Afyonkarahisar seçime hazır

Afyonkarahisar seçime hazır

Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 28. Dönem
Milletvekili Genel Seçimleri için gerekli tüm önlem ve planlamaların yapıldığını açıkladı

 

Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, dün sabah Valilik Toplantı Salonu’nda 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi alınan seçim önlemleri hakkında basın toplantısı düzenledi.
“SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNE ÇALIŞIR BAŞKANLIK EDECEK”
Vali Vekili Uğur Kolsuz, Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerinde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılması için bir dizi önlemin alındığını kaydetti. Kolsuz, “Kanun dışı işlem ve eylemlerin önlenmesi, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için bir dizi tedbirler alınmıştır. Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır Başkanlığında ‘Seçim Koordinasyon Merkezi’ kurulmuştur. Seçimle ilgili koordinasyon bu merkez tarafından sağlanacak. Seçim öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlere ilişkin olarak önceki seçimlerde meydana gelen olaylar göz önünde bulundurularak risk analizi yapılarak, sorumlular ve görev alanları belirtilmek suretiyle İl Seçim Güvenlik Planları kolluk kuvvetleri tarafından hazırlanmıştır. Kamu binaları, siyasi parti binaları, mabetler ve benzeri hassas noktalara yönelik alınan koruma tedbirleri gözden geçirilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Seçim döneminde propaganda amacıyla kullanılan malzemelerin görüntü ve çevre kirliliğine sebep olmaması için 298 sayılı Kanunun 56’ncı maddesi ile 2872 sayılı Kanunun ve diğer mevzuatın konuya ilişkin hükümleri uygulanacaktır. Miting ve propaganda faaliyetlerinin güvenlik içinde icra edilebilmesi için mevcut talimatlar çerçevesinde yol kontrol uygulamalarına devam edilecek, istihbari çalışmalara ağırlık verilecek, gerektiğinde personel ve araç takviyesi yapılacaktır.” dedi.
“SANDIK SEÇMEN
LİSTELERİ KORUNACAK”
Elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine olunarak, jeneratör ve benzeri güç kaynakları kullanıma hazır bulundurulacağını dile getiren Kolsuz, “Sandık seçmen listeleri, bulunduğu yerlerde korunacak, askıdan indirilinceye kadar çalınmaması ve tahrip edilmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Sandık kurulacak olan binaların teknik altyapısı gözden geçirilmiş olup, binaların bahçesini görecek şekilde güvenlik kameraları çalışır haldedir. Sandık kurulacak binalarda görevli okul müdürlerinin koordinesi gerçekleştirmek üzere il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ‘Okul Secim Koordinasyon Merkezi’ oluşturulmuş ve gerekli görevlendirmeler yapılmıştır.” diye konuştu.
“SANDIKLAR GÜVENLİK
İÇERİSİNDE NAKLEDİLECEK”
Seçim günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde sabah saat 6.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satışı yapılmayacağını açıklayan Kolsuz, “Oy verme günü her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve yasağı titizlikle uygulanacaktır. Oy verme günü oy verme süresince, kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecektir. Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbalarının ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet ve jandarma birimleri koordineli bir şekilde güzergâhta güvenlik tedbirlerini alacak, bu tedbirler önceden planlanarak sandıkların güvenlik içerisinde nakilleri sağlanacaktır. Kırsal alandaki oylama sonuçlarının Seçim Kurulu Başkanlarına ulaşması için gereken tedbirlerin planlaması yapılmıştır. Ayrıca sandıkta görevli başkanlar il ve ilçe seçim kuruluna oy torbasını kolluk kuvvetleri personeli ile beraber götüreceklerdir.” şeklinde konuştu.
“İL SEÇİM KURULU
TALEPLERİ TAKİP EDİLECEK”
Oy kullanılan okullardaki bina sorumlularına konu hakkında bilgilendirme yapılacağını dile getiren Kolsuz şunları kaydetti: “İl ve ilçe Seçim Kurulu Başkanlıklarıyla da koordine edilmek suretiyle, sandıklardan gelen tasnif edilmiş oy pusulalarının yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binalarda gerekli tedbirlerin alınması yönünde planlama yapılmıştır. İl merkezi ve ilçelerimizde KGYS sisteminin faal durumdadır. İl genelindeki seçim alanları olarak okulların ve Gar Müdürlüğünün fiziki ortamları seçime uygun hale getirilmiştir. Seçimlerden bir gün öncesi ve gününde okullar erken saatte açılacak ve gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. YSK kararlan ile İl Seçim Kurulu talepleri takip edilecek. Yüksek Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu Kararları özellikle incelenerek gerekli idari tedbirlerin oluşturulması için gerekli yazışmalar yapılacak. Önemli hususlarda Valilik makamına bilgi verilecektir. İl merkezi ve ilçelerde seçim öncesi toplu nüfus hareketleri hassasiyetle takip edilecektir. Nüfus Müdürlüklerince ayrıca il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinin nöbet ve hafta sonu çalışma sistemi oluşturulmuştur.
“NÖBETÇİ EKİPLER HAZIR OLASI BİLİŞİM SUÇLARI TAKİPTE”
Vali Vekili Uğur Kolsuz, seçim sürecinde kendi bünyesinde 24 saat esasına göre görev yapacak şekilde nöbetçi ekiplerin oluşturulduğunu bildirdi. Bunlar; İl Özel idaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türk Telekom İI Müdürlüğü, Osmangazi OEDA$ İl Müdürlüğü, TEİAŞ Bakım Onarım Baş Mühendisliği, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Karayolları 31. Şube Şefliği, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Servisi. Kolsuz sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim güvenliğine katkı ve potansiyel suçlular üzerinde caydırıcılık sağlamak maksadıyla yapılan uygulamalar olan Huzur ve Güven Uygulamalarına, Yol Kontrol ve Aramalarına v.b. devam edilecektir. Sosyal medya platformları üzerinden yapılabilecek olası dezenformasyon, ‘seçim suçları’ ile ‘provokatif paylaşımlar’ takip etmek amacıyla kolluk birimlerince ‘bilişim suçları’ ile mücadele ekipleri görevlendirilmiştir. Suç unsuru tespiti halinde gerekli adl, /idari işlemler yapılacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM