“Sıkıntıyı en çok sofra kuran kadınlar yaşıyor”

“Sıkıntıyı en çok sofra kuran kadınlar yaşıyor”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, halkın iktidarında tüm ekonomik sorunların çözüleceğini söyleyerek, “Türkiye’de artık her 4 haneden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Et ve peynir almak bir lüks oldu. Ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınlar çekiyor” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, CHP Milletvekili Adayı Abidin Yağcı, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, CHP Sultandağı, Bolvadin, Çay ve Emirdağ İlçe Başkanları, CHP Sultandağı Kadın Kolları Başkanı ve partililerle birlikte Sultandağı İlçe merkezinde pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili genel seçimi için destek istedi.
“EKONOMİK SORUNLAR
ÇÖZÜLECEK”
Halkın iktidarında ekonomik sorunların çözüleceğini ifade eden Köksal, “Türkiye’de artık her 4 haneden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Et ve peynir almak bir lüks oldu. Çocuklarımız, en temel gıda maddesi olan süte dahi erişemiyor. Ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınlar çekiyor. İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek. Vatandaşın sofrasına bereket gelecek. Gençler, 18-22 yaş arasında hayata atılıyor ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Öğrenci gençler artan barınma maliyetleri, gıda ve kırtasiye fiyatları altında eziliyor. Öğrenci olmayan gençler ise işsizlikle mücadele ediyor. Türkiye’de her 10 gençten 4’ü işsiz. Genç Kart, ihtiyaç sahibi gençlere can suyu olacak. Her ay Genç Kart’a yatırılacak en az 1.500 TL tutarındaki destek ile gençler sosyal yaşama katılabilecek, kırtasiye masraflarını karşılayabilecek.” diye konuştu.
“HERKES HAKKINI ALACAK”
Milletvekili Köksal daha sonra beraberinde CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP Milletvekili Adayı Abidin Yağcı, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, CHP Sultandağı İlçe Başkanı Tuğrul Şahin, CHP Sultandağı Kadın Kolları Başkanı, Demokrat Parti Sultandağı İlçe Başkanı ve partililerle birlikte Sultandağı İlçesi’ne bağlı Karapınar ve Üçkuyu Beldeleri ile Çukurcak Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada da vatandaşları dinleyerek Millet İttifakı iktidarında yapılacakları anlatan Milletvekili Köksal, “Halkın iktidarında kullanılan gübre ve tohum maliyetinin % 50’sini geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. ÖTV’siz mazot vereceğiz. Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız. Tarım BAĞ-KUR primleri hasat sonrası ve faizsiz ödenecek. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredilerin faizini silip, borçları yeniden yapılandıracağız.” dedi.
“ÇİFTÇİLERİMİZ HAK ETTİĞİ TARIMSAL DESTEĞİ ALACAK”
Dereçine Beldesi ve Kırca Köyü’nü de beraberindeki kalabalık heyetle birlikte ziyaret eden Köksal, “İktidarımızda Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği gibi tarımsal kooperatif ve birlikleri etkin hale getireceğiz. Taban fiyatlarını çiftçinin kârını garanti edecek şekilde belirleyeceğiz. Çiftçinin, tarım makinaları ve canlı hayvanlarının haczedilmesini engelleyeceğiz. Çiftçi bütçeden hak ettiği tarımsal desteği alacak. Her köye veteriner, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni atayacağız. Ziraat Bankası’nı çiftçinin bankası yapacağız.” ifadelerini kullandı.
ÖLÜM KAVŞAĞINA SİYAH ÇELENK KOYUP, KAZALARI PROTESTO ETTİLER
Milletvekili Burcu Köksal, son yıllarda ölümlü trafik kazalarının sıkça yaşandığı ve “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen Emirdağ İlçesi’nde Suvermez Kavşağı’nda çok sayıda vatandaşla birlikte basın açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerinde yer aldığı basın açıklamasında konuşan Köksal, Suvermez Kavşağı’nda daha fazla can kaybı yaşanmaması için “Halkın İktidarında” ilk işlerinin bu kavşağa battı-çıktı yapmak olacağını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM