Bayırbucak Türkmenleri için 2 tır yardım gönderildi

Bayırbucak Türkmenleri için 2 tır yardım gönderildi

Savaş nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenleri için Nizam Derneği tarafından yapılan yardım kampanyası ile hayırseverlerden temin edilen yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in desteği ve hayırseverlerin yardımları ile Nizam Derneği’nin ortaklığında yapılan yardım kampanyası kapsamında 2 tır yaşam malzemesi zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Türkmenleri için uğurlandı. Başkan Zeybek ve Nizam Derneği üyelerinin katıldığı uğurlamada İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dualar edildi. İnsani yardım malzemesi yüklü 2 tır 4 Şubat tarihinde Afyonkarahisar’dan Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı.
Suriye’nin kuzeyindeki Abdülhamid Han kampındaki Bayırbucak Türkmenlerine hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırları bölgeye ulaştı. Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinden önce toplanan yardımlar mazlumlara ulaştırılırken, çadırkentlerde yaşayan ihtiyaç sahipleri yardımların gelmesi ile büyük mutluluk yaşadı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Başta çocuklar olmak üzere savaş mağduru soydaşlarımıza yardımlar özenle teslim edildi. Gıda, kömür ve yaşam malzemeleri içeren yardımlar, Abdülhamid Han kampı ve 5 farklı yerde dağıtıldı. Bayırbucak Türkmenleri için yapılan yardımlar kapsamında kurulan aşevleri ise, sıcak yemek ikramında bulunuyor. Bölgede mağdur ve yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz ise Türkiye’ye minnettar.” denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM