“İkinci Belediye Şehir Çarşısı’nın enkazında kalan dükkan sahiplerini kim kurtaracak”

“İkinci Belediye Şehir Çarşısı’nın enkazında kalan dükkan sahiplerini kim kurtaracak”

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, İkinci Belediye Çarşısı yıkımı sonrası oluşan mağduriyet iddialarını değerlendirdi. Tekdemir, “Afyon’da başka bir deprem var. Afyon İkinci Belediye Şehir Çarşısında Belediye’nin oluşturduğu depremin enkazı altında kalan 50 dükkân sahibini kim kurtaracak?” dedi

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tekdemir, İkinci Belediye Çarşısı yıkım bölgesinde hak sahipleri ile yaptığı incelemeler sonrası Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e çağrıda bulundu.
“AFYON’DA BAŞKA BİR DEPREM VAR”
Sözlerine “Afyon Belediye Başkanı’na çağrımızdır.” diyerek başlayan Mevlüt Tekdemir, “Sayın Zeybek; sizi geçen gün yerel basındaki haberlerde Hatay’a deprem çalışmalarına gitmiş ve yemek dağıtırken çekilmiş fotoğraflarınızla gördük. Yüce Türk milletinin fedakâr vatandaşları o bölgede gereken yardımı yapıyor zaten. Asıl 2018 yılında deprem bölgesindeki 294 bin uygunsuz konuta mecliste imar affı çıkartan, yapı denetim işlerini belediyelerden alıp sivil kurumlara devreden yasayı onaylayanlar halktan özür dilemelidir. Aynı zamanda 0.69’luk ucuz kredilerle insanları çılgınca apartmana yönlendiren Afyon vekillerinin deprem bölgesine gittiklerinde, orada önce yüce Allah’tan sonra halktan özür dilemesi ve o yemeği onların dağıtmasını beklerdik. Ya da 20 yılda toplanan 36,5 milyar dolar deprem vergisi nerede cevabını oradakilere vermelerini. Sizin işiniz resim çektirip yemek dağıtmak değil, çünkü Afyon’da başka bir deprem var.” ifadelerine yer verdi.
“SİZ KUL HAKKI NEDİR HİÇ DUYDUNUZ MU?”
“Soruyoruz; Afyon İkinci Belediye Şehir Çarşısında sizin yarattığınız depremin enkazı altında kalan 50 dükkân sahibini kim kurtaracak?” diyen Tekdemir, “Bugün bu bölgede enkaz altında kalan esnaf ile inceleme yaptığımızda, duyduklarımıza inanmakta güçlük çektik. Yok, artık olmaz dedik. Maalesef bu konuyu diğer siyasi partiler de mecliste gen soru verme noktasına kadar götürmüşler, çaba göstermişler ama sizlerden ne gariptir ki hiçbir tepki gelmemiş. Onurlu ve hakkı savunan Türk milliyetçisi Zafer Partisi olarak biz de soruyoruz. Gelecek seçim sonrası için buraya not düşüyoruz. 1998 yılında belediye tarafından yapılan bir bina 2015 yılında 17 yaşında iken nasıl riskli bina olarak tespit edilebilir? Ayıplı mal yaptığınızı kabul ediyor musunuz? 2019 yılında yıkım kararı alınmasına rağmen 2022 yılı Aralık ayına kadar neden 3 koca yıl yıkmayıp, binlerce insanın hayatını tehlikeye sorkunuz? Yıkım için açılan ihaleden elde ettiğiniz ve bir türlü açıklamadığınız gelirden yüzde 26 hak sahibi olan dükkân sahiplerine neden bir kuruş para vermediniz? Siz kul hakkı nedir hiç duydunuz mu? Hak sahibi dükkân malikleri sizden zamanında bir dükkânı 4 kilo altın parasına alırken şuan metrekaresine neden 2 bin 500 TL gibi komik bir sadaka bedeli veriyorsunuz? Millet Kütüphanesinin bedelini 21 milyondan 52 milyona çıkartmayı hemen yapabilirken, neden 6 aydır bir ekspertiz getirtip o dükkanların gerçek değerini ortaya çıkartmıyorsunuz?” dedi.
“YEREL YÖNETİMİN TAVIRLARINA SANDIKTA TEPKİ KONULACAK”
Tekdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Enkaz altında bıraktığınız bu esnafın hakkını, gerçek bedelini ve paralarını ne zaman vereceksiniz? Oy istemeye gelince herkesin elini sıkarken, makama geçince randevu bile vermediğiniz bu esnafın kul hakkını almayın. Zaten sizinle askeri alanı yok etmenizle ilgili bir sürecimiz olacak, bunu da notlarımıza alıyoruz. Türk milleti ve Afyon halkı sahipsiz değildir. Zafer Partisi ile beraber sizlerin bu tavırlarına korkmadan sandıkta hep beraber tepki koyulacak ve seçim sonrası hak sahiplerine eksiksiz olarak paraları ödenecektir. Söz veriyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM