Afyonkarahisar’da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek

Afyonkarahisar’da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya,  Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar’da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek”

 

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğru röportajlarının konuğu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı. TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “TOKİ 1 milyon konut 50 bin de sanayi dükkanı yapacağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Nisan demişti ama deprem gelince her şey alt üst oldu. 635 bin yeni konut yapılacak, ayrıca da 100 bin civarında köy evi. İş yerleri, sanayi siteleri vs. tabi bunların hepsi üst üste geldi. TOKİ 1984 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kuruldu. 2002 yılına kadar 24 bin konut yaptı. 2002 yılından 2022 yılına kadar 1 milyon 180 bin konut yaptı. Şuan da bu yıl yapması gereken yaklaşık 1 milyon konut. Düşünün ki 20 yılda yapılanı 1 yılda yapmakla karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle TOKİ’lerin 3+1 olacağını söyledi. Ben ilk başta bir kısmının 2+1, bir kısmının 3+1 olur diye düşünüyordum, 1,2,3,4, en fazla 5 nüfusa kadar 2+1 sonra 3+1 ama sayın cumhurbaşkanım 3+1 olacak dedi ve bugün itibariyle zannediyorum 50 bin civarında da temeli atıldı. 6 Şubat’tan bugüne geldiğimiz süreçte temel atıldı, her gün temeller atılıyor. Tabi büyük bir çalışma var. Ustaların yevmiyesi ortalama 500 lira iken, 1500 lira ve üzerine çıkmış. Türkiye’de ne kadar usta varsa hepsini topluyorsunuz oraya götürüyorsunuz. Diğer alanlarda inşaatta usta bulmak, işçi bulmak malzeme bulmak bunların hepsini organize edip bu binlerce şantiyeyle yürütüyorlar” dedi.

AFYONKARAHİSARLILARA TOKİ ÇAĞRISI

Afyonkarahisar ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Bizde bu tarafa döndüğümüzde kendi sürecimiz de ki ihalelerin tamamı normal seyirde devam ediyor Afyon’da. Bizim malum daha önce konuştuğumuz Küçükçobanlı’da kura çektiğimiz yerler vardı onların hepsini Mera nedeniyle Tarım Bakanlığı vermediği için iptal ettik ve hepsini Gökçe Mahallesine kaydırdık. Gökçe Mahallesinde de ikisinin de yer teslimi yapıldı. İki müteahhitle de bugün yarın temeli atılacaktı. TOKİ başkanımız iki müteahhitti de aradı başlayın diye talimatlar verdi. Bunlar devam edecek. Bizim Afyon için en önemli TOKİ projelerinden birisi İzmir yolu üzerinde Akören’in karşısında o tepelerde 1 milyon 250 bin metrekare arsayı TOKİ’ye verdik. Ve burasının çok büyük kısmı da müstakil dediğimiz 350 metrekare, 500 metrekare gibi bunların tamamının alt yapısı yolları vs yapılacak. 2 yıl içinde temel atacaksın diyelim ki 5 yıl içerisinde en geçte bitireceksin. Devlet bunlara kredi de verecek bir kısmı da belki 3 katlı, 4 katlı konutlarda olacak. Buradan bütün hemşerilerimize de çağrıda bulunuyorum. Orada ihtiyacı olan bu şartları taşıyan herkes müracaat edebilir hatta gruplar oluşturulabilir” dedi.

O KADAR HIZLI Kİ BİZDE YETİŞEMİYORUZ

Bölgede yeni bir şehir kurduklarını dile getiren AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “1250’nin belki şartları tutmayan olur ama biz bunları hızlı bir şekilde yapacağız yani yeni bir şehir kuruyoruz demektir oraya. Bu devam edecek. O kurası çıkan arkadaşlarımız inşallah kısa sürede alt yapısını yaptırır arsalarını teslim ederiz. İlçelerimizde beldelerimiz de geçen kura çekildi malum hepsinin kısa sürede onların temelleri atılır bir taraftan ihaleleri yapılıyor. İhaleleri yapılanların yer teslimi yapılıyor artık o kadar hızlı ki inanın bizde yetişemiyoruz. Oradan oraya, oradan oraya koşmaktan hangi yerde ihale yapılıyor, hangi yerde temel atılıyor bilemiyoruz. Hatırlar mısınız Mesut Yılmaz rahmetli başbakanken cezaevi önünde ki kavşağa ışıklar konulduğunda başbakan gelip açmıştı. Törenle açılmıştı. Ne yaptık kavşağa ışık koyduk. Bugün biz alt geçit yapıyoruz, tören yapmak için zaman arıyoruz. Onlarca yüzlerce okullar binalar yollar hastaneler bitiriyorsunuz açılış için toplu açılış yapabiliyorsunuz. Bu büyük bir mutluluk Allah’a hamdolsun. Geçen gün Şırnak’a gittik malum temayül için. Şırnak bu hendek çukur olayları sırasında adeta yıkılmıştı, yerle bir olmuştu. Cizre o bölgede. O kadar büyük bir devletiz ki, o kadar büyük bir liderimiz var ki Allah’a hamdolsun Şırnak yeniden kurulmuş. Öyle güzel modern bir şehir olmuş ki ve Şırnak’lı hakikaten çok mutlu olmuş. Cizre’de TOKİ orada balkonları 30 metre falan yapıyorlar. 55 derece sıcak oluyor diyorlar. İnsanlar balkon da yatıyor, damda yatıyorlar. Gece 30 dereceye düşüyor, 30 derece oldu mu serin oldu diye bakıyorlar” dedi.

KİŞİLERİN KEYFİNE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİ

Kentsel dönüşümün insanların keyfine bakılmayacak kadar önemli olduğunu dile getiren Milletvekili Özkaya, “Kentsel dönüşüm ile yeni dönemde şunu gördük kentsel dönüşüm kişilerin keyfine bakılmayacak kadar önemli bir olay olduğunu gördük. Efendim ben 4 kat istemem 8 kat isterim, daha güzel olsun 10 kat isterim o da yetmez gökyüzüne kadar giderimin bir sonuç olmadığını bunun aslında hepimiz için mezarlıklar hazırlandığını görüyoruz. Zaten belediye başkanımız da sağ olsun yüksek katlı konutlar konusunda çok hassas.  Belirli yerlerde yüksek konut olacağının da çok ekstra ilave tedbirler alınması ilave mühendislik yapılmasını da söylüyor. Bu da Afyonumuzun geleceği açısından bence önemli belki çok sınırlı sayıda yüksek konut yapılacak yerler olabilir. Ama onun zeminini iyi etüd edip sağlam projelerle çıkmamız lazım. Aksi halde ben Hatay depreminde Hatay’da bilhassa Adana’da gördüm Adana’da gittiğimiz yerler hep yüksek bloklardı. 20 katlı, 30 katlı bina. Burada ki enkazın altında görüyorsunuz biliyorsunuz oradan beton düşüyor sizi öldürüyor giremiyorsunuz. Bunlar hakikaten hepimiz için çok zorluk getiren, sıkıntı getiren işler. Benim bütün belediye başkanı arkadaşlarıma önerim, lütfen yüksek konutlardan uzaklaşın çok büyük konutlar 200 metre olacağına 100 metre olsun ama rahat huzur içinde yaşayacağımız daha az katlı konutlar olsun” dedi.

HAYATINDA BİR ÇİVİ ÇAKMAMIŞ PARTİNİN BAŞKANISIN

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun boş vaatlerde bulunduğunu dile getiren Milletvekili Özkaya, “Şimdi Kılıçdaroğlu gibi hiç iktidara gelmeyecek bir adama bile söylesen herkese bedava vereceğim der. Hani Özgür Özen’e soruyorlar, CHP iktidarında herkese traktör bedava. Nasıl vereceksiniz diyorlar, ‘Ya biz bunu hikaye olsun diye söyledik. Olmayacağını biliyoruz’ diyor. Şimdi biz iktidara gelirsek Şanlıurfa’yı bize verirseniz Şanlıurfa’da elektrik bedava diyor. Antalya sizde verirseniz bedava, Ankara sizde versen bedava, İzmir sizde versen bedava elini tutan mı var. Sen hayatında İzmir’de 1 blok yapamamış belediyenin adamısın hayatında bir çivi çakmamış partinin başkanısın. Atmak kolay, söylemek kolay İstanbul Belediyesinin 150 milyara yakın bütçesi var. Kaç konut dönüştürdün sıfır. Esenler Belediyesi veya Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığının 10 katını yaptı” dedi.

PANDEMİ DE GÖRDÜK Kİ UZAKTAN EĞİTİM DE MÜMKÜN

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için çalıştıklarını dile getiren Milletvekili Özkaya, “Biz devlet, millet el ele vermezsek bu yükün altından kalkmak çok zor. Bizim bir büyük petrol gelirimiz yok, doğalgaz gelirimiz yok, altın maden gelirimiz yok, dünyanın bazı ülkeleri gibi sömürge gelirimiz yok. Bunu milletin vergilerinden aldığın kaynaklarla yapacaksın. Asgari ücretten vergiyi kaldırmışsın, EYT’yi getirmişsin, öğrencilerin bütün borçlarını ödemişsin tarihe geçmiş iktidarımız. 180 milyar doların üzerinde Birleşmiş Milletlerin tespitine göre. Bu konutların yapım maliyeti var yıkım temizleme hafriyat. Bugün gelirken baktım şimdi 635 bin kişi çadırda kalıyor. 50 bin üzerinde konteynır da insan kalıyor. Biz biran önce bu insanları çadırdan çıkarıp eve sokmamız lazım. Efendim neymiş kredi yurtlara depremzedeyi koyduk. İnsanlar soğukta, karda kışta kıyamette, çocuklar ölsün sıcak yuvamdan internetimi yanımdan ayırmayayım eğitime devam edeyim. Pandemi de gördük ki uzaktan eğitim de mümkün. Afyon’da ki kredi yurtları gezdik, Sultandağı’nda ki gençlik merkezimizde gittiğimizde oturuyoruz konuşuyoruz, Gaziantep’li bir aile geldi. ‘Biz burayı çok sevdik, çok güzel çok rahat Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan’ dedi. Antalya ve Manavgat’ta ki otellerden 2 ailemiz daha kalıyorlar ‘Ne olur bize 2 oda daha verin otelde değil burada kalalım’ İnanın insanın gözleri yaşarıyor bunu duyunca. Yaptığımız işin doğruluğunu o kadar iyi hissediyorsunuz ki 850 bin kişilik kredi yurtlar binaları yapmışsınız bugün elinize geldi” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA HOBİ BAHÇESİ TAVSİYESİ

Belediye Başkanlarına hobi bahçeleri yapmaları konusunda tavsiyede bulunan AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Şimdi ben yeni dönemde belediye başkanı arkadaşlarımızdan yeni vaatlerimizden birisi de şunu önereceğim. Nüfusumuzun yüzde 1’i yüzde 2’si kadar hobi bahçeleri gibi yerler yapalım. İnsanlarımıza bunu kurayla verelim, Allah korusun bir afet döneminde orayı geçici barınma merkezleri haline getirelim. Tek katlı yerler yapalım. Konteynır kentler gibi düşünün. Bunları yapmamız lazım. Depremden hemen sonra Hatay’a gittik. Afyon Belediyesi ilk gün Hatay tam göbekte valiliğin önünde aşevi var. Arkadaşlarımız orada o soğukta o karda kışta 10 gün kamyonların kasasında yatmış vicdanım sızladı insanın bir dayanma gücü var. Sağ olsun il başkanımızla beraber bir tane konteynır bulduk kamyonun başına geçtik, vincin başına geçtik zorla getirdik orada ki askerden rica ettik tam göbeğe konteynır götürdük koyduk, onun suyunu bağlattırdık ve işçi kardeşlerimize dedik ki burada kalın 10 gün sonra ilk defa duş aldı insanlar. Böyle bir afette kurtarmaya gidenlerin yatıp kalkabileceği yerler lazım, duş alabileceği lavabo ihtiyacı lazım. Efendim bizim seyyar bir mutfağımızın olması lazım. Seyyar fırın olması lazım, seyyar poliklinik yerimizin olması lazım. Arkadaşlarımızla konuştuk, Vali hanımla konuştuk, Belediye başkanımız, İGM başkanımızla konuştuk. Sağ olsun çalışmalar başlattı. Rektör hocamız dedi ki ‘Poliklinik kısmını ben üstleneyim’ Dorselerimiz olsun 20, 30, 50 kişinin kalabileceği yerler bunları yapalım bir yere çekelim orada beklesin. Bir afet olduğunda hemen takalım TIR’ların peşine götürelim oraya afete müdahale edebilelim. Mutfaktan ekmek çıkaralım, yemek çıkaralım böyle dönemlerde kalabilecek yer, su, ekmek, fırın tuvalet banyo bizim buna hazır olmamız lazım bölgemiz deprem bölgesi inşallah yeni dönemde önemli hedeflerimizden birisi de bunları hazır tutmak” dedi.

ANKETLER AFYON’DAN 4 VEKİL GÖSTERİYOR

Milletvekili Özkaya, “Bizim bugünkü yapılan anketlerde en son hem bizim yaptırdığımız anket, hem İYİ Parti’nin yaptırdığı ankette AK Parti’nin Afyon’da yüzde 55 civarında oyunun olduğu, dolayısıyla 4 milletvekilinin olduğunu gösteriliyor. Burada adayların sıralaması vs. mutlak surette sonuca tesiri olur. Neden olur bazen bir milletvekilini bin oyla alırsınız. En son mesela bizim 300 oy civarında milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey aldı. 2 bin oyla da CHP’nin fazla oyu 66 bin oyu bizim 63 bin 500 civarında artık oyumuz. İYİ Parti’nin 61 bindi CHP’de 3 bin civarında oy gelince az şeyle bizi geçti ittifak kanunundan dolayı. Yoksa Gültekin bey bizim oyumuzla gitti, kendisinin aldığı oyla gitmedi ittifak kanunu öyle olduğu için CHP oyu İYİ Partiye sayıldı ve öyle gitti. Ama herkesin oyu kendisine sayılacak. Ben diğer partilerin aday adaylarında milletvekillerini de görüyorum kendi arkadaşlarımızı da tanıyorum. Afyonkarahisar’ın halkının teveccühünü biliyorum hemşerilerimiz AK Parti’nin neler yaptığını biliyor, neler yapacağını biliyor” dedi.

İYİ PARTİLİLER CUMHURBAŞKANIMIZA OY VERECEK

Afyonkarahisar’da İYİ Partililerin yüzde 50’sinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini dile getiren Milletvekili Özkaya, “Karşıda ki ittifakın nasıl bir zorlama ittifak olduğunu görüyorum.  Meral hanımın masadan kalktıktan sonra ki CHP trollerinin Meral hanım ve İYİ Parti’ye karşı yaptığı küfür, hakaret, tehdit, şantaj o olayların Afyon’da ki İYİ Partililer tarafından asla hüsnü kabulle karşılanmadığını görüyorum. Beni İYİ Parti’li dostlardan arayanlar oldu. Dedi ki ‘Ali bey vekilim biz buna asla razı değiliz, lütfen bilin ki biz oyumuzu sayın cumhurbaşkanına vereceğiz partimize vereceğiz oyumuzu ama Cumhurbaşkanlığında asla Kemal Kılıçdaroğlu’na vermeyiz’  Ben inanıyorum ki Afyon’da İYİ Partililerin yüzde 50’ye yakını ve fazlası Sayın Cumhurbaşkanımıza oy verecektir. Bu kendilerine yapılanı gördükten sonra ve PKK terör örgütünün doğrudan bu ittifak için her türlü gücünü kuvvetini ortaya koyduktan sonra Afyon’un milliyetçi muhafazakar insanları bir terör örgütünün desteklediği ittifaka ve o ittifakın cumhurbaşkanı adayına mesafeli yaklaşacağı kanaatindeyim. Bize kızsa bile Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek boş atacak ama önemli bir kısmının farklı düşüneceğini düşünüyorum” dedi.

BELEDİYE ADINA YAPTIĞINIZ TEK BİR BİNA VAR MI?

Dinar Belediyesi eski Başkanı Saffet Acar’ın Milletvekili Özkaya’nın bir sefer Belediyeye gelmediği yönünde yaptığı açıklamaya cevap veren Milletvekili Özkaya, “Yalan söylemiş. Çok açıktan. Sayın bakanımızla gittik. Bunu söylemek istemezdim ama yalan söylemiş. Sayın bakanımız Veysel hocam geldi. Bakanımızı fabrikasında durduğu halde karşılamaya gelmedi. Konuşacak çok şey var ama Saffet Acar’a şunu sorsaydınız, Sizin Dinar’da kendi fabrikanız kendinize yaptıklarınız hariç belediye adına yaptığınız tek bir bina var mı? Tek bir dükkan var mı? Tek bir çivi var mı diye sorsaydınız. Sattıkları gayrimenkuller hariç, Dinar’ın yarısını sattı. Üç beş asfalt dışında bir tane yatığı yer var mı?” dedi. İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar’ın,  Alzheimer projesinin engellendiği yönünde ki açıklamalarını da değerlendiren Özkaya, “İnsan var ya güler öyle bir komedi ki, öyle bir komedi ki. Meteoroloji binası tasfiye edilmiş tek katlı bir bina. Orayı Alzheimer merkezi yapacakmış. Sahra hastanesi gibi, sahra Hastanesi neyse Alzheimer merkezi o. Türkiye’de devasa Üniversitelerin yapamadığını yapacakmış. İnsan üzülüyor tabi sadece bu kadar söyleyeyim” ifadesini kullandı.

DİNAR ADAYININ AK PARTİ’DEN OLMASINI İSTEDİM

Dinar eski Belediye Başkanı Saffet Acar’ın, “Ben seçimlerde 7 düvele karşı savaştım”  şeklinde yaptığı açıklamayı değerlendiren AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Biz MHP ile ittifak yaptık. Nihat beyi tanıyordum çok düzgün ve karakterli bir arkadaşımızdır. İlk başta Nihat beye mesafeliydim çünkü şöyle diyorlardı Nihat bey ben Saffet bey adaysa değilim diyorlardı. Saffet Bey bir önce ki dönem AK Parti’ye geleceğim dedi. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu beye gittik. Ben dedim ki asla davet etmem. Bilirim ki yarı yolda kalırız Saffet bey için. Sayın bakanım siz konuşacaksanız siz konuşun siz davet edin geçmek isterse memnuniyetle dedi ki ‘Tamam ben geçeceğim ama Dinar’da sıkıntı yaşarım bir düşüneyim’ Ondan sonra aday oldu kendi partisinden güle güle. Biz Mehmet Taytak Bey ile anlaştık ve Nihat beyin aday olmasına karar verdik.  Benim mutlak kararım şuydu. Her halükarda aday AK Partiden olacak. Çünkü bizim 6000 oyumuz var MHP’nin 1500 oyu var. Bizim en düşük aldığımız oy 4850 ve 7 bine kadar oy almışız bu durumda herhalde aday AK Parti’den olacak. Taytak Bey’i aradım Taytak Bey’de canlı yayına çıktı. ‘Biz Ali Özkaya ile anlaştık, Dinar’ın adayı Nihat Sarı’dır’ dedi. Tabi biz oturuyoruz telefonlar yağmaya başladı. Bizim arkadaşımızın birisi arıyor ‘Ya vekilim biz seninle bir saat önce konuştuk sen bana demedin mi adayımız bizden birisi olacak. Rahmetli Demirel, siyasette 24 saat çok uzun bir süre bende şimdi öğreniyorum ki 24 saat çok uzun bir süre 1 saat önce söylediğin mi doğruydu şimdi Sayın Taytak’ın dediği mi doğru’ Tabi arkadaşlarımız üzüldü. Sonra biz Bismillah dedik başladık ve biz Türkiye’de ilk defa Belediye Meclis üyelerimizi de fermuar sistemi yaptık. Hatta o dönem genel merkez bizlere kızdı kime sordunuz da böyle yaptınız diye. Biz öyle çalışmaya başladık. Türkiye’de örneği yok bunun. Son gün oldu. İl başkanlarını aradılar herkes listesini yırtsın fermuar sistemi. Biz böylece çalıştık ve ciddi emek sarf ettik. 750 oy farkla aldık belediyeyi” dedi.

SAFFET ACAR’IN SEÇİLECEĞİNİ TARLACI’YA SÖYLEDİM

Saffet Acar’ın Belediye Başkanı olacağını yaptırdığı anketli bildiğini söyleyen Milletvekili Özkaya, “3 gün Ankara’da beraber oturduk. Mustafa Tarlacı belediye başkanıydı. Mustafa Tarlacı beyin de bir kısım davranışlarına böyle yapmasa daha iyidir diyordum. Ben Saffet beye şöyle söyledim sizi Odalar Borsalar Birliğinde üst noktaya taşıyalım. Hem kendi ailenizin ticareti, hem Dinar’ın ticareti için daha iyi olur. Hayır dedi ben aday olacağım. Ya CHP ya MHP ama mutlaka olacağım dedi. CHP Saffet Bey gelmesin diye Abdurrahman Gönüllü beyi hemen açıkladı. O günde dedi ki ‘Ben Abdülkadir Akcan beyle görüştüm sen kabul etmiyorsan şimdi MHP Genel merkezine gidiyorum ve orada aday olacağım’ Aday oldu, seçileceğini biliyordum ben iki defa telefon anketi yaptım. Mustafa Tarlacı beye de söyledim. ‘Saffet bey yüzde 48 alacak sen yüzde 28 alacaksın’ dedim. İki anket yaptım ikisinde de birebir aynısı çıktı. Benim hayat prensibim şu yola çıkarken söz verdiğim bir insan yolda beni yanıltırsa bana söylediğinin tersini söylerse ben yol arkadaşlığımı gözden geçiririm” ifadesini kullandı.

60 BELEDİYENİN TAMAMINI ALABİLİRİZ

2024 seçimleri için de iddialı konuşan Milletvekili Ali Özkaya, 2024 seçimleri için bizim doğru bir planlama yapmamız lazım. Doğru planlama ile 60 belediyenin tamamını alabiliriz. Bizim potansiyelimiz buna müsait. Saffet Beyle ilgili ben tabi Bakanımız Veysel Hocam yaklaşık üç buçuk milyon çöplerin toplanması için para gönderdi.  Bir proje yapıp da bu parayı gelip tahsil etmedi. En son parayı Afyon İl Özel İdaresine gönderdik. Nihat Bey seçildi. İlk yaptığımız işlerden birisi, biz dedik ki 100 günde üç tane söz veriyoruz. Sanayiye su götüreceğiz, mezbahaneyi açacağız, çöp toplama merkezini yapacağız. Tek tek hepsini yaptık. Bir tane belediye arsası satmadı bugüne kadar. Ve Saffet Bey’in yaptığının onlarca fazlasını yaptık. Allah herkesin yolunu açık etsin benim söyleyeceğim o. ‘Ben maaş almadım’ dedi. Efendim birisine bağış yapmış. Beni ilgilendirmiyor. Belediyenin kasasından çıkmış mı çıkmış. Sadece Suçıkan’da ki aylık zarar 200 bin liranın üzerindeydi şimdi o zarar yok. Sorarlar dün 200 bin zarar eden yer şimdi niye yapmıyor. Oraya girersek Saffet Bey bu işin altında kalır oradan çıkamaz” dedi.

NEYE SAHİP OLDUYSA AK PARTİ SAYESİNDE

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar’ın ticari ilişkileri ile ilgili de söylemlerde bulunan Özkaya, “Saffet Bey, Belediye Başkanı olmadan önceki ticareti ne kadardı şu anki ticareti onun yüz katından fazladır. Saffet Bey neye sahip olduysa AK Parti sayesinde oldu. Ak Parti sayesinde ticaret odası başkanı yaptık biz onu. Israrla ben belediye başkanı olacağım dedi. Bir davranışından dolayı tercihlerine güven olmayacağından dolayı ben sizin başkan olmanızı uygun görmüyorum dedim.  Üç gün Ankara’da beraber oturduk” dedi.

AF ÇIKARMADIK CEZA İNFAZI YAPTIK

AK Parti’nin af çıkarmadığını fakat ceza infazının yapıldığını dile getiren Milletvekili Özkaya, “ Bizim dönemde bir af çıkmadı ama ceza infazı oldu. İnfaz kanununda ilk imza sahibi benim o kanunda çok büyük emeğimiz oldu. Cumhuriyet tarihini boyunca 300 binden fazla insanın yararlandığı en büyük infaz düzenlenmesidir. 1999 affında 20 bin ya da 30 bin kişi çıktı. Biz bu kanunda 4 tane madde esas aldık. Cumhurbaşkanımızın, ‘Terör, cinsel suçlar, adam öldürme suçları uyuşturucu suçları bu suçlara değmeyeceksiniz bu suçlar bizim kırmızıçizgimiz bunun dışındakilerle ilgili düzenlemeler yapın’ dedi. Bizde dikkatle yaptık en zorlandığım kanun oldu hakikaten bazen beynimizin yandığı süreç yaşadık. Ben olmayacağını düşünüyorum. Böyle bir kanuna 6 aydan aşağı çalışırsanız yanlış iş yaparsınız. Zor bir kanun” dedi.

 

Eşi Nur Özkaya ile ilgili geçmiş dönemlerde kamuoyunda çıkan haberlerle ilgili görüşlerini de dile getiren Milletvekili Özkaya, “Yani şimdi insanın kendisiyle ve eşiyle ilgili konuşması zor bir şeydir. Eşim Genel Merkez Kadın Kollarının ilk kurucularından birisidir. 12 sene orada Genel Başkan Yardımcılığı yaptı, 6 sene yerel yönetimler başkanlığı 6 senede teşkilat başkanlığı yaptı. Bugünde Türkiye’nin neresine gidersek hemen il başkanları oradaki hanımefendiler gelir bana siz Sayın Nur Başkan’ın eşi misiniz diye sorarlar. Benim eşim 28 Şubat’ın en yoğun olduğu dönemlerde Polatlı’da ki o ilkokuldan başörtüsü nedeniyle istifa etti. Devlette memurdu. Zaten öğretmendi. Kamu görevlisiydi. Kamu görevi nedeniyle başörtüsünü çıkartmamak için istifa etti. Sonra özel rehabilitasyon merkezi kurdu. Engelli çocuklarla ilgili ve bunlarla ilgili o süreci devam ettirdi. Şimdi gelinimiz, çocuklarımız bu işi sürdürüyorlar. 30 yılı aşkın bu eğitim işiyle uğraşıyoruz” dedi.

Bir evden iki milletvekili çıkmasının uygun olmayacağını düşündüklerini dile getiren AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “Eşimi Sayın Cumhurbaşkanımız da birebir çok yakın tanır. Benim eşim isteseydi milletvekili olurdu. Bir evden bir tane yeter zaten yanlış bir şeydir, doğru değil. İsmet Yılmaz Bey Milli Eğitim Bakanı olduğunda takdir etti ve Milli Eğitim Bakanlığına müşavir olarak atadı. Hem Ziya Selçuk Bey döneminde çalıştı. O dönemde tüm müşavirler değişti yeni bakanımız eşimle devam etti. Bu aile okulu projesi, milli eğitimde ki hijyen ile ilgili proje, olgunlaşma ile ilgili proje ve engelliler ile ilgili proje, tüm bunları yürütüyor. Yani siz ne derseniz deyin bu bunun eşi, akrabası dediğinizde bir şey söyleyecek. Biz sekiz kardeşiz ve kardeşlerimizde çiftçi olan da var çalışan da var üst düzey yönetici olan da var. Siz hiç duydunuz mu Ali Özkaya’nın kardeşi şu kamuya gitmiş şu işi yapmış, hiç duydunuz mu? Sekiz kardeşiz biz. Akrabamızdan çevremizden bir sürü insan var. Allah’a hamdolsun ki benim ailemden kimse bir kamu görevlisine gidip şunu yap demezler. Karışmazlar da.  Kardeşim Dinar’da belki de Dinar’ın en büyük üç dört çiftçisinden birisidir. Yani bir onunda temsil edeceği bir sektörü var alanı var. Alanıyla alakalı bir yere gelebilecekse gelebilir. Mümkün olduğu kadar geri durun diyoruz. Abim Danıştay üyesi. O Danıştay üyesi olduğu için bizimkiler bir yere aday olamaz. Bir kardeşim RTÜK’te meclisin idari işler başkanı oldu” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde aday gösterilmesi durumunda altı dönem listeye giren ilk milletvekili olacağını söyleyen Özkaya, “En yüksek aday adayı sayımız 47 idi. Ben bir 2002 de aday olmadım dolayısıyla tüm seçimlerde adaydım. Allah nasip eder de bu dönem aday olursam. Şimdi ben Meclis istatistiğini inceledim. Ali Çetinkaya yedi dönem milletvekilliği yapmış tabi atamayla ortada seçim yok. Sonra 5 dönem 4 dönem milletvekilliği yapanlar var. Eğer biz nasip olur da bu dönem aday olursak altıncı dönem listeye giren ilk milletvekili ben olmuş olacağım. Tabi bizden daha uzun dönem yapan çok daha fazla kişi var. 7-4-4-2 olarak devam ettik sıralamada. Elbette bizim tecrübemiz kıdemimiz ve birikimimiz nedeniyle bir beklentimiz var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız takdir eder bakarsınız listede yoksunuz. Bize düşen görev samimiyetle ihlasla çalışmak gayret etmektir. Biz bu dönem çok ağız tadıyla bir milletvekilliği yaptık. Buna şükrediyorum. Milletvekili olacak arkadaşların uyum ve ekip içerisinde çalışmasını ve birbirinin motivasyonunu bozmamasını ve fitne fesat ve dedikodudan uzak durmasının olağanüstü önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

İYİ BİR LİSTE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Siyasette temsilin önemine vurgu yapan Milletvekili Ali Özkaya, “Herkesin kalbinden geçen mutlaka vardır. Allah her şeyi biliyor. Her bildiğimizi sokakta söylersek kimse sokağa çıkamaz. Hakikaten bu işi yapacak inanarak söylüyorum en az 12-15 arasında milletvekili arkadaşlarımız var. Şimdi bunun tabi bazen siyasette temsil çok önemli. Bölgeleri temsil ettirmeniz çok önemli. Meslek gruplarınızı temsil etmeniz çok önemli. Belki kadın erkek dengesi olabiliyor. Bazen bir kişi diyelim ki 1- 2 yazamadığınız oluyor. Geçen gün biz eski seçim işleri başkanlarımızdan birisiyle mecliste beraberdik. Dedik ki ‘Abi sen çok kıdemli tecrübeli bir büyüğümüzsün geçmişte nasıl yaptınız bir anlatın da dinleyelim’ dedik. Sağ olsun o da bir kısmını anlattı bazen diyor Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişiyi yazmayı çok istiyor ama bir türlü denge uymuyor. Yazamıyorsunuz, bazen hakikaten istediğiniz bir arkadaşın olmasını istiyorsunuz ama şurada büyük bir bölge orayı gözden kaçıramazsınız. Ben inanıyorum ki iyi bir liste çıkacak ve bizde bu listede en iyi şekilde çalışacağız” dedi.

 

207 yılında yapılan seçimlerde 7. Sıraya konulmasına üzüdüğünü söyleyen Milletvekili Özkaya, “Çok geçmişte kaldığı için bir şey paylaşayım. 2007’de ilk aday oldum son sıraya koydu bizi genel merkez. Tabi Allah var bu benim çok gücüme gitti zoruma da gitti. Bana o zaman şunu demişlerdi. ‘Afyon’un 6 vekili var 3’ü gitti 3’ü kaldı. Bize bildiğimiz tanıdığımız sağlam adaylar lazım senide tanıyoruz Afyon’dan git inşallah listeye girersin’ dediler. Tabi bana seni seçilecek sıraya koyacağız edeceğiz demediler. Sizde kendinize göre hesap kitap yapıyorsunuz. Liste açıklandı ben 7. Sıradayım. Ondan sonra gittim İdris Naim şahin Bey’e ‘Efendim ne oldu’ dedim. İşte anlattı şöyle oldu böyle oldu diye. Bizim önümüzde Türkan Buğra Hanımefendi vardı. Balıkesir’de oturuyordu o zaman eşi hakimdi. Dedim ki ‘Türkan Abla Balıkesir’de oturuyor Afyon’dan koymuşsunuz’ dedim. Defteri çıkarttı. Biz başka birini koymuşuz dedi. Sonra çıkarttı bir faks gösterdi. Bu fakstan sonra Türkan Hanımı koymuşuz dedi. Ben de iyi yapmışsınız isabet olmuş o zaman dedim” ifadesini kullandı.

ÜRETTİĞİMİZ SİLAHLAR DÜNYANIN BİR NUMARASI

2023 seçimlerinin yüzyılının seçimleri olacağını söyleyen Milletvekili Ali Özkaya, “Birincisi genel olarak ikinci yüzyılımıza başlıyoruz. İkincisi biz gerçek manada tam bağımsız bir ülke olma yolundayız. Tam bağımsız ülke ne demek? Kararlarını alırken karşıdaki ve çevresindeki dünyanın konjonktür olarak büyük ülkelerinin ne der diye düşünmeden karar alması. Bunun birinci şartı çok güçlü bir silahlı kuvvetlerinin olması ve o silahlı kuvvetlerinin silahlarının kendisinin tarafından üretiliyor olması. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hamdolsun ki bu kapasiteye ulaştık. Bizim şu an ürettiğimiz silahlar dünyanın bir numarası haline geldi. SİHA’dan, İHA’ya kadar tankımızı topumuzu tüfeğimizi deniz uçağımızı her şeyimizi yapmayı başardık. İkincisi demokratik kabiliyet çok önemli. Biz seçimle iktidarları değiştirebiliyoruz. Beğenmediğini seçmeyip beğendiğini tekrar tekrar getirebiliyor. Seçimi kaybeden gidiyor. Üçüncüsü tarım ve gıdada kendi kendine yetecek bir ülke. Bağımsızlığın çok önemli şartlarından bir tanesi ekonomik olarak da belirli bir potansiyele ulaşmak. Allah’a hamdolsun ki biz bu kapasitenin bir kısmına ulaştık. 2023’e döndüğümüzde bakın kendi elektrikli otomobilimizi üretip ihraç etmeye başlayacağız. Bütçe açığını azaltacak. Kendi doğalgazımızı Nisan ayı itibariyle sisteme vereceğiz ve enerji açığımızın bir kısmını kapatacağız. Kendi tankımızın motorunu kullanmaya başlayacağız, milli muharip uçağımızı uçurmaya başlayacağız. Kızılelma’yı silahlı İHA’mızı füzelerimizi uçak gemimizi hepsini üretmeye başlıyoruz. Alt yapı yatırımlarını bitirdik bundan sonraki kalkınma ve refah hamlelerini çok hızlı bir şekilde yükselteceğiz” dedi.

MİLLET KATARIYLA TARTACAKTIR

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Enis Arabacı ile ilgili görüşlerini ve son okuduğu kitabı anlatan Milletvekili Özkaya, “Başarılar diliyorum Mustafa Enis Arabacı’ya. Afyon’da herkes meydana çıktı. Millet kantarıyla tartacaktır onu göreceğiz. Okuduğum son kitap Vefa Apartmanı, Sadık Yalsızuçanlar’ın. Demokrat Parti’nin Milli Eğitim Bakanı Tevfik Beyin hayatı. Çocuklarıyla yapılmış muhteşem röportaj. Ağlaya ağlaya tamamladım kitabı. İki tane de iman ve salih amel ilişkisiyle alakalı bir Abdülkadir Geylani hazretlerinin kitabını okudum bir de Mısırlı bir yazarın kitabını okudum. Ramazan ayında kitap okumaya ara veriyorum fırsat buldukça Kuranı Kerim okuyorum. Vefa Apartmanı kitabını tavsiye ederim gençlere muhteşem bir eser. Rahmetli Tevfik İleri 39 yaşında savcılık kararıyla milletvekili olmuş. Bir önceki dönem CHP teklif etmiş kabul etmemiş 1946 seçimlerinde. Muhteşem bir hayat hikayesi. Çocuklarına hiçbir şey kalmamış. Yassı Adada yargılanmış idama mahkum edilmiş sonra ömür boyu hapse çevrilmiş ve Kayseri’ye sürgün edilip kansere yakalanmış. 49 yaşında 40 kg olarak vefat etmiş. İmam hatiplerin açılmasıyla ilgili verdiği mücadele muhteşem bir şey. Gençlerin özellikle okuması lazım. Nereden nereye geldiğimizi iyi bilmemiz lazım. Okumak güzel bir şey” dedi.

GECEG ÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Afyonkarahisar’lılara seslenen AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Seçmenlerimiz şuna inansınlar ve bilsinler biz gerçekten onlar için çalışıyoruz. Gece gündüz demeden ve ciddi bir birikimimiz oldu. Afyon’da ki köy köy sokak sokak belde belde kurum kurum sektör sektör konulara vakıf olduk. Bu durum bizim açımızdan da büyük bir nimet ki inşallah bunu daha iyi bir şekilde Afyon’un hizmetine sunup devam ettirmeyi istiyoruz. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın yeni dönem şahlanışı başlatmasını arzu ediyoruz ve Afyonlu hemşerilerimizin de buna destek vereceklerini düşünüyorum”

 

ÇOK BÜYÜK BİR DEVLETİZ

“O kadar büyük bir devletiz ki, o kadar büyük bir liderimiz var ki Allah’a hamdolsun Şırnak yeniden kurulmuş. Öyle güzel modern bir şehir olmuş ki ve Şırnak’lı hakikaten çok mutlu olmuş”

YATAY MİMARİ ÖNEMLİ

“Kentsel dönüşüm ile yeni dönemde şunu gördük kentsel dönüşüm kişilerin keyfine bakılmayacak kadar önemli bir olay. Yatay mimariye önem vermeliyiz, bu gerçekten çok önemli”

ATMAK SÖYLEMEK KOLAY

“Sen hayatında İzmir’de 1 blok yapamamış belediyenin adamısın hayatında bir çivi çakmamış partinin başkanısın. Atmak kolay, söylemek kolay”

İKTİDARIMIZ TARİHE GEÇTİ

“Asgari ücretten vergiyi kaldırmışsın, EYT’yi getirmişsin, öğrencilerin bütün borçlarını ödemişsin tarihe geçmiş iktidarımız”

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYE

“Şimdi ben yeni dönemde belediye başkanı arkadaşlarımızdan yeni vaatlerimizden birisi de şunu önereceğim. Nüfusumuzun yüzde 1’i yüzde 2’si kadar hobi bahçeleri gibi yerler yapalım”

AFYON’DA ANKETLERDE YÜZDE 55

“Bizim bugünkü yapılan anketlerde en son hem bizim yaptırdığımız anket, hem İYİ Parti’nin yaptırdığı ankette AK Parti’nin Afyon’da yüzde 55 civarında oyu var. Buda 4 milletvekili ediyor”

İYİ PARTİLİLER OY VERECEK

“Ben inanıyorum ki Afyon’da İYİ Partililerin yüzde 50’ye yakını ve fazlası Sayın Cumhurbaşkanımıza oy verecektir”

BAŞARILAR DİLİYORUM

“Başarılar diliyorum Mustafa Enis Arabacı’ya. Afyon’da herkes meydana çıktı. Millet kantarıyla tartacaktır onu göreceğiz”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM