Soygun amaçlı mezarlar açıldı mı?”

Soygun amaçlı mezarlar açıldı mı?”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, asri mezarlıkta soygun amacıyla mezarların açıldığını iddia etti. Akyıldız, bu iddanın Belediye’ye iletildiği yönünde duyum aldıklarını belirterek, “Afyon Belediye Başkanı’na da sormak istiyorum. Ölülerimiz mezarlıkta rahat uyuyamayacak mı?” dedi. Akyıldız, yerel yönetime Afyonkarahisar’ın olası bir depreme hazır olup olmadığını da sordu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, partide düzenlediği basın toplantısında merkezi hükümet ile Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştirerek asri mezarlıkta soygun amaçlı mezarların açıldığını ileri sürdü.
“DEPREMLE BİRLİKTE TEK ADAM REJİMİDE ENKAZIN ALTINDA KALDI”
Ömer Akyıldız, genel ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulunacağını söyledi. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili kapsayan çok büyük bir deprem felaketi yaşandığını dile getiren Akyıldız, “Bu depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yüreğimiz yanıyor. Gerçekten acımız büyük. Bu deprem sürecinde gerçekten halkımız üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Halkımız gerçekten çok büyük bir dayanışma örneği göstermiştir ve bu dayanışmayı göstermeye de bundan sonra devam edecektir. Bizler de il yönetimimizle birlikte yardımları organize ederek, yardım bölgesine göndermeye çalıştık. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Depremle birlikte maalesef saray iktidarı da tek adam rejimi de enkazın altında kalmıştır. Deprem sürecini asla yönetememiştir. İktidarın eksiklerini, ihmallerini saymakla bitiremeyiz. Biliyorsunuz bu tür afetlerde ilk 72 saatin son derece önemi vardır. Bizler buradan iktidara sormayacak mıyız? Dünyanın en iyi kurtarma ekiplerinden olan madenciler niçin iki gün bölgeye götürülememiştir? Elbette bu yanlışlarını soracağız. Askerler niçin zamanında sahaya inmemiştir? 20 gün geçmesine rağmen niçin bölgede halen çadır ihtiyacı karşılanamamıştır?” dedi.
“MAALESEF KIZILAY HALKTAN ALDIĞINI HALKA SATAR HALE GELDİ”
Kızılay ile ilgili gündemi yorumlayan Akyıldız, “Gündemde olan bir olayı söylemeden geçemeyiz. Elbette Kızılay’ın yaptıklarını hepimiz duyduk. Halkın vicdanını gerçekten yaptıklarıyla kanatmıştır. Bu halkın vicdanında yer açmıştır. Biliyorsunuz depremin üçüncü gününde Kızılay, Ahbab’a 2050 çadır, 30 bin gıda kolisi sattığını söylüyor. Bunlardan daha da kötüsü Kızılay Genel Başkanı bu yapılanın ahlaklı olduğunu söylüyor. Gerçekten bunu da halkın vicdanına bırakıyoruz. Kızılay maalesef halktan aldığını halkına satar konumuna gelmiştir. Bizler de buradan Kızılay’ın liyakatsiz, beceriksiz başkanı olan Kerem Kınık’ın derhal istifa etmesini istiyoruz. Elbette sadece onun istifa etmesi değil, bu acı deprem felaketinde başarısız olan, organize edemeyen bütün kamu kurumlarının bunlar içerisinde kim varsa hepsinin istifa etmesini istiyoruz. Aynı zamanda tabii ki üzerine düşen iktidarın da bundan nasibini alması gerekir.” şeklinde konuştu.
“MEZARLIKTA ÇALIŞAN GÖREVLİLERİN İHMALİ VAR MIDIR?”
Ömer Akyıldız, korkunç bir iddia ortaya attı. Asri mezarlıkta soygun amacıyla mezarların açıldığını ileri süren Akyıldız, Afyonkarahisar Belediyesine durumun bildirildiğini belirterek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e olay hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Akyıldız konu hakkında şunları söyledi: “Buradan Afyon Belediye Başkanı’na da sormak istiyorum. Bu süreçte tabii ki siyaset yapmak istemeyiz. Ama Afyon halkı adına da bu soruları sormak tabii ki bizlerin görevidir Aldığımız bilgiler üzerine Afyon’da çalışan bir görevli arkadaşımızın asri mezarlıkta mezarları açtığı söyleniyor. Bu bilginin de Belediye Başkanlığına ulaştırıldığı duyumlarını aldık. Bu bilgiler doğru mudur? Ölülerimiz bile, cenazelerimiz bile mezarlıkta rahat uyuyamayacak mı? Siz bu bilgiyi aldınız doğruysa bu olayla ilgili herhangi bir araştırma ya da soruşturma açtınız mı? Afyon halkı adına Belediye Başkanına sormak istiyorum. Sayın Belediye Başkanından mezarları açan kişinin kim olduğunu açıklamasını bekliyoruz. Eğer belediye bunlarla ilgili bir açıklama yapmazsa elbette bu bilginin geldiği kaynağı da söyleyeceğiz. Eğer ihtiyaç olursa da o kişiyi de paylaşabiliriz. O kişinin ismi şu an için bizde saklıdır. Gerçekten bu çok çirkin bir olaydır. Uykularımızı kaçıran bir olaydır. Biz bu nedenle o kişinin ismini açıklamak istemiyoruz. Açan kişi vatandaş mı yoksa Belediye’de çalışan bir arkadaşımız mı? Mezarlıkta çalışan görevlilerin ihmali var mıdır? Elbette bunu da soruyoruz.”
“BELEDİYE’NİN İNCELEME BAŞLATMIŞ OLMASINI UMUYORUZ”
Akyıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Konu belediyeye gitmişse bununla ilgili inceleme mutlaka başlatılmıştır diye umut ediyoruz. Çünkü biz pozitif olarak düşünmek istiyoruz. Buna kimsenin duyarsız kalamayacağına inanıyoruz. Daha doğrusu Belediyenin de bu konuda gerekli incelemeyi başlatmış olduğunu düşünmek istiyoruz. Dilerim de başlatmıştır. Belediyenin görev verip de mezar açın diye bir görevlendirmesi yoktur. Sakın yanlış anlaşılmasın. Belediye’yi suçlamıyoruz işte. Belediye birisini göndermiş. Bu mezarı açtırmış. Böyle bir şey yok. Örneğin ölülerin altın dişinin söküldüğü, alındığı gibi soygun amacıyla açıldı yönündedir. Bunun dışında başka da konuyla ilgili açıklama yapmayacağım.”
“AFYON OLASI BİR DEPREME HAZIR MI?”
“Afyon halkı adına Sayın Belediye Başkanına sormak istiyorum. Afyon olası bir depreme ne kadar hazırlıklı? Bunun için gereken hazırlık çalışmaları yapıldı mı?” sorusunu soran Akyıldız, “Uydukent bölgesinin zeminini hepimiz biliyoruz. Konutlar yapılırken burada doğru zemin etütleri yapıldı mı? Buradaki binaların ne kadarının sağlam olup olmadığını biliyor muyuz? Ayrıca yeniden bu konutlarla ilgili yeniden dayanıklılık testleri yapılacak mı? Bir an önce belediye tarafından bunların hep birlikte yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü gerçekten 11 ilde yaşanan deprem bizlere felaketin boyutlarını da depreme ülke olarak hazırlıklı olmamız gerektiğinide öğretmiştir. Ama bizler biliyoruz ki bu iktidarın depreme yönelik önlemleri alabilecek bir becerisi bir gücü ya da bir başarısı kalmamıştır. Millet İttifakı olarak biz seçimler ister 14 Mayıs’ta, ister 18 Haziran tarihinde ne zaman yapılırsa yapılsın seçimde iktidarı sandığa gömeceğiz. Bu iktidarı sandıkta yeneceğiz ve halkın iktidarını birlikte kuracağız. Biz seçime bütün belde başkanlarımızla ve belde örgütlerimizle birlikte hazırız. CHP olarak 14 beldemizde de örgütlüyüz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM