Afyon bizim kırmızı çizgimiz ne gerekiyorsa yapıyoruz

Afyon bizim kırmızı çizgimiz ne gerekiyorsa yapıyoruz

Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Karahisar TV’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Seçime Doğru Programının konuğu olan AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat İbrahim Yurdunuseven samimi açıklamalarda bulundu. Yurdunuseven Afyonkarahisar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Afyon bizim kırmızı çizgimiz ne gerekiyorsa yapıyoruz”

 

Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat İbrahim Yurdunuseven net cevaplar verdi. Gazeteci-Yazar Ertuğrul Sevim’in ilimizde siyasilerin sproa yetiri kadar destek vermediği yönünde ki sorusuna cevap veren Milletvekili Yurdunuseven, “Siyasilerin ve bürokrasilerin destek olmadığı yönündeki söylemlerinize katılmıyorum. İl Başkanı oluncaya kadar hiçbir takımın maçlarına gitmedim. Tuttuğum takımın maçına bile gitmedim. Ama siyasete girdiğim andan itibaren Afyon’un hem basketbol maçına, hem futbol maçına hem de voleybol maçına gittik. Olabildiğince destek olma anlamında gittim. Süleyman Karakuş başkanım ile birlikte bazı işadamlarımıza gidip destek talebinde bulunduk. Son açıklaması Süleyman beyin tercihimi diyelim yoksa umduğu desteği mi bulamadı bilmiyorum. Burada nakdi kayıplar önemli çok ciddi masraflar var. Belediyemiz olabildiğince elinden geldiğince destek oluyorlar. Hem saha hem de otel masraflarında büyük destekler var. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum biz sahip çıkıyoruz onlarda biraz daha destek olsunlar. İşadamlarımız destek oluyor biraz daha destek olurlarsa güzel olacaktır. Ispartaspor maçı öncesi futbolcular ile bir araya geldik. Futbolcularımızın neredeyse yarısından fazlası Afyonkarahisarlı genç kardeşlerimiz. Seçimlerden sonra inşallah bu konuyu ele alalım. Ben son 2-3 maçlara gidemiyorum. Seçimden sonra biraz daha aktif olalım” dedi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAYACAK

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da milletvekili çıkaramayacağına inandığını dile getiren Milletvekili Yurdunuseven, “Bizim önceliğimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 6-0 gitmek. Biz şunu da görüyoruz anketlerde İYİ Parti eriyor. Bizim şuanda gördüğümüz İYİ Parti milletvekili çıkaramayacak. Bize gelen anketler bu yönde. Tabi ki diğer anketlerde arkadaşlar ‘3’ü aldık 4’e gidiyoruz’ diyenler var. CHP’de dün açıklama yaptı ‘3’ü aldık 4’e gidiyoruz’ diye. Ben bakıyorum şimdi bizim için en kötü 2 kişi diyorlar. 2 AK Parti çıkardı. 3 CHP çıkardı 5 yaptı. 3 İYİ Parti çıkardı 8 oldu. MHP bir 2 tane çıkarsa 10 eder. Şimdi bizim gördüğümüz bu yöndedir. Tabi ki sandıkta vatandaşımızın tercihine bağlı. Sandıkta gittiğin de o anda o dakikada ne düşünüyorsa biz ona saygı duymak durumundayız. Demokrasinin ve Cumhuriyetin gereği budur. Orada sandıkta ne diyorsa sonuç odur. Bizim söylediğimiz hedefimiz budur. Biz İYİ Parti’nin çıkaramayacağı kanaatindeyiz”

AFYON’DA CHP İKİNCİ PARTİ OLUR

Seçimlerde Afyonkarahisar’da CHP’nin ikinci parti olacağına inandığını dile getiren Milletvekili Yurdunuseven, “Afyonda 2’inci parti CHP olur sayı bakımından. 3’üncü parti MHP olur. 4’üncü parti İYİ Parti olur. Buradan şimdi İYİ Parti’nin İl Başkanı şimdi başlar, onun değişik bir tarzı var. Biz siyaset yapıyoruz o da siyaset yapıyor ama biz ona hakaret etmiyoruz. Ona bir şey söylemiyoruz. O cümlelerinde biraz dikkat etmesini rica ediyoruz. Şahsıma bir şey demiyor ama AK Parti’ye Milliyetçi Hareket Partisine karşı tavırlarında biraz kirli siyaset yaptı. Kirli söylediği kanaatindeyim. Ben kendisini biraz edep ve sükûnete davet ediyorum. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Hepimiz sandığa bakıyoruz. Sandık ne derse boynumuzu eğmişiz, kabul etmişiz. Daha sonra pişman olacağımız sözler söylemeyelim. Hepimiz burada bir birimizin yüzüne bakacağız. Ben Afyonkarahisar’da oturuyorum, oturmaya devam edeceğim. Ben 2-3 gün Ankara’ya gidip geri kalan günümü Afyonkarahisar’da geçiriyorum. Mehmet Emin Bey 30 yıldır tanır. Afyonkarahisar’da yaşamaya devam edeceğim ömür verdiği sürece yarın birbirimizin salına gireceğiz belki de cenazemize katılacağız. Bu nedenle bu siyasi dili biraz daha düzgün ve yüz yüze bakacağımız düşüncesi ile konuşulmasında fayda var diye düşünüyorum. Meral Hanım ne dedi? ‘Ben PKK’lıysam tutuklayın beni şerefsizler’ dedi. Bunu bir yere has etmemek gerekiyor. Genel anlamda düzgün bir dil konuşulmalı ama yerel daha çok ağırlıklı onu görüyorum. Yerelde çok ağır bir dil konuşuluyor ve hoş olmuyor” dedi.

GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞIYORUZ

Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini dile getiren AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “6 aday olarak SKM’ye bağlıyız. Seçim Koordinasyon Merkezi ne görev verirse biz oraya bağlıyız. SKM’nin planlaması mutlaka var. Ben bütün ilçe, belde ve köylere gittim. Biraz önce söylediğim gibi 6’da 6 çalışan bir partiyiz. Bütün adaylar mutlaka günlük bir programda bulunuyorlar. Günlük program dediğimiz bir tane katılıp sonra katılmama değil. Sabah 9-10’da başlayıp gece 11-12’lere kadar bir program takip ediyor. Bugün, yarın ne olacağını ilan ediyoruz.  Afyonkarahisar’da akşamları mahalle mitingi yapan köylerde mahalle mitingi yapan tek partiyiz. Bu nedenle biz çalışıyoruz. Bizim derdimiz Afyonkarahisar için çalışmak eser siyaseti meydana getirmek. Söz uçar eser kalır. Derdimiz eser siyasetidir. Birileri gibi Afyonkarahisar’ı karalamak meclisten bazen kendi vekillerimiz soruyor; ‘Afyonkarahisar bu kadar kötü bir yer mi’ diye. Biz Afyonkarahisar’a taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun diyenlerdeniz. Son yılda Afyonkarahisar müthiş bir ilerleme kaydetti. Organize Sanayi Bölgesi, Sağlık Endüstri Bölgesi. Bunların hepsi Afyonkarahisar’ı daha yukarı çıkardı. Bunu kabul etmek lazım. Bugüne kadar ki etkimizde hem bakanlarımız, milletvekillerimiz hemde teşkilatımız tamamının birlikte gayreti ile biraraya gelmesi ile biz bir görev sırtımıza aldık. Bunun bir süresi var. Mutlaka bu görevde bitecek bu görevi yerine getirip yeni arkadaşlara teslim ettiğimizde bu ivmenin bir üstte çıkması için onlarında gayret sarf edeceğini biliyorum. Bu yönde de çalışmamızı bu yönde yapıyoruz” dedi.

MADEM SAHTEYDİ NEDEN SÖYLEMEDİN

“Son bir hafta kaset gelir mi?” sorusuna net cevap veren Milletvekili Yurdunuseven, “Şimdi öyle zannediyorum ki, hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de muhalefet kanadındaki kişilerin açıklamalarından sanki böyle bir şey varmışta gart alıyorlarmış gibi pozisyona girdiler. ‘17-25 Aralık sahteydi biliyorduk’ dedi Kemal Kılıçdaroğlu. Madem sahteydi biliyordun da neden söylemedin. Sahte olduğunu bile bile üstüne vura vura hem mecliste hem de tüm televizyon programında 17-25 Aralık’ı kullandınız. Demek ki bir şey var bizde bulamadık. Artık altından ne çıkar bilemiyoruz. Selahattin Demirtaş, Uğur Dündar bunu yapmayın bunun önünü engelleyin diyorsa demek ki kötü bir şey var. Onu zaman gösterecek” dedi.

SİNOP’TA DA NÜKLEER SANTRAL YAPACAĞIZ

AK Parti iktidarın müjdeler vermeye devam edeceğini dile getiren Milletvekili Yurdunuseven, “Uğur beyin Yanlışa Yanlış, Doğru’ya Doğru, Yücel Beyin söylediği Türkiye Yüzyılı şarkısı çok güzel bence son iki reklam filmi çok güzel seyrettim. Biz son dönemde Savunma Sanayiye önem vermedik. Çanakkale Köprüsünü açtık. Doğalgazda 3 yıldır uğraşıyorduk ve son dönemde inşallah tam kapasiteli çıkmaya başladığında 710 milyar metreküp değeri 1 Trilyon Dolar. Bu 35 yıl boyunca tüm konutların ihtiyacını karşılayacak bir doğalgaz. Gabar Dağlarında günlük 100 bin varil petrol ki bundan sonrada müjdeler gelecek. Barajlar, göletler, İstanbul Finans Merkezi, Türkiye’nin Finans Merkezini İstanbul’da toplanması dünya finansının da oradan yönlendirilmesi anlamında önemli bir konudur. Nükleer Santrali o da 3 yıldır uğraşılıyor. Birinci üniteye enerji basımı yaptık. İnşallah bir tane Sinop’ta yapacağız. Almanya’da 26 tane, Fransa’da 50 tane ve orada hiç bağırmıyorlar. Hep Türkiye’de bağırıyorlar. Biz burada bir tanesine yeni başladık. Biz yapacağız inşallah. Sadece Savunma Sanayi ile birlikte davam eden bir ivme var. Her alanda çalışmamız devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız var” dedi.

MUHALEFET PARTİSİ VEKİLİ ENGELLEDİ

İlimizde ki Kentsel Dönüşümü muhalefet partisinin milletvekilinin engellediğini dile getiren Yurdunuseven, “Kentsel Dönüşümü Afyonkarahisar’da aşamadık. Biz yine gereğini yaptık. Muhalefet partisinin milletvekili bunu engelledi. Orası Kentsel Dönüşüme girdiği andan itibaren Kültür Varlığı olduğu için belirli bir mesafeyi aşamıyorsunuz. Onların istediği karşı taraftaki 10 kat izin verin biz orada rant elde edelim. Asıl rant düşünen onlar. Rantı bize yıkmaya çalışıyorlar. Rant varsa buyursun CHP yapsın. Gelsin rantı siz alın. Orada ciddi bir tehlike var. Allah muhafaza bir deprem anında çok ciddi oradan hasarla çıkarız. Biz ne yaptık yüzde 62’sini devlet karşıladı. Vatandaşa dedik ki; ‘90 bin TL’nin 125 bin TL’sini bedel ödeyeceksin bunu 20 yılda ödeyeceksin ve 0 faiz ödeyeceksin’ O anda başlasaydık şimdiye bitirmiştik. Sonra deprem çıktı” dedi.

BAŞLASAYDIK YARISINI GEÇMİŞTİK

Bölgede ki vatandaşların “Evimi veriyorum. Arsa mı veriyorum birde borçlanıyorum” şeklinde ki açıklamalarına cevap veren Yurdunuseven, “Ama 0 ev alıyor. Eğer bitmiş olsaydı şimdi 3 milyon TL değeri vardı. Ama bunu da düşünmemiz lazım. Evi sıfırladı. Orada güzel bir kültür varlığı oluştu. Onun içerisinde evi oldu. Mısri Camiinin etrafında kültür varlığı oluştuğu güzel bir ev olacaktı. Başlasaydık inanın yarısını geçmiştik. Depremden dolayı ödenekler ayrılmıştı. Deprem bile olsaydı biz bunu bitirirdik. Ama şuanda depremden dolayı biraz geriye atıldı. Onu bitirseydik, Gökçe Mahallesine bir örnek olurdu. Oraya başlardık. Yukarı Pazar Mahallesinden de talep gelmeye başladı. Kitlenmiş durumda değil. Biz şunu yapabilirdik. Kentsel Dönüşüm Kanunu gereği alana götürüp kapıya bir yazı asardık burayı 1 ay içerisinde boşaltın diye. Ama biz dedik ki; Biz vatandaşımızla helalleşerek yapmak istiyoruz. Ben vatandaşla karşı karşıya gelmeme taraftarıyım. Biz vatandaşlarımızla helalleşme taraftarıyız. Ama birileri engel oldu. Gerçekten bunun vebali çok ağır. Ama biz yine de durdurmadık. Böyle kalmayacak inşallah depremi atlatalım. Yine vatandaşımız ile bir araya geliriz. Çoğunluğun bunu söylemesi gerekiyor. Bunu rıza ile yapalım. Karşılıklı helalleşerek yapalım. O proje gerçekten çok güzel bir projeydi. Önce 3-4 katla başladık biraz daha opsiyonda 4-5 kata çıktık köşeler 6 katlı ondan fazla veremiyorduk. Bence muhalefet Afyon’u düşünseydi aklı Afyon için olsaydı oraya karşı çıkmaz aksine destek olurdu. Muhalefet etmiş olmak için yaptılar bunu bence yanlış oldu” dedi.

 

ŞEHRİMİZİ GENİŞLETMEMİZ GEREKİYOR

Zafer Müzesi ile ilgili de konuşan Milletvekili Yurdunuseven, “Zafer Müzesinde son aşamaya geldi. Biliyorsunuz onda dipte kayma vardı onunla ilgili çalışmalar yapıldı çatıyı açtık sonra müteahhitle ilgili bir problem çıktı. Çatı şimdi kapandı çatı içinin düzenine girdiler. İnşallah en kısa zamanda orası bitecek. Bizim için orası tarihi bir mekan oranın açılması bizim içinde önemli” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Tarım Bakanı Vahit Kirişci’den bir talebi olduğunu dile getiren Yurdunuseven, “Geçen Vahit Bey Tarım Bakanımız geldiğinde de kendisine talep ettik. Tarım İl Müdürlüğünün oraya bir belediye binası yapmayı düşünüyor Belediye Başkanımız onu talep etti. İnşallah onun da çalışacağız üzerinde duracağız. Çünkü şu anda bir iş hanında duran tek belediyeyiz. Tarım İl Müdürlüğünün olduğu yere büyük bir belediye binası yapılabilir. Tarım İl Müdürlüğü de güzel bir yere taşınabilir. Önce Tarım Müdürlüğüne bir yer bulmanız lazım burayı yapmanız lazım onu taşımanız lazım ki belediye teslim edilebilsin. Cezaevi için de aynı şey şu anda bildiğiniz gibi adliye biraz sıkıntılı yani yetmiyor yerimiz dar. Orada bizim planlamamız var. Şu anda cezaevine ihtiyacımız var. Yeni bir kısmını alıp diğer kısımları yine bir bahçe yapabilir miyiz diye düşünüyoruz oraya. Adliyeyle ilgili bir planlamamız var yapmayı istediğimiz bir şey var. Merkezi genişletmemiz lazım ama maalesef şehir caddeler olarak bunu yapma şansımız yok. Biz genişleyemiyoruz baştan yanlış kurgulanmış caddelerimiz dar kurgulanmış ama şehri biraz daha dışarı açmak lazım. Özellikle kurumları Resmi kurumları dışarıya alıp şehri genişletmemiz lazım” dedi.

3.VE 4. OSB’LERİ AÇMAK İSTİYORUZ

Yeni dönemde Organize Sanayi Bölgelerine büyük önem vereceklerini ve daha da genişleteceklerini dile getiren Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Tüm vekil olan arkadaşlarla Sayın Bakanımızla beraber düşündüğümüz iki büyük hizmet vardı. Bir tanesi Sağlık Endüstri Bölgesi bir tanesi 2. Organize Sanayi Bölgesi. Hatta 3 ve 4’e devam etmek. Şimdi bunların en azından kanunu çıkarttık biliyorsunuz Sağlık Endüstrisi diye bir kanun yoktu Endüstri Bölgeleri var ama sağlık üzerinden böyle bir branşlaşma yok tu. 2. OSB gerçekten 3 milyon metrekare alan var bunda da kamulaştırma işleri bitti. 1 ay kadar zamanımız var 4 büyük şirkete şuanda yer tahsisi yaptık. Her birinin gördüğüm rakamlara 30 milyon dolarlık ihracat taahhüt ediyorlar. Her bir firma büyük firma orada yeşil OSB yapacağız. Çevreye zarar vermeyen özellikle firmalara dikkat edeceğiz burada. Çevreyi kirleten işleri olmaması kaydıyla yeşil OSB gerçekleştireceğiz. Bir kaşık çelik ve şey böyle mutfak eşyası yapan firmalar var. Santex aldı kabul etti onlar da büyük firma. Bir kozmetikçi var bildiğim kadarıyla. Ama 4 büyük firma geldi. Hedefimiz bizim hep söylediğimiz gibi Afyon’u bu noktada ileriye götürebilmek. Biri Kütahya diğeri Ankara üzerinde 3. ve 4. OSB’de düşünüyoruz. Kütahya üzerinde teknoloji alanında Ankara yolu üzerinde de makine organize. Bunlar Afyon’un önünü açacak şeyler” dedi.

TARIM ALANLARINI ÇOĞALTMALIYIZ

Tarım ve sanayi alanında bir gelişim sağlama derdinde olduklarını söyleyen Milletvekili Yurdunuseven, “Organizemiz doldu zaten biliyorsunuz yani burada yer yok. Onu da biraz genişleme alanı açtık. Emirdağ çok ciddi manada şu anda yatırım alıyor. Orada da büyük firmalar var hem patatesle ilgili hem diğer firmalar çok ciddi yatırım yapıyorlar. Bolvadin canlandırmaya çalışıyoruz orada birkaç firma başladı. Yani bizim derdimiz hem Sanayi hem tarım alanında bir gelişim sağlama. Tarım alanlarını işgal edip hem yerleşim anlamında hem sanayi anlamında açmak bana göre yanlış. Yani biz bu devleti babalarımızdan torunlarımızın bir emanetin mantığıyla bakıyoruz tarımsal alanlar bırakmamız lazım. İstanbul için neredeyse tarım yapacak alan yok bu nedenle Antalya’da yapılan üretim İstanbul’a gidinceye kadar orada 5 lira Antalya’ya gidip İstanbul’a gittiğinde 30 lira. Niye 30 lira bağırıyorsunuz nakliye var çünkü burada üretici bağırıyor ben zarar ediyorum. Çok düşüğe alıyorsunuz tüketici bağırıyor çok pahalıya satıyorsunuz ben alamıyorum. Yani bunu büyük şehirlerin özellikle etrafında bir tarım alanları açmamız gerekiyor. Tarım alanlarımızı çoğaltıp orada üretimi sağlayıp nakliyeye en azından maliyeti azaltmalıyız. İnşallah yine söylüyorum Afyon bizim kırmızı çizgimiz her zaman Afyon için biz ne yapacağız anlamında söylüyorum. Yapılması gereken fikirlere hep açığız her zaman vatandaşlarımıza buradan söyleyelim önerdikleri neyse bizim yapabileceğimiz ne varsa her zaman açığız”

VATANDAŞLARIMIZ MUTLAKA SANDIĞA GİTSİN

Vatandaşları 14 Mayıs’ta sandığa gitmeye davet eden Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Elimizden gelen projelere kafamız yatıyorsa hep destek olduk. Biz istişareyle çalışan bir grubuz Cumhur İttifakı dahil olmak üzere. Buradan vatandaşlarımıza 14 Mayıs’ta özellikle hangi partiye oy verirlerse versinler sandığa gitsinler. Demokrasinin gereğini yerine getirmemiz lazım. Sandıkta oyumuzu kullanacağız.  Tabii sandığa giderken de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteklerini istiyoruz. Demokrasinin yerine gelmesi sandıkta vatandaşımızın kararını neyse hep söylüyoruz baş tacıdır. Biz ona saygı gösteririz hangi alanda olursa olsun. İnşallah 15 Mayıs sabahı biz büyük Türkiye’ye uyanmak istiyoruz.”

 

Afyonspor’a destek olalım

“Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum biz Afyonspor’a sahip çıkıyoruz onlarda biraz daha destek olsunlar. İşadamlarımız destek oluyor biraz daha destek olurlarsa güzel olacaktır. Seçimlerden sonra inşallah bu konuyu ele alalım. Ben son 2-3 maçlara gidemiyorum. Seçimden sonra biraz daha aktif olalım”

İYİ PARTİ ERİYOR

“Biz şunu da görüyoruz anketlerde İYİ Parti eriyor. Bizim şuanda gördüğümüz İYİ Parti milletvekili çıkaramayacak. Bize gelen anketler bu yönde”

YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ

“Afyonkarahisar’da yaşamaya devam edeceğim ömür verdiği sürece yarın birbirimizin salına gireceğiz belki de cenazemize katılacağız. Bu nedenle bu siyasi dili biraz daha düzgün ve yüz yüze bakacağımız düşüncesi ile konuşulmasında fayda var diye düşünüyorum”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ AŞAMADIK

“Kentsel Dönüşümü Afyonkarahisar’da aşamadık. Biz yine gereğini yaptık. Muhalefet partisinin milletvekili bunu engelledi”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM