“14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin beka meselesidir”

“14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin beka meselesidir”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, muhtarlarla yapılan teşkilat toplantısında 14 Mayıs seçimlerinin gerçek anlamda varlık yokluk mücadelesi Türkiye’nin beka meselesi olduğunu söyledi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl teşkilatı Türkiye Yüzyılı buluşmaları kapsamında Atlıspor kulübünde Afyonkarahisar’daki muhtarlarla bir araya geldi. Programa; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Hasan Arslan, Ferda Ertürk, Hakkı Öztürk ve Ethem Karahan ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda muhtar katıldı.
“BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNDA ARAYIN”
Programın açış konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili birinci sıra milletvekili adayı Ali Özkaya yaptı. Özkaya, “Bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtar kardeşlerimize verdiği özel önem nedeniyle olağanüstü bir temsil noktasına ulaşmıştır. Birçok zaman il genel meclisi arkadaşlarımız bazen belediye başkanlarımız bile bize sitem ediyorlar? Lütfen bize de muhtarlara verdiğiniz haklardan ve imkanlardan istifade ettirin diye. Birçok ilçe başkanımız biz Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bir defa cumhurbaşkanlığı köşküne gidip orada bir sofranın etrafında yemek yemedik. Muhtar arkadaşlarımız Afyon’dan en az 150 muhtarımız gitti. Gittiğimiz her yerde muhtarlarımız diyordu ki sigorta, sosyal güvenlik. Sosyal güvenliği Sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Sonra maaş, maaşını verdi. Ödeneğini verdi. Cumhurbaşkanımız her zaman ne diyor? Muhtar hem merkezi hükümetin köydeki ve mahalledeki temsilcisi hem de hem de yerel yönetimin köydeki ve mahalledeki temsilcisi. Dolayısıyla çift makamın üst üste geldiği bir kişi. Şimdi muhtar kardeşlerimizle biz de sürekli irtibat halindeyiz. O nedenle benim sizden özellikle bütün muhtarlardan istirhamım lütfen bizimle ilgili bir ihtiyaç talep olduğunda arayın. Ulaşamadığınız zaman mutlak surette isminizi yazarak mesaj atın, konuyu mesajla whatsApptan iletin. Allah’ın izniyle size en geç o gün, en kısa zamanda dönülür ve mutlaka o talebinizin yerine gelmesi için gayret sarf edilir.” dedi.
“BUNDAN ÖTE BEKA MESELESİ VAR MI?”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tüm vatandaşlarımıza dokunan tüm vatandaşlarımızla iç içe olan, onların dertleriyle dertlenen, onların derdi için kendi hayatınızdan fedakarlıklar eden bireylersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten 21 yılda muhtarlarımıza her geçen gün daha fazla önem veriyor ve inşallah vermeye devam ediyor. Sizler gerçekten şu an verilen değerden daha fazla değere layıksınız. İnşallah AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Sizlere her zaman her zamankinden daha fazla değer vermeye devam edecek. Bizler AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak gerçekten muhtarlarımızdan her zaman çok ciddi destekler alıyoruz. Sizlerin gayretleri, bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ancak 14 Mayıs seçimleri gerçekten varlık yokluk mücadelesi ve ülkemizin beka meselesi. Biz bunu dediğimizde onlar diyorlar ki ya beka meselesi nedir? Hiç böyle beka meselesi olur mu? Ülkeyi eyaletlere bölmeyi vaat ediyorlar, bundan öte beka meselesi mi var.” Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur şu ifadelere yer verdi: “14 Mayıs zafer bayramımız şimdiden kutlu olsun.”
“ESKİDEN 3 İŞ MAKİNESİNİN MAZOTUNUDA VATANDAŞ KOYARDI”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Muhtarlarımız en ücra köşede, merkezde devletimizin kamu otoritesinin bir temsilcisi. Dolayısıyla seçimle gelen ya da atamayla gelen her görevlinin de muhtarlar muhatapları. Onlar bir şey istiyorsa bir talepte bulunuyorsa şahsın ailesinin kendi oturduğu sokağın değil kamu için, köyse köy, mahalleyse mahalle, beldeyse belde için bu görevi istiyor. Bu hizmeti istiyor. Bizim vazifemiz devlet imkanları çerçevesinde muhtarlarımızla beraber olmak, onlara yardımcı olmaktır. Biz de elhamdülillah 18 ilçemizden seçilmiş 36 adet AK Partili İGM üyemizle her zaman muhtarlarımızla iyi niyetli ilişkiler çerçevesinde görüşüyoruz. Onların taleplerini alıyoruz. Bütçe imkanları doğrultusunda araç gereç imkanları doğrultusunda bunlara cevap vermeye gayret ediyoruz. Dikkat ederseniz özellikle 2019’dan sonra genelde iş makineleri yapılan faaliyetlerde bu dönemde çok büyük bir artış olmuştur. Ben il başkanlığı dönemimden de biliyorum. Daha öncesinde de biliyorum. Bir köy muhtarı, eski adıyla köy hizmetlerinden, yeni adıyla özel idareden bir iş makinası ister. Zaten koskoca ilde toplam üç tane, beş tane iş makinesi vardır. Altına not düşerler. Mazot karşılığı, mazotu kendinden olmak üzere. Allah’a hamdolsun şu anda il özel idaremizde sayısız greyder. Sayısız eskavatör ve en az dört tane dozer, işte sayısız yükleyici kamyon var. Değerli muhtar arkadaşlarım. Sizler de ilçelerinizdeki hizmetlerdeki artışı görüyorsunuz. Şu an il özel idaresinin Makina İkmal Müdürlüğü emrindeki araç, gereç, iş makinasının yüzde sekseni 2019’dan sonra alınmış. İşte bu sayede hizmetlerimizdeki artışı sizler de, ilçelerinizde, köylerinizde, beldelerinizde bu şekilde hissediyorsunuz.”
“MUHTARLARIMIZ GÖREN GÖZÜMÜZ DUYAN KULAĞIMIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şu ifadeleri kullandı: “2019 yılında göreve geldik. Sizler de bizler de göreve geldiğimizde ülkemizde de dünyada ciddi bir kriz, ekonomik kriz vardı. 2021 rahatlarız dedik. Pandemiyle karşılaştık. Onu atlattık 2023 de dünyayı kasıp kavuran ciddi bir ekonomik kriz var.Onu Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde çok fazla hissetmeden atlatmaya çalışırken Cenab-ı Hak bu senenin başında yani 6 Şubat’ta ülkemizi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir depremle imtihan etti. Ben depremde vefat eden 50 binin üzerindeki insanımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar, geride kalanlara da bu deprem psikolojisinden çabuk kurtulmalarını Cenab- Hak’tan diliyorum. Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren her Cuma’yı bir mahallemizde kılmak suretiyle muhtarlarımızla bir araya geldik. Birim müdürlerimizle mahalle sorunlarını mahallinde dinleyip, mahallinde çözüme kavuşturduk. Sizler bizlerin yani gerek belediyenin gerekse partinin yürüyen ayağı gören gözü tutan eli mesabesindesiniz. Bizim göremediğimizi mahallinde birebir sizler yaşıyorsunuz. Sizler görüyorsunuz. Bize ulaştırıyorsunuz. Bizler de mümkün mertebe kısa sürede problemleri çözmeyi gayret sarf ediyoruz. İlk turu bitirdik. Elli sekiz mahallemizi ikinci turda bitmek üzere iki mahallemiz kaldı. Bundan sonra üçüncü tura devam edeceğiz. Faydasını çok gördük. Hiçbir mahallemizin elhamdülillah büyük sorunu kalmadığına ben inanıyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM