“Zor günlerde bir ve beraber olmak, paylaşmak Afyon’un şiarıdır”

“Zor günlerde bir ve beraber olmak, paylaşmak Afyon’un şiarıdır”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu yıl ikincisi düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi planlanan Geleneksel Ramazan Etkinlikleri açılış töreninde konuştu. Zeybek, “Zor günlerde bir ve beraber olmak, paylaşmak Afyon’un şiarıdır. Bu yıl acımız büyük ama bir nebzede olsun, orada zor durumda olan kardeşlerimize destek olmak
istedik. Etkinlikere katılan 70 esnafımızın 50’si afet bölgesinden geldi” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri açılış töreni dün Cuma namazı sonrası Zafer Meydanında gerçekleştirildi. Ramazan etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı’nda 1 ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik açılış törenine; Vali Vekili Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri katıldılar. Tören Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımını gösterisi ile başladı.
“CANLARIMIZI KAYBETTİK AMA UMUDUMUZU KAYBETMEDİK”
Törenin açış konuşmasını Hatay’dan Afyonkarahisar’a gelen depremzede Ekrem Doğan yaptı. Afyonkarahisar Belediyesine depremin ilk anından beri yanlarında olduğu için teşekkür eden Doğan, “Bizleri buraya davet edip, bizim yeniden ayağa kalkabilmemiz için bu fırsatı verdikleri için tüm herkese teşekkür ediyorum. Hep şuna inandık; Bizler yakınlarımızı kaybettik, ailelerimizi kaybettik, canlarımızı kaybettik. Ama umudumuzu kaybetmedik. Gittiğimiz her yerde bizi bağrına bastılar ama biz çalışmak, ayakta durmak istiyoruz.” dedi.
“ASFALT VE YOL ÇALIŞMALARI İÇİN ARAÇ KİRALANACAK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 6 Şubat 2023 tarihinde çok büyük bir felaket yaşandığını ve Afyonkarahisar felaketin ilk gününden itibaren Valilik ve Esnaf Odaları ile bir yardım kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Zeybek, “Depremin ikinci gününden itibaren Hatay, Antakya’da aş evini kurduk. Şuanda hala devam ediyor. Günlük 15 bin kişiye yemek ikram ediyoruz. Afyonkarahisar Belediyesine ait 85’in üzerinde aracımız, iş makinelerimiz, 350’ye yakın personelimiz halen orada görev yapmakta. Zor günlerde bir olmak, beraber olmak, paylaşmak Afyonkarahisar’ın bir şiarı. İlk günden itibaren Afyonkarahisar’dan bin tır deprem bölgesine yardım gitti. Geçen yıl pandemiden çıktığımız için Ramazan etkinlikleri ile vatandaşlarda bir Ramazan Çarşısı oluşturalım istedik. Geçtiğimizi yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile dolu bir Ramazan yaşadık. Bu yıl acımız büyük ama bir nebzede olsun, orada zor durumda olan işini, aşını kaybetmiş olan kardeşlerimize destek olmak istedik. Ramazana 1 hafta kala karar verdik. Etkinlik alamında 70’e yakın esnafımız var. Bunların 20’si Afyon’lu geriye kalan esnaflarımızın tamamı deprem bölgesinden gelen kardeşlerimiz. Rabbim herkesin işini rast getirsin. Cenab-ı Hak ülkemizi böyle bir felaketle bir daha imtihan etmesin. Güçlü bir devletimiz, güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Depremin ilk gününden itibaren hükümet üyeleri oradaydı. Tüm belediyeler oradaydı. Şuanda orada 400’ün üzerinde iktidar partisine belediyeler orada görev yapıyorlar. Aldığımız talimat gereği, Hatay’da tüm çalışmalar bitene kadar belediyemizden giden iş makinelerimizi alamıyoruz. Bu yıl yaz aylarında asfalt ve yol çalışmalarımızı araç kiralayacak yaptıracağız. Helali hoş olsun. Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun.” diye konuştu. İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek Geleneksel Ramazan Etkinlileri açılışını yaptı. Açılış törenine katılan protokol üyeleri stantları gezdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM