Staj mağdurları başkentte bir araya geldi

Staj mağdurları başkentte bir araya geldi

Staj ve çırak mağdurları başkent Ankara’da, Ulus Meydanındabir araya geldi. Afyonkarahisar ve komşu il Denizli’nin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından gelen mağdurlar Ulus Meydanında mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler

 

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, mağdurlar adına Ulus Meydanı’nda bir açıklama yaptı.
“BAŞKA SEÇİMİN VAADİ OLMAYACAĞIZ”
Staj ve çıraklık bünyesinde milyonlarca gencin çocukluktan itibaren çalıştıklarını ifade eden Ferhat Salman, bu kapsamda yapılan sigortaların emeklilikte başlangıç sayılmasının bir lütuf olmadığını belirtti. Salman, “14-15 yaşında çocuktan uzun vadeli-kısa vadeli sigorta ayrımını yapmasını nasıl bekleriz? Yıllardır bu mağduriyet yaşanıyor. Her seçim öncesi çözüleceği yönünde vaatler veriliyor, seçimler geçiyor ve mağduriyet devam ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları hiçbir şekilde bir başka seçimin vaadi olmayacaktır.” dedi.
“BEKLENTİMİZ MAĞDURİYETİN ÇÖZÜLMESİDİR”
Ferhat Salman, stajyerlerin tüm dönemlerde fedakârca çalışmalara katıldığını, korona döneminde de, deprem bölgesinde de aktif olarak çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti. Salman şunları kaydetti: “Her sıkıntıda elini değil tüm bedenini taşın altına koyan gencecik emektarlar elbette hak ettikleri sigorta başlangıcını almalıdırlar. Beklentimiz, çalışma hayatında reform yapacağız denildiğine göre staj mağduriyetinin de çözülmesi yönündedir. Meclisin kapanmasına az bir süre kalmış, siyaset seçim sathına oturmaya başlamıştır. Tüm bunlara rağmen hükümetimizin geride mağdur bırakmayacak şekilde düzenlemeler yapacağına inancımız tamdır. Ülkemiz güçlü, ekonomimiz gelişmiştir. İmza yetkisi olan makamlar sıkıntımızın farkındadır. Elbette en kısa sürede bu mağduriyeti bitireceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM