“Stratejik planla birlikte üniversitemizin yönelimlerini somutlaştırdık”

“Stratejik planla birlikte üniversitemizin yönelimlerini somutlaştırdık”

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, sosyal tesislerde gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Stratejik planla birlikte üniversitemizin yönelimlerini somutlaştırdık” dedi

 

Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.
“BAYRAMLAR, SEMBOLİK DEĞERİ YÜKSEK DEĞERLERİMİZ”
Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akademik ve idari personelin bayramını kutlayarak, huzur, sağlık ve afiyet dileklerinde bulundu.
“ÜLKEMİZ SON YÜZYILIN EN BÜYÜK AFETLERİNDEN BİRİSİNİ YAŞADI”
Ramazan Bayramının buruk geçtiğini ifade eden Karakaş, şunları söyledi:
“Ülkemiz son yüzyılın en büyük afetlerinden birisini yaşadı. Yaşanan deprem sonucunda 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Ciğerimiz yandı. Ancak millet-devlet dayanışması ile birlikte bu büyük afetin üstesinden gelmek için büyük bir gayret ortaya kondu. Konmaya da devam ediyor; edilmesi de gerekiyor. Keder ve tasanın paylaşılması nasıl gerekiyorsa, sevinçlerin de paylaşılması gerekiyor. Ülke ve toplumların tarihsel serüveninden gelen sevinçlerin, tasaların ve üzüntülerin paylaşıldığı sembolik değeri yüksek günler var. Bayramlar da sembolik değeri oldukça yüksek değerlerimiz. Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı günler. Bayramlar, dayanışmanın, yardımlaşmanın, kaynaşmanın ve sevincin paylaşıldığı ve bu yüksek değerlerin yaşatıldığı ve genç kuşaklara aktarıldığı günler. Dolayısıyla Ramazan Bayramını buruk da olsa bayram sevinci ile birlikte yaşadık.”
“4 YIL BOYUNCA SIKINTILI DÖNEMLERDEN GEÇTİK”
Yaşanan salgın ve beraberinde meydana gelen depremler nedeniyle üniversitelerin pek çok sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Karakaş, “Deprem nedeniyle Türkiye’de yükseköğrenimin içinde bulunduğu dönem bir kriz dönemiydi. Esasında 4 yıllık yönetim dönemimiz de pandemi ve depremlerle birlikte eğitim-öğretim sürecinin sürdürülebilirliği açısından zorlu geçti. 2 yıl pandemi yaşadık; ardından Elazığ, İzmir ve son olarak da Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremle birlikte afetlerin getirdiği sıkıntıları 4 yıl boyunca hep birlikte yaşadık. Sorunları akademik ve idari personelimizin de katkılarıyla hep birlikte atlattık. Bu süreçte katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZİN
YÖNELİMLERİNİ SOMUTLAŞTIRDIK”
Yönetimi devir aldıktan sonra AKÜ’nün stratejik planlarını belirleyerek, bu plan doğrultusunda hareket ettiklerini açıklayan Karakaş, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Biz yönetim olarak görevi devir aldığımızda birkaç hususun altını çizmiştik. Üniversitemizde emeğe önem vereceğiz; emeğe saygı duyacağız ve çalışanların önünü açacağız demiştik. Yine adaletli bir sistemle atama ve yükseltme kriterleri üzerinden adaleti tesis etmeye çalışacağız ve aşağıdan yukarıya bütün çalışanlarımızın motivasyonunu artırarak aidiyetini yükselteceğiz demiştik. Yani emek, adalet ve aidiyet üçlüsü üzerine kurduğumuz yönetim felsefemizi hayata geçirmeye gayret ettik. Tabi ki eksiklerimiz olabilir. İnsanız, beşeriz. Hepimizin olduğu gibi bizlerin de eksiklikleri olabilir. Önemli olan bu eksiklikleri görüp bunların telafisi için gayret etmektir. Bu gayreti ortaya koymaya çalıştık. Önemli ölçüde de belli bir noktaya geldik. Üniversite yönetim sürecinin çeşitli ayakları var. Biz bu ayaklar içerisinde fiziki altyapının önemli ölçüde tamamlanan bir üniversite olduğunu tespit ederek niteliksel gelişme yönünde politikalarımızı şekillendirdik. Yönetimi devir aldığımızda üniversitemiz bölünmüştü. Odak noktası ve odak noktaları flulaşmıştı. Biz geliştirdiğimiz stratejik planla birlikte üniversitemizin yönelimlerini somutlaştırarak ne tarafa gideceği yönünde belli adımlar attık. Bu doğrultuda önemli gelişmeler kaydedildi. Fiziki altyapı anlamında ihtiyaç olan noktaları karşılamaya gayret ettik ama özellikle dikey gelişme dediğimiz alanda geliştirmeye çalıştığımız politikalarımız noktasında da önemli mesafeler kaydettik. Diğer taraftan programlarımızın akreditasyon sürecini başlattık. Daha önce akredite olmuş hiçbir programımız yokken 6 programımızı akredite ettik. Akreditasyon süreçleri devam eden programlarımız da var. Aynı zamanda YÖKAK’a bu sene tam akreditasyon için müracaat ettik. Yine proje, patent alanlarına imkanlar dahilinde önem verdik. Şu anda 5 tescilli patentimiz, faydalı modelimiz ve ticarileşme sürecinde olan patentlerimiz var. Aynı zamanda tescil sürecinde olan patentlerimiz de var. Dolayısıyla niteliksel gelişme göstergelerine baktığımızda yukarı yönlü bir gelişim görüyoruz.”
Bayramlaşma töreni akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM