“Depremzedeler en iyi şekilde ağırlanacak”

“Depremzedeler en iyi şekilde ağırlanacak”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem felaketi ile başlayan zorlu sürecin üstesinden birlik ve beraberlikle gelineceğini belirtti. Vali Yiğitbaşı, depremzedeler için çalışmaların sürdürüleceğini ve onların kentte en iyi şekilde ağırlanacağını ifade etti

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ile birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu Tınaztepe ve Çiğiltepe Öğrenci Yurtlarında misafir edilen depremzedelere ziyaret etti. TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Afyonkarahisar’a gelen ve burada çeşitli öğrenci yurdu, otel ve kamu misafirhanelerinde misafir edilen vatandaşların durumlarını incelemek için kentte bulunuyor.
GENEL DURUM HAKKINDA YERİNDE BİLGİ ALDILAR
Heyet Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile birlikte yurtları ziyaret ederek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden yurtlarda kalanların genel durumları ile ilgili bilgi aldı. Yurtlarda misafir edilen depremzedelerle görüşen, sorun ve taleplerini dinleyen Yiğitbaşı, vatandaşların nakdi ve ayni yardımlar, iş bulma süreçleri ve diğer sorunları ile ilgili meseleleri çözüme kavuşturarak ilgili birimlere bu süreçleri takip etmesi için talimatlar verdi. Tınaztepe ve Çiğiltepe öğrenci yurtlarında özellikle kadın ve çocukların vakit geçirebileceği, oyun oynayabileceği ve etkinlik yapabilecekleri sosyal alanlarda incelemelerde bulunan Yiğitbaşı ve Kılıç, oyun oynayan çocuklarla vakit geçirerek sosyal alanların geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için talimatlarını yinelediler.
13 BİNDEN FAZLA DEPREMZEDE MİSAFİR EDİLİYOR
Vali Kübrü Güran Yiğitbaşı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Zorlu sürecin hep birlikte üstesinden geleceğiz. Şu anda şehrimizde 13 binden fazla depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz; barınma, yemek, giyim ve tüm diğer ihtiyaçlarını, ilimizin tüm kurumlarını seferber ederek karşılaşıyoruz. Yurtlarımız tüm imkânlarını depremden etkilenen vatandaşlarımıza açtı. Ayrıca gönüllülerimiz burada özellikle psiko-sosyal destek faaliyetlerinde büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kadınlarımız için sosyal faaliyet alanları oluşturduk, çocuklarımız için yurtlarımızın birçok farklı noktasında oyun parkları ve oyun alanları hazırladık ve hepsi burada bir nebze olsun hoş vakit geçiriyor. Tüm bu çalışmalarımız sürecek. Depremzede vatandaşlarımızı şehrimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Ancak temennimiz her bir ailemizin memleketlerine, oradaki evlerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde tekrar dönebilmeleri ve hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleridir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
KADIN KÜLTÜR EVİNDEKİ ÜRETİM İNCELENDİ
Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarını ziyaretinin ardından Vali Yiğitbaşı ve TİHEK Başkanı Kılıç, Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi’ne geçerek kadınlar tarafından depremzedeler için çeşitli tekstil ürünleri hazırladıkları atölyede incelemelerde bulundular. Depremzedeler için atkı, bere, yelek ve çorap gibi çeşitli giyim eşyası diken kadınlarla sohbet eden Yiğitbaşı ve Kılıç, emekleri için kadınlara teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM