Başkan Zeybek muhtarları dinledi

Başkan Zeybek muhtarları dinledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istek ve talepleri dinledi

 

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında, mahallelerde sürdürülen belediye hizmetleri ele alındı.
Başkan Mehmet Zeybek, Belediye hizmetlerinin daha verimli ve daha etkin hale gelmesi için istişare ve değerlendirme toplantıları yaptıklarını söyleyerek, halka en nitelikli hizmeti sağlamada muhtarların etkin rol oynayanadıklarını ifade etti.
Toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Barış Dal, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve birim müdürleri de yer aldı. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve muhtarların istek ve taleplerini değerlendiren Başkan Zeybek, belediye tarafından yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verdi.
Başkan Zeybek, muhtarların kendisine ilettikleri taleplerin en kısa sürede çözüleceğini söyledi.
Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur, toplantıda Hatay Kırıkhan’a gittiklerini söyleyerek, “Sayın Başkanımız ve Sayın Valimizi talimatı ile Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne giderek depremzedelere berber hizmeti verdik. İhtiyaçlarını karşıladık. Bayan kuaförlerimizle birlikte de çadır kentlere gitmek istiyoruz. Oradaki kardeşlerimizin sizlere çok çok selamları var.” ifadelerini kullandı.
Muhtarlar ise düzenli şekilde toplantı yaparak talep ve istekleri dinleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.
“ALLAH BÖYLE BİR FELAKETİ BİR DAHA YAŞATMASIN”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantıda asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Belediye’nin bölgede yapmış olduğu hizmetler ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Kendisinin de bölgeye gittiğini oradaki çalışmaları koordine ettiğini aktaran Başkan Zeybek, yeniden Hatay’a gideceğini belirterek, Afyonkarahisar Belediyesi’nce başlatılan yardım kampanyasına destek sağlayan muhtarlara teşekkür etti. Zeybek, “Sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Mahallelerde organize olarak yardım kampanyamıza destek sağladınız. İlk anda 2 saat içinde 3 tır malzeme toplandı. Akşama kadar bu sayı fazlalaştı. 18 kamyon/tır yardımı yola çıkardık. İlk yardımımız Türkoğlu’na gönderdik. Depoya ilk yardımı gönderen şehir Afyonkarahisar’dı. Zabıta ekiplerimiz de tek tek köy ve mahallelere giderek yardımları depremzedelere ulaştırdı. Hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Aşevimiz de Hatay Antakya’da konuşlandı. Günlük 20 bin kişiye sıcak yemek çıkardı. Askerlerimiz, görevlilerimiz ve depremzedelerimize yani orada bulunan herkese 3 öğün ikramda bulunduk. Başkan Yardımcılarımız deprem bölgesinde görev aldı. Çalışmalara destek verdi. 18 damperli kamyon, 9 iş makinesi 22 çöp kamyonu, 100 temizlik elemanımız, 2 vidanjör bölgede hala hizmet veriyor. Su arıza ekiplerimiz alt yapıyı yapıyor, konteyner kentlerin içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini döşüyor. YÜNTAŞ A.Ş. iştirakimizden elektrikçi arkadaşlar ve cenaze aracımız da Hatay’da hizmet vermeye devam ediyor. Toplamda 500’e yakın personelimiz Hatay’da idi. Hatay Milletvekili bizlere ve ekiplerimize çalışmalarımızdan ötürü teşekkür etti. Yeni görev yerimiz İskenderun olarak belirlendi. Ekiplerimiz İskenderun’da da çalışmalarına aynen devam ediyor. Hatay’da Belediye Başkanları toplantısı olacak, katılacağım. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın.” dedi.
“13 BİN DEPREMZEDEYİ MİSAFİR EDİYORUZ”
“Afyonkarahisar’da 13 bin depremzedeyi misafir ediyoruz.” diyen Başkan Zeybek, “1000 depremzede daha Afyon’a gelecek. Sayın Valimiz ile birlikte şehrimizde ağırladığımız kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hepsi de bizlere teşekkür ederek ‘Afyon’dan Allah razı olsun. Bizi bağrınıza bastınız, bizim acımıza ortak oldunuz. Bu iyiliğinizi unutmayız’ diyorlar. Türk Milleti olarak çok yardımsever bir milletiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza biz güveniyoruz. Bir yıl içinde kalıcı konutlar yapılarak teslim edilecek. Zor bir süreç, Allah Milletimizin yardımcısı olsun. Belediyemizin yapmış olduğu yardım kampanyası ile 137 tır/kamyon yardım gönderdik. Allah yüz bin kere razı olsun. Afyon halkının duyarlılığı sayesinde oldu. Afyon halkı Belediyemize inandı, güvendi. Belediyemiz öncülük etti. Hangi ilden ne istendiyse oraya gönderdik. Mahalle fırınlarımız çalıştı. Köylerimiz güçleri neye yetiyorsa çalıştı. El birliği gönül birliği, güç birliğini burada çok iyi gördük. İyi ki böyle bir Milletin ferdiyiz. Böyle bir yardımlaşma Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur.” diye konuştu.
SU TASARRUFUNA İLİŞKİN ALINAN ÖNLEMLER PAYLAŞILDI
Toplantı da kuraklık tehdidine karşı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından alınan önlemler de muhtarların bilgisine sunularak kendi mahallelerinde bu tedbirlerin yerine getirilmesi için gereken çalışmaların yapılması istendi. Başkan Zeybek, konuyla ilgili yaptığı bigilendirmede, “Merdiven yıkamalarını hortumla yapılmasını yasakladık. Apartmanlara bilgilendirici broşürler dağıttık. Sokakta halı yıkamak da yasak. Şebeke suyundan bahçe sulamak da yasak. Sizlerde mahallenizde bu şekilde davrananları ikaz edin, bizlere bildirin. Akdeğirmen Barajında doluluk oranı %11,5. Kuyulardan destek alıyoruz. Bunun için suyu verimli ve tasarruflu kullanmak mecburiyetindeyiz. Park ve Bahçelerde sulama kuyusu yoksa sulama yapmayacağız. Bazı alanlarda zaten kuru peyzaj uygulamasını hayata geçirdik, bunu da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM