizi değerli basın mensuplarımıza aktarmak istedik. Partimizin Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ hocamla beraber deprem bölgesindeydik. Haliyle gördüklerimizi, bildiklerimizi de aktarmak istedik. Biz biraz kitabın ortasından konuşmayı seven bir partiyiz. O yüzden söylenmeyenleri söyleyip, gerçekleri söyleyip hoş bir sohbet yapmak istedik. Bu ziyareti birazda içimizdekileri dökmek maksadıyla yapıyoruz.” dedi.
“KAFATASÇI, ÜLKÜCÜ, DEĞİL ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ”
Zafer Partisi’nin Atatürk’ün izinde bir milliyetçilik anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Tekdemir şöyle konuştu: “Devletimiz 10 yılda 144 milyar dolar parayı nasıl verdiğinin dökümanı vardır. Biz Afyon halkına Zafer Partisi’ni tanıtırken net tanıtamıyor olabiliriz. Bu konuda bazı söylemler geliyor. Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisi olan bir partidir. Yani biz Atatürk’ün söylediği şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir felsefesiyle Kurtuluş Savaşı’nda bu ülkeyi kuran Kürd’ü, Laz’ı, Çerkes’i, Rum’u, Yörüğü ile hep beraber Türk kimliği adı altında toplanması gerektiğine inanan bir partiyiz. Biz öyle kafatasçı değiliz. Ülkücü bir parti değiliz. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken ama bunu yaparken de tek devlet Türk devleti, tek millet, Türk milleti, tek bayrak ve tek vatan, Türk bayrağı vatanı diyen bir partiyiz. O yüzden bizi tanıyacak hemşerilerimizle doğru tanırlarsa çok daha mutlu oluruz. Sıkı bir Atatürkçüyüz. İmaret Camii’nde Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına Fatiha okutacak kadar Atatürkçüyüz. Anadolu Müslümanıyız. Biz hani hiçbir tarikata bağlı olmayan ama dini değerleri seven, saygı duyan bir insanız. Benim eşim de hacıdır.”
“AFAD’IN BAŞINA
İMAMLARI KOYARSANIZ
SADECE SELA OKURSUNUZ”
Tekdemir sözlerine şöyle devam etti: “Önceki gün Şırnak Valisi söyledi. ‘Devletin açıkladığı rakamların beş katını düşünün.’ dedi. Bakın Hatay tamamen yerle bir olmuş. Yani orada 30 bin 50 bin sayısının çıkması mümkün değil. Adıyaman İl Başkanımızın bana söylediği sadece ‘On haneli bir köyden 53 cesedi ben defnettim. 28 bin 500 sadece Adıyaman’da ölümüz var.’dedi. Hatay, İskenderun, Adıyaman’ın yarısı Maraş’ın yarısı maalesef yok. Bir bölgeyi tamamen kaybetmişiz. Bunu kötü bir niyetle söylemiyorum. İnanılmaz bir yıkım var. Evet deprem çok kuvvetli, deprem çok yıkıcıydı. Ama biz şunu beklerdik. Bunu hep söylüyorum. Partimizin Genel Başkanı Ümit Özdağ hocaya da söyledim. Devlet, devlet olma vasfını kaybetmiş. Devlet kurumsallığını kaybetmiş. İlahiyatla değil, liyakatle atama yapılması gerekirken, imamları AFAD’ın başına koyarsanız sadece sela okursunuz. Dört gün boyunca orada insanlar çığlık atarak gözümüzün önünde öldüler. İnterneti kapattılar. Bir şey yapamayıp beşinci gün gelmiş olmanızın hiçbir anlamı yok. Elbette geleceksiniz. Devletsiniz ve çok güçlü bir Türk milleti desteğiniz var. Elbette bunu yapacaksınız ama bu noktaya gelmeden evvel siz ne yaptınız? 21 yılda 9 kez imar affını siz çıkarttınız. 2018 yılında Meclis’te oylanan imar affında 4 tane Cumhur İttifakı’ndan Afyon vekili elini kaldırdı. Şimdi deprem bölgesine 15’nci günde ancak gidiyorlar ve oradan parmak sallıyorlar. Şimdi biz bunları konuşmayacak mıyız? İkincisi Kırıkhan Belediyesi’ne gittik. Kırıkhan’ı gezerken denildi ki, ‘Komutanım dere yatağına yapılar yapıldı. Belediye Başkanı müteahhitlik yapıyor. Buraya yapmayın diye yalvardık. Çok güzel bir site yapmış olduğu gibi tamamen çökmüş. Bütün belediye başkanları neredeyse müteahhitliğe soyunmuş. Biz önümüzdeki hafta il başkanlığı olarak Afyon’da müteahhitlik yapan, çocuğuna müteahhitlik yaptıran, ortağına müteahhitlik yaptıran isimleri tek tek açıklayacağız. Ve diyeceğiz ki bu etik değil. Yani kendin çal, kendin oyna, istediğin imara çıkar, istediğin yapı denetimi, ruhsatını ver. Kim denetliyor bunu? Şimdi biz bunları söyleyince de gün birlik günü bozgunculuk yapmayın deniliyor. Peki 300 bin kişinin vebalini kim ödeyecek?”
“BÖLGEYE YARDIMLAR KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM ETMELİDİR”
“Bir tane istifa edeni duydunuz mu? Ölü sayılarını 40 binde kestiler. Şu anda Müge Anlı, Esra Erol başladı. İki hafta sonra oradaki insanlar kaderleriyle baş başa kalacak.” diyen Tekdemir, “Bu vesile ile Afyonlu hemşerilerimize söylüyorum. Orada inanılmaz bir salgın hastalık riski var. Basınla paylaştık. Afyon Zafer Partisi olarak 60 tane evladımızı deprem bölgesine gönderdik. Sabahtan beri çöp toplamaya başladılar. Afyon Zafer İl Teşkilatı olarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Tuvalete ihtiyaçları var. Soğuktan koruyacak iklim çadırlarına ihtiyaçları var. Sıcak yemek ihtiyaçları var. Konteyner ya da prefabrik evleri ihtiyaçları var. Nakdi paraya çok ihtiyaçları var. Çünkü adamların hepsinin dükkânları gitmiş, evi gitmiş, arabası gitmiş. Nasıl para kazanacak bunlar? Ve burada yapılacak yardımlar 3-4 hafta değil bir yıl boyunca kesintisiz her gün yapılması lazımdır. Afyon gazetelerinde yardım haberlerinin her gün çıkarak durumun unutulmaması, ihmal edilmemesi lazımdır. Eğer biz bunu yapamazsak orada 3,5 milyon insan heba olacak. Buradan işte Afyon Valisi’ne de bir sitem etmek istiyorum. İş adamları vergi matrahından düşecek şekilde yardım yaparken kurumsal olarak bunu bize yardım olarak lanse etmesinler. Sağ elin verdiğini sol el görmez bizim dinimizde. Bunu tabak, plaket vererek taçlandırıp, reklam yapmasınlar. Çünkü orada insanların bir kuruşa daha ihtiyacı var. O tabak parasına da ihtiyaçları var. Bırakın hızlı ve seri bir şekilde oraya yardımlar gitsin. Yani bunları kötü niyetle ifade etmiyorum. Ama bu tavırlarını hemşehrilerimizin bilmesini istiyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM