İGM’de komisyon üyeleri belirlendi

İGM’de komisyon üyeleri belirlendi

İGM Nisan ayı toplantılarının ilk birleşimi bugün tamamlandı. Toplantıda 13 ihtisas
komisyonunun üyeleri seçilirken, İl Encümeni üyeleri de belirlendi

 

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin (İGM) Nisan ayı toplantılarının ilk birleşimi dün başladı. Meclis üyeleri bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda ikinci toplantı için bir araya gelecek.
DÜŞKÜN ÇANKAYA VE AYNACI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
AK Parti 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekilli Aday adayı olan İGM merkez Üyesi Av. Ferda Ertürk ile Hocalar Üyesi Şener Çalışkan’ın istifalarından sonra yerlerine gelen Hasan Hüseyin Düşkün ile Erdoğan Çankaya meclis üyelerine kendilerini tanıttı. Ertürk’ün yerine Düşkün, Çalışkan’ın yerine Çankaya geldi. Meclisin Bağımsız Bolvadin Üyesi Veteriner Hekim Derviş Aynacı, geçtiğimiz günlerde MHP’ye geçmişti. Aynacı’ya da meclis üyeleri kararının hayırlı olmasını diledi.
13 İHTİSAS KOMİSYONUNUN ÜYELERİ SEÇİLDİ
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine: Burhanettin Çoban, Necati Şevik, Nurettin Birliktir, Mevlüt Özaydın, Kadir Üçer, Mehmet Ilıca, Asım Akın seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine: Bilal Demiröz, Ali Karkı, İsmail Özkuleli, İsmail Aktürk, Umut Eroğlu, Ali Yakut, Ali Altan seçildiler. Eğitim Komisyonu Üyeliklerine: Ahmet Mahmut Saylık, Veysel Tekeli, Ahmet Karaoğlu, Mesut Çelen, Oğuz Çetinkaya seçildiler. Kültür ve Turizm Komisyonu Üyeliklerine: Hüseyin Duran, İbrahim Kaynak, Hasan Hüseyin Düşkün, Carullah Kolay, Ahmet Zeki Ertürk seçildiler. Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine: İrfan Seçen, Carullah Kolay, İbrahim Kaynak, Hüseyin Duran, Faruk Kökcür seçildiler. Tarım ve Orman Komisyonu Üyeliklerine: Ahmet Çetin, Uğur Dalgalı, Ömer Ali Keskin, Erdoğan Çankaya, Derviş Aynacı seçildiler. Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Üyeliklerine: Ramazan İlhan, Gültekin Özdemir, Nuri Demir, Fadime Sezen, Hamit Çakır seçildiler. İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu Üyeliklerine: Ahmet Karaoğlu, Cengiz Ceylan, Veysel Tekeli, Mesut Çelen, Oğuz Çetinkaya seçildiler. İçmesuyu ve Jeotermal Komisyonu Üyeliklerine: Abdülkadir Emrullahoğlu, Mehmet Yıldırım, Murat Dikmen, Ali Çalışkan, Hasan Ulusoy seçildiler. Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeliklerine: Fadime Sezen, Nuri Demir, Gültekin Özdemir, Ramazan İlhan, Hamit Çakır seçildiler. Birlikler Sulama ve Göletler Komisyonu Üyeliklerine: Mustafa Yılmazaslan, Ömer Ali Keskin, Ahmet Çetin, Uğur Dalgalı, Ceylan Morca seçildiler. Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonu Üyelikleri: Umut Eroğlu, İsmail Aktürk, Ali Yakut, İsmail Özkuleli, Ali Altan seçildiler. Gençilk ve Spor Komisyonu Üyeliklerine: Doğan Kayış, Ali Çalışkan, Abdülkadir Emrullahoğlu, Mehmet Yıldırım, Hasan Ulusoy seçildiler.
İL ENCÜMENİ ÜYELERİ DE BELİRLENDİ
Gündem dışı iki ayrı konu okutularak rapor hazırlanması için ihtisas komisyonlarına gönderildi. Toplantı gündemin ikinci maddesi ile devam etti. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 16. maddesi gereğince, ihtisas komisyonlarının oluşturulması, üye sayılarının belirlenmesi ve komisyonların üye seçimleri yapıldı. Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan İl Encümeni üye seçimi yapıldı. Kapalı oylama usulü yapılan seçimlerde Ahmet Mahmut Saylık, İrfan Seçen, Murat Dikmen Encümen üyeliklerine seçildi. Seçim sonucu; Ahmet Mahmut Saylık ile Murat Dikmen’e 44 oy, İrfan Seçen 41 oy aldılar. Sandıktan 5 adet boş zarf çıkarken Şuhut AK Parti Üyesi Gültekin Özdemir’e de 3 oy çıktı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM