“Akademik başarı kadar, nitelikli insan gücüne de ihtiyacımız var”

“Akademik başarı kadar, nitelikli insan gücüne de ihtiyacımız var”

Afyonkarahisarlı öğrencilerin meslek liselerine olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi, “Akademik başarının yanında bize kalifiye eleman da lazım. Bize mühendis de lazım, doktorda lazım. Ülkemize kalifiye olan insan gücü lazım. Kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi noktasında meslek liselerimiz ciddi bir başarı elde ettiler” dedi

 

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin meslek liselerini daha iyi tanıması, meslek seçiminde daha net kararlar verebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi, “Farklı alanlarda başarı sağlayan öğrenci salımız çok fazla. Biz yeter ki çocuklarımızın ilgi alanlarını iyi belirleyelim ve onların yönlendirmelerini doğru yapabilelim” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZIN MESLEK SEÇİMİNDE DOĞRU YÖN GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”
4 Haziran’da yapılacak olan Mesleki Lise Geçiş sınavından önce her alanda akademik başarısı olan öğrencilere de, mesleki eğitime yönelecek öğrencilere de ışık tutmak için 8. sınıfta bulunan öğrencileri en yakın meslek liseleri ile tanıştırdıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi, “Çocuklarımız meslek liselerini görüp tanıdıklarında kendi ilgi alanlarına yönelip, çocuğun meslek seçiminde ona yol gösterebilmek, ışık olabilmek hedefindeyiz.” dedi.
“ÜLKEMİZİN KALİFİYE İNSAN GÜCÜNE İHTİYACI VAR”
Gençlerin en çok bilişim alanında meslek tercihi yapmak istediğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Sünnetçi şunları söyledi:
“Şuanda gençlerimizin en yoğun istediği bilişim. Bilişim konusunda yetenekli ise ve bu çocuk bilişim noktasında meslek tercih edecekse, bu çocuğumuzu meslek lisesinde bilişim bölümüne götürüyoruz. Öğrencimize o bölümün önlüğü giydiriliyor. Motorculuk tercihi varsa motor bölümüne gönderiliyor, metal işleri ise metal işlerine, ahşap işleri ise ahşap işlerine götürülüyor. Çocuğun kabiliyeti hangi yönde ise biz çocuklarımızı meslek seçimlerinde daha faydalı olabilmek için bu meslek tanıtımlarını yapıyoruz. Amacımız çocuklarımıza yön göstermek, ışık tutmak. Akademik başarının yanında bize kalifiye eleman da lazım. Bize mühendis de lazım, doktorda lazım. Ülkemize kalifiye olan insan gücü lazım. Kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi noktasında meslek liselerimiz ciddi bir başarı elde ettiler. Bu başarının sağlanması için de öğrencilerimize meslek liselerimizi daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Şunun altını çiziyorum, meslek lisesini tercih edip de, mühendisliğinden tutun, farklı alanlarda başarı sağlayan öğrencilerimiz çok fazla. Yeter ki biz bu alanlarımızı çocuklarımıza iyi tanıtalım, çocuklarımız meslek seçimlerinde doğru yön alsınlar.”
8’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNİ TANIYOR
Okulların meslek liselerine olan ziyaretleri ile ilgili örnekler veren Müdür Sünnetçi, “Örneğin Çayırbağ İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri için Ortaöğretim kurumlarına ziyaret düzenlendi. Öğrencilerimiz Recep Tayyip Anadolu Lisesi, TOBB Kız İHL, Atatürk Sağlık MTAL, Gazi MTAL, İbrahim Evren MTAL, Çıraklık Eğitim Merkezi, Hattat Karahisari İmam Hatip Lisesi (Proje Erkek Okulu), Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi (Proje Kız okulu) olmak üzere toplam 10 okulumuzu ziyaret ettiler. Bir başka okulumuzda LGS ve meslek liseleri konusunda veli toplantısı gerçekleştirdik. Öğrenciler ile Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ziyaret edildi. Bu tür ziyaret programları ile öğrencilerimize mesleki eğitim ve meslek tercihini anlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM