“Eğitimde başarı yükselişi sürüyor”

“Eğitimde başarı yükselişi sürüyor”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Miraç Sünnetci, kentte akademik başarının yükselişinin sürdüğünü açıkladı

 

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, göreve başladığı günden itibaren akademik başarı grafiğininin iyileştirilmesi için yoğun mesai harcadığını, il genelinde öğrencilerin akademik başarıları için önemli adımlar attıklarını ifade etti.
“DENEME SINAVLARINDA
BAŞARI ARTIŞI GÖRÜLÜYOR”
Sünnetci şunları kaydetti: “Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşmaktadır. İl genelinde belirli periyotlarla yapılan deneme sınavlarının, akademik başarının yükseldiğinin göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeye göre Afyonkarahisar genelinde 2022 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen deneme sınavlarında öğrencilerin ortalamaları 28 net iken, 2023 yılı Nisan ayında yapılan deneme sınavlarında bu ortalama 42 nete yükseldi. Bu yükselmeyle birlikte Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde başarı grafiği artarak birçok ilçe akademik başarı sıralamasında kırmızıdan yeşile döndü. Öğrencilerimiz bilmedikleri sorulara da yanıt vermeleri sonucu cevabı yanlış olan sorular öğrencilerimizin ortalama netlerini düşürmüştür. Öğrencilerimiz bu eğilimi büyük oranda terk ettiler. Böylece akademik başarıda yükselme sağlandı.”
“DYK KURSLARIDA BAŞARIYI ARTIRDI”
Miraç Sünnetci sözlerini şöyle tamamladı: “İl genelinde ve tüm ilçe okullarında yapılan Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) da öğrencilerin akademik başarılarını arttırıyor. Hafta içi ve hafta sonu yapılan dersler öğrencilerimizin akademik başarılarının olumlu yönde etkiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kurslar ve öğretmenlerin rehberliğiyle ilerleyen günlerde tüm öğrencilerin akademik başarılarının yükselmeye devam etmesi hedefleniyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM