AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya Seçime Doğru programında iddialı konuştu; İyi Parti Afyon’da 0 çekecek Cumhur ittifakı 5 CHP belki 1

AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya Seçime Doğru programında iddialı konuştu; İyi Parti Afyon’da 0 çekecek Cumhur ittifakı 5 CHP belki 1

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya oldu. Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu Milletvekili Özkaya net cevap verdi. Milletvekili Özkaya, iddialı bir açıklama bulunarak, “İYİ Parti Afyon’dan Milletvekili çıkaramayacak, Cumhur İttifakı ise 5 vekil çıkaracak”

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber Gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğru röportajlarının konuğu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya önemli açıklamalarda bulundu. Özkaya şu zamana kadar yapılanları ve bundan sonra yapacaklarını Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı. Programa yeni dönemde yapacaklarını anlatarak başlayan Milletvekili Özkaya, “Bu yaşadığımız deprem bizim için çok tarihi bir süreç oldu ve hızlı bir karar almamızı gerektirdi. Deprem sonrası TOKİ konutlarının sağlam ve güvenilirliği gördük. Bu bize bir referans verdi. Afyonkarahisar’daki şu anda 1250 olan konut yapımını 3 bine çıkaracağız 1750 konut daha ilave edeceğiz. Yine Akören kasabasının karşısında 1 milyon 250 bin dönüm arazide TOKİ tarafından müstakil ve toplu konut yapacağız. Büyük bir konut seferberliği başlatacağız. TOKİ’den daha önce konut almamış ihtiyaç sahibi ve TOKİ’nin şartlarına uygun insanımıza konut yapacağız” dedi.

HASTANE İHTİYACI VAR

Ataköy Bölgesine ciddi bir hastane ihtiyacı olduğunu dile getiren Milletvekili Özkaya, “Kanlıca’da TOKİ konutları mevcut. Ataköy-Mareşal Çakmak-Ali İhsan Paşa-Esentepe-Harbiş bölgesi. O bölgede geçen seçimlerde tespit ettiğimiz ciddi bir hastane talebi var. Ayrıca da yeni yapılan cezaevimizden mevcut hastanemize çok yoğun bir sirkülasyon gelmesi nedeniyle hastane trafiği kilitleniyor ve hastanede verim düşüyor. Hem o bölgedeki halkımızın istifade edeceği hem de cezaevimizin mevcut hastanemizi en az sıkıntıya sokarak onların da rahat tedavi olabileceği bir hastane projemiz var. Yer tespitlerini yaptık bunları netleştirip Bakanlığımıza teklif edeceğiz. Teklifimiz sonrasında ise inşallah yatırım programı ile birlikte temelini atacağız” dedi.

MİLLET BAHÇELERİ TAMAMLANACAK

Yapımı devam eden iki Millet Bahçesini bitireceklerini dile getiren Milletvekili Ali Özkaya, “İki tane malum devam eden Millet Bahçemiz var. Hem Garnizon Millet Bahçesi hem Cirit Kayası Millet Bahçesi. Bunları hızlı bir şekilde bitirmek ve yeni dönemde inşallah hizmete sunmak istiyoruz.  Belediyemizin malum Teleferik Projesinin ihalesini yaptık yer teslimini yaptık temelini attık. En geç 30 Ağustos ama biz 26 ya da 27 Ağustos gibi açıp bunu da turizmin ve bütün milletimizin istifadesine sunacağız. Yine bizim Belediye seçimleriyle başlattığımız AFRAY projemizin temelini attık. Bu proje Afyonkarahisar’ın tarihi ve geleceği için olağanüstü önemli bir proje. Ulaştırma Bakanlığının bütçesinden Afyonkarahisar’a tam 750 milyon TL kaynak aktarılan devasa bir proje. Bu projeyi de inşallah bir yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz çünkü kaynağı belli projesi belli. Onu takip edeceğiz.  Yine Afyonkarahisar çevre yolundaki Otogar Kavşağı ve OSB Kavşağı bu iki kavşak trafiğin kilitlendiği sıkıntı yaşandığı bir alan. Allah nasip ederse buraya iki tane alt geçit olur üst geçit olur hangisi mümkün olur Mühendisler hangisini uygun görürse buranın ışıksız bir kavşak olmasıyla ilgili çalışma yapacağız” dedi.

ZAFER TEKNO PARK BİTİYOR

Milletvekili Özkaya, “Organize Sanayi Bölgemizde temelini attığımız ve şu anda artık kaba inşaatı bitmek üzere olan Zafer Tekno Parkımız var.  AKÜ, AFSÜ ve Uşak Üniversitesi burada ileri teknoloji yaparak katma değeri yüksek ürünlerin Afyonkarahisar’da oluşmasını sağlayacağımız. Şu anda 2-3 üründe ciddi bir gelişme var. Bunları hızlı bir şekilde sanayiye dönüştürmeyi arz ediyoruz. Yine Afyonkarahisar’da iş adamlarımızın oluşturduğu bir yapıyla yeni bir Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuralım arzusu var. Bunu müzakere ediyoruz sonuçlandırmak istiyoruz.  Çay-Sultandağı bölgesinde bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İhsaniye tarafındaki geniş kamu hazine arazilerin olduğu yerde bir Organize Sanayi Bölgesi kuralım istiyoruz”

ALT YAPI EKSİKLERİ VAR GİDERECEĞİZ

Afyon’lu vatandaşların en çok hangi konuda şikayetçi olduğunu dile getiren Milletvekili Ali Özkaya, “Afyonkarahisar’da vatandaşlarımızın bize en çok şikayet ettiği kurum Osmangazi Elektrik Kurumu. Osmangazi Elektrik Kurumunun yapması gereken trafo var. Bugün itibarıyla Afyon için trafo merkezi ihale edildi. Afyon mevcut yenilemesi ihale edildi inşaata başladı. Bolvadin ihale edildi inşaatta başladı. Dazkırı ihale edildi yer teslim yapıldı inşallah kısa sürede inşaata başlayacak. Emirdağ,  Karaaslan ihale edilecek. Çay SEKA yenilemesi ihale edilecek yani 7 tane yeni trafo merkezi ile birlikte Afyonkarahisar’ın yüksek enerjide 2050’ye kadar sorunu çözmüş olacağız. Osmangazi Elektrik eksiklerini tamamlayacak. Yine bizim Afyonkarahisar’da köy ve ilçe belde merkezlerinde yaşadığımız bir sıkıntı var. Sıkıntı yaşadığımız bir konu internet ve Telekom’la ilgili alt yapı eksikleri bunları çok önemsiyoruz. Yeni dönemde takip edeceğimiz önemli konulardan birisi bu. Bununla ilgili kurumları mutlaka buraya getireceğiz ve buna kesin bir çözüm bulduracağız” dedi.

TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ

Milletvekili Özkaya, “Afyon’a 2 tane planör uçak getirdik. Bunlar pilot eğitimi yapan bir Afyonkarahisar’lı genç yatırımcı kardeşimiz. Eğer uygun bir arazi bulursak burada 25 metrelik 2 km pist yaptığımızda Afyonkarahisar pilot uçuş merkezi olmasıyla ilgili bir arzumuz ve çalışmamız var. Bunun bir adım sonrası Afyonkarahisar’a özel jetlerinde şimdi oluşturacağımız alanda yapabilirsek Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden hem sağlık turizminin daha kolay girmesine hem de normal turizmin canlanmasına bir sektör alanını daha geliştirmiş olacağız” dedi. AK Parti’nin hizmetlerini eleştirenlere cevap veren Milletvekili Ali Özkaya, “Duranlar yürüyenlerden çok fazla gürültü yapıyor. Hayatında hiçbir çivi çakmamış hayatında hiçbir projeyi geliştirmemiş hayatında yaşadığı şehre dair hayalleri olmamış bir taşı taş üstünde koymamış insanlar sizin her yaptığınızla ilgili bir eleştiri yapıyor. Şimdi biz bu kömürü yaptığımızda bugünkü İyi Parti ve CHP’de olan arkadaşlar o bölgede ne kadar çok bana muhalefet ettiler. ‘Bunu nasıl yaparsın tarım arazilerimizi öldüreceksin’ dediler.  Bununla ilgili Çalıştaylar yaptılar, ÇET raporları yok ettiler. Şimdi gelmişler ‘Ali Özkaya  hani sen kömür santral yapacaktın niye yapmadın’ diye soruyor. Ya dün bunu yapma diye uğraşan sendin bugün niye yapmadın diye söyleyen sensin. Kentsel Dönüşüme engel olan Burcu Köksal CHP ve İyi Partili Mısırlıoğlu ile onlardır. Buna engel olacaksın sonra döneceksin ‘Niye yapmadınız neden engel oldunuz’ diyeceksin. Ben şunu söylüyorum rahmetli Özal’da bunu yapardı rahmetli Sultan Abdülhamit Han’da. CHP ne söylüyorsa tersini yapacaksın CHP’nin söylediklerinin hiçbirini dinlemeyeceksin. Çünkü CHP zihniyeti ne yapar ne yaptırır bal vermez arı gibidir bir işe yaramaz sürekli engel olur sürekli itiraz eder. Köprü yaparsın itiraz eder, yeraltından Avrasya Tüneli yaparsın kesin bu sızdırır derler TOGG arabası yaparsın ‘Yok bu montaj İtalya’dan gelmiştir’ derler. Gazı bulursun gazı dünyanın en önemli rezervlerinden birisini bulursun 1 trilyon dolarlık gaz bulursun bunu eleştirirler”

BİR GÜNDE ÜÇ TEMEL ATTIK

AFRAY temeli ile ilgili de konuşan Milletvekili Özkaya, “Böyle bir zihniyete karşı temel attık kardeşim. Biz bu temeli atarken hayali bir şey mi yaptık. 7.5 kilometre sistem 6 yolcu istasyonu var. Şehrimize tam 750 milyon liralık bir yatırım kazandırıyoruz.  7,5 kilometrenin temeli neresini atacaksınız bana söyleyin. Başında ortasında 6. kilometre de 7. kilometre 1. kilometre bir konut temel olsa konutun parseli bellidir. Parselin çekme mesafeleri bellidir kazıkları çakar mühendis ona göre kireci döker ve temeli oraya atarsın başka yere atamazsanız. Ulaştırma Bakanımız ile 2 ay önce atacağımız temel deprem nedeniyle atamamışız orada trafik güvenliği esas almışlar. Çünkü o gün 3 tane temelimiz var bir taraftan bir tarafa koşuyoruz. Ben 5 yıldır uğraştığım bir işi yapmışım temel atma noktasını getirmişim şimdi deprem nedeniyle tehir etmişim artık müsaade ette seçim yasakları başlamadan bu temeli atayım bu benim en tabi hakkım. Yaptığım işi de siyasetçi olarak göstermekle yükümlüyüm. Biz oradan ayrıldık gerisini bilmiyoruz yok gidip oraya karanfil bırakanlar basını toplayıp çekenler sanki biz hayali bir iş yapmışız. Afyonkarahisar’da AK Parti’nin temel atıp da yarım bıraktığı tek bir eseri gösterin” dedi. Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin, “AFRAY temeli niye ortadan kayboldu?” sorusuna cevap veren Özkaya, “Niye oradan kayboldu onu da söyleyeyim sebebi şuymuş. Şimdi orası güzergah ya onun kapatılması lazım önünün çalışılması lazım ama çalışılacak yer Hukuk Fakültesinin önü. İş oradan başlayacak bunlar kolay olsun seri olsun diye temel oraya atmışlar inanın biz bu temelin  oraya atıldığından bilgimiz yok” dedi.

BİZİM BİR HAYALİMİZ VAR

“Sağlık Endüstri Bölgesi Türkiye’de bir ilk” diyen Milletvekili Özkaya, “Konuyu biz gündeme getirmişiz ilk defa. Mevzuatı yok uygulaması yok altyapısı yok ama bizim bir hayalimiz var bütün hayaller önce oluşur. Biz bunun için 3 sene uğraştık. OSB Genel Müdürümüzle Mustafa Varank Bakanımıza gittik.  Fahrettin Koca Sağlık Bakanımız, Naci Ağbal Maliye Bakanımız buraya defalarca getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi ondan sonra oturup kanun teklifini yazın dediler. Kanun teklifini yazdık. Türkiye’de ve dünyada bu konuya çalışmış birçok kişiyi buraya getirdik. Afyon’da toplantılar yaptık Odalar Borsalar Birliği Başkanına 2 defa gittik. Onların buraya desteğini aldık. Türkiye’de bu iş için kanun çıkardık” dedi.

OSB KANUNUNU DEĞİŞTİRDİK

Sinanpaşa Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de konuşan Özkaya, “Sinanpaşa Organize Sanayi Bölgesi bugün itibariyle tamamına yakını başından sonuna kadarki süresi 2 seneyi buldu. Kamu yararları kararı kamulaştırma kararı acele kamulaştırma kararı. 3 defa Cumhurbaşkanımızdan karar çıkarttık yatırım programı alınması için. Yaklaşık 3-4 aydır uğraşıyoruz. Şimdi bir yere doğalgaz getireceksiniz doğalgazın gelmesinin birkaç yolu var. Birinci yolu ihale edilmiş doğalgaz dağıtım bölge var. Afyonkarahisar’da Aksa Doğalgaz var. Aksa Doğalgaz imar planlarının içindeki alanlarla yetkili bir yerde imar planı içinde mi dışında mı burası bir tarla doğalgaz getiremiyorsun nasıl getireceksiniz. Botaş şehir merkezi 20 binden fazla olan yerlere doğalgaz götürüyor önce 50 bindi sonra 20 bine indi.  Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz verirseniz yatırımcı geliyor yatırımcı gelmeden doğalgaz veremiyorsunuz mevzuat gereği. Öyle ters bir ilişki var yatırımcı gelecek başlayacak doğalgaz sonra gelecek. Yüzde 40’ dolu olacak mevzuata bir hüküm daha konuldu eğer bir yatırım stratejik ve önemli bir yatırımsa buraya doğalgazı Botaş getirebiliyor. Orada iki tane büyük yatırımcı yüzer bin metrekare yer tahsisi yapıldı. İnşallah bu haftadan itibaren onlar paralarını ödeyecekler acele kamulaştırmak için. Mahkemeye yaklaşık 50 milyon lira para yatıracağız. Hem Afyon Merkez OSB’de yaşadığımız sıkıntılar hem Sinanpaşa için yine OSB Kanunu değiştirdik”

İYİ PARTİ İNANILMAZ DÜŞÜYOR

AK Partili 6 milletvekili adayı ile sahada olduklarını dile getiren Milletvekili Özkaya, “Afyon’da diğer partilerde çalışan aday sayısı 1-2 ile sınırlı. Afyon’da bir defa altı arkadaşımızın altısı birden çalışıyor artı Sayın Bakanımız ve teşkilatlarımız. Neyse seçim bitti çünkü seçimde 0 çekeceklerini anladılar. Arkadaşlara ayıp olmasın diye biz iki defa anket yaptık. İyi Parti 0 çekecek. Çünkü Afyon’da yaklaşık bir ay önce yaptığımız ankette bugün yaptığımız ankette İyi Parti yüzde 50 yarı yarıya erimiş durumda ve milletvekili çıkarma imkanı görünmüyor çok hızlı düşüyor İyi Parti inanılmaz derecede düşüyor. AK Parti ve MHP yükseliyor CHP oyunu yerinde koruyor. Afyonkarahisar’da CHP’nin işte %15-16-14 çok istisna 17 bandında gidip geldiği bir seçmen kitlesi var. Bizim alacağımız oya göre CHP bir milletvekilliğini çıkarabilir. Eğer Memleket Partisi CHP’den Zafer Partisi ve Memleket Partisi üçer puan oy alırsa CHP çıkaramaz. CHP’nin kural olarak bir milletvekilliği var geri kalanı Cumhur İttifakı” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Özkaya, “Bir önceki seçimde yüzde 68 almıştık. İnşallah yine yüzde 68-70 bandını bulur geçebiliriz de.  Türkiye içi yüzde 51-52 olur yurt dışından gelenler de bir puan bir buçuk puan artar 53’ü geçebiliriz inşallah”

MAHMUT KOÇAK İLE GÖRÜŞTÜM

AK Parti saflarına katılan Dr. Mahmut Koçak ile ilgili de konuşan Milletvekili Ali Özkaya, “Mahmut Koçak Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği bir siyasetçi Doktor bir insan. Geçmişte AK Parti’den Milletvekilliği yapmış. Ben miting alanında da ayaküstü sohbet ettim. Daha sonra da SKM’YE gelmişti orada sohbet ettik. Diyor ki ‘Sayın Cumhurbaşkanımız beni milletvekili yaptı benim bir vefa borcum var. Babamın da bana vasiyeti var oğlum yani Tayyip Bey’i yalnız bırakma’ dedi. Şunu da söyleyeyim 2013 ya da 2014’tü ben genel merkezde hukukmuş müşaviriyim. Cumhurbaşkanımızın avukatı ve danışmanıydım. Bana bir gün bugünkü Sekreter Haluk İpek Bey dedi ki ‘Ali Bey Parti’den ihraç edilen birisi partiye nasıl geri dönebilir. Bununla ilgili bana AK Parti ve Siyasi Partiler Kanuna göre bir çalışma yapar mısınız’ dedi.  Ben de oturdum çalıştım Siyasi Parti Kanuna göre eğer bir milletvekili ise bu kişi partiden ihraç edilmişse genel başkanın teklifi ve MKYK’nın af kararıyla birlikte geri dönebilir. Hükmünü çıkarttım yazdım ondan sonra da dedim ki hayırdır bu kişi kim. Bizim Afyon eski vekilimiz Mahmut Koçak Bey mi dedim. O zaman dedi ki ‘Evet ama kimseyle şimdilik paylaşmayınız’ dedi. Mahmut bey o zaman müracaat etmiş AK Parti’ye geri dönmek için. 2013 yada 2014 olabilir o tarihteydi çünkü ben yazdım çıkarsam raporlarımı bulurum yani. Afyonkarahisar’da genel merkezimiz anket yapmış. Bu bizim için onur verici bir durum. Yani genel merkezdeki arkadaşlar dediler ki, ‘Vekilim en çok 2 isim açık ara önde görünüyor. Bir Siz görünüyorsunuz bir de Mahmut Koçak Bey’in ismi görünüyor’ Gördüğüm bir gerçek var Mahmut Koçak’a kızanlar kadar Mahmut Koçak’ı sevenler de var. Ciddi sevenler kısmının bir tık daha yukarıda olduğunu görüyorum” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPMALIYIZ

Kentsel Dönüşüm ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Depremle ilgili bir süreci atlatmamız lazım. Deprem bölgesine 700 bine yakın konut yapılacak kaynaklarımızın çok önemli kısmı 100 milyar dolardan fazlasını o bölge harcıyoruz.  Türkiye’nin nüfusunun yüzde 20’sine yaklaşık İstanbul’da yaşıyor. İstanbul en büyük deprem bölgesi ve konut sayısından dönüşümü en yüksek olacak yer İstanbul. İstanbul CHP’li Belediye tek bir taş atmayıp bir tek temel kazıp taş üstüne taş koymadığı için mecburen burada bir dönüştürmek zorundayız. Şu anda yüzde 50’si bizden diye bir kampanya başladı. Öncelikle İstanbul’da pilot olarak uygulanıyor orada ciddi bir dönüşüm yapmamız lazım. Biz de Afyon’u tekrar gündeme aldırtmamız lazım. Bu yıl bir şey olmaz gerçekçi olayım. Ama bir yıldan sonra Allah nasip ederse biz bunu yeniden ele almalıyız ve mutlak surette bu kentsel dönüşümü yapmak zorundayız. Bana göre mevcut proje iyi bir proje. Bu projede hemşerilerimizin arsalarının konutlarının değerinin en üst noktaya taşınması doğru değerli tespiti yapılması ile ilgili her türlü onların yanında olup onların hiçbir kayba uğramadan iyi bir mülkle değişilmesi değiştirilmesi dönüştürülmesini temin etmemiz lazım. Hak sahiplerinin hepsinin orada kalınmayı esas alarak ama 1 metrekare 3 metrekare 5 metrekare 15 metrekare 20 metrekare olan insanlara da başka alternatifler göstererek orada doğru bir projenin uygulanmasını temin etmemiz lazım. Israrla CHP Karaman Mahallesi örneğini veriyor. Şimdi Karaman Mahallesi’ndeki geçmişteki gecekonduların önemli bir kısmını belirli sayıda müteahhitlerin aldığını ve o binaları aslında geçmişte ki konut sahipleri değil  müteahhitlerin yaptığını orada çalışan mühendislerin müteahhit arkadaşlar söyledi bana.  Ben bunu Allah var geçmişte bilmiyordum yeni öğrendim” dedi.

İLÇELERİMİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

İlçelere yapılan hizmetlerle ilgili de konuşan Milletvekili Özkaya, “Bizim Afyon merkeze 2 trafo yapıyoruz Dazkırı’ya trafo ihalesini yaptık. Dazkırı OSB’nin altyapı yatırımına ihalesini yaptık başlıyoruz. Dolayısıyla o bölgede ciddi bir üretim var zaten sorun yok. Dazkırı büyüyen ilçelerimizden birisidir. İscehisar’a trafoyu yaptık. Mermeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yaptık. Mermer Akademisini kurduk orası çok iyi büyüyen ilçelerimizden bir tanesidir. Emirdağ’a doğalgazı getirdik. Emirdağ’da çok ciddi nüfus arttı. OSB şuanda Türkiye’nin İlçeleri içerisinde en büyüyen ve en hızlı gelişen ilçemiz Emirdağ’dır. Bolvadin, Sandıklı ve Dinar OSB’leri daha yavaş yürüyen ilçeler ama bunlarında kendisine artıları olan kendi içerisinin ticaret potansiyeli olan ilçelerimiz. Önümüzdeki dönem Sandıklı İlçemizde özellikle 2 milyon metrekare sera ile Türkiye’de bir İlçedeki en büyük sera Sandıkta da. Sandıklı’da büyüyor. Nüfusu artıyor Bolvadin ile Dinar’ında. Bu arada sıkıntılı kalan İlçemiz Çay ile Sultandağı İlçemizdi. Sultandağı açısından yeni Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Sultandağı’nda da Tekstil Fabrikası kurduk. Şu anda 200 kişi çalışıyor yaklaşık onun biraz daha büyüteceğiz. Çay’a da böyle bir tesir kurmak için Belediye başkanımıza söyledim Çay Selvir Sulaması 1. Etap bitti. 2. Etabına başladık ihalesini yaptık. 3. Etabı yapacağız.  Afyon’da en büyük sulama yaptığımız birkaç ilçemizden birisi Çay Ovası çok verimli. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ve tarımdaki altyapıyı kurduğumuzda Çay açısından da iyi bir noktaya gelecek. Bolvadin Tarım OSB’yi Sayın bakanımızla da geçen konuştuk değiştireceğiz. İnşallah oradaki o 3 milyon metrekare araziyi Büyük ihtimal tek veya en fazla iki şirketin olduğu devasa Düve Üretim Merkezi yapacağız. Çünkü Sayın Bakanımız benim de kafama yatan budur. Şimdi Başmakçı’da bir kuş gribi geldi 4 milyon tavuğumuz öldü. O nedenle bunlar insan gibi canlı varlıklar ayrı ayrı bölgelere dağıtmamız lazım ki Allah korusun bir şey olduğunda diğerleri zarar görmesin. Sandıklı’da Tarım Makinalarını daha fazla desteklememiz lazım. Ciddi bir altyapı var. Örneğin Dinar’daki traktör ticareti çok geniş şimdi. Galericiler Sitesinin temelini attık onu bitirip onu geliştireceğiz. Organize Sanayi Bölgesine bir üst noktaya getireceğiz. Başmakçı yeni tavukların bugün yarın 300 milyon lira destekleniyor. Onları tekrar bir noktaya getiriyoruz. Evciller’de sanayi arazisi 114 bin metrekare tahsis ettik. Meradan çok zor bir şey iki sene aşkın uğraştık aldık şimdi onun ihalesini yapacağız. Hocalar’da TOKİ doğalgaz ve sanayi dükkanları bir de Sandıklı-Banaz yolunu yapacağız bu dönem oradaki ticareti ve hayatı daha canlandıracağız. Çay-Dinar arasındaki duble yapacağız yukarıdan gelen duble yolun tamamını bitireceğiz. Dolayısıyla belki ağır kamyonların şehir içine girmeden çevre yollarından geçip şehir tarafına daha çok ticareti esas alan bir yapıyı oluşturmamız lazım. Yani ilçeleri asla ihmal etmiyoruz. Şuhut’ta Millet Bahçesini bitirdik. Şeker Fabrikasının arazisi alınamıyordu şükür onun 55 bin metrekare aldık teslim ettik TOKİ’ye oraya da ticarette konutlar yapıyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZ BİZE GÜVENİYOR

Gençlerle ilgili iddialı konuşan Milletvekili Özkaya, “Gençlik ile ilgili size çok iddialı bir söz söyleyeyim. Afyonkarahisar’da 18-25 yaşında en yüksek oy alan birinci parti AK Parti’dir. CHP’nin üstündeyiz. Dün akşam biz 3 saatte aşkın süre anketimizin sonuçlarını değerlendirdik. En yüksek oy alan parti AK Partidir. Çünkü Afyonkarahisar’ın insanı milliyetçi muhafazakar çocukları da öyle o nedenle gençliğe endişe etmeyi korku vesaire etmeye gerek yok. Afyon Kocatepe Üniversitemizin projesi Teknofest’te Türkiye birincisi oldu. Dumlupınar Sanat Merkezi Sanayi Teknofest Grubu 1’inci oldu. AFSÜ’nün TEKNOFEST Grubu 2’inci oldu. Bizim gençlerimizin teknolojiye, bilime, üretime çok ciddi bir desteği var. Tekno Parkı’mızı yeniliyoruz. Yine gençlerimizin Afyonkarahisar’da mesleki hayata yönlendirmesi  çok önemli bir konumdadır. Gençlerin meslek sahibi olmasının önü açık. Bugün bütün sanayi dükkanlarımızda iş yerlerimizde yeni çıraklarımız var. Geleceğe dair ümitlerimiz çok yüksek. Çocuklarımızın hepsi lise sonrası iş sahibi oluyorlar”

GÜCÜM YETTİĞİNCE DESTEK OLDUM

Afyonspor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Özkaya, “Afyonspor’la ilgili yani doğrusu ben sporda şahıs olarak zayıf bir insanım. Yani futbolla böyle çok yatkın konuyu bilen bir insan değilim. Afyonspor’da ki arkadaşlarımızın ben de her talep ettiğinde gücümün yettiği oranda yardımcı olmaya çalıştım. Bir kısım iş insanlarımızdan rica ettim, para buldu. Geçenlerde de yine konuştuk, bu şirketleşme sonrası İnşallah şirketleşmeyle ilgili işlem sürüyor. Birkaç iş adamımıza rica ettim lütfen bunu siz alın ve bunu siz üst noktaya taşıyın diye. Kamu kaynaklarıyla gittiğinizde bir yere tıkanıyorsunuz. Bugün AFJET konusunda yaşadığımız sıkıntıyı biliyoruz. Bu yüzden bu yıl tek bir kuruş yardım yapamadık. Yani sonuçta onun kamusal bir görevi var. Onlar yapmak zorunda. Onu yapmadınız müddetçe Afyon halkıyla karşı karşıya geliyorsunuz. Turizme, otellere sıcak su veremiyorsunuz.  İnsanlar üşüyor ve fatura size kesiliyor siyasetçi olarak. Öncelikle kuruluş amaçlarına uygun davranmak gerekiyor. Afyonspor’u ihtimal ettik diyemem ama hakkıyla onların beklediği kadar iş yaptık dersek o da eksik olur” dedi.

28 YILDIR AYNI NUMARAYI KULLANIYORUM

Kendi şahsı ile ilgili de konuşan Milletvekili Özkaya, “İnsanın kendisiyle ilgili bir şey söylemesi zor. Biz kendimizi Allah’a hamdolsun biliyoruz tanıyoruz. Ben 2002’de bilerek isteyerek milletvekili adayı olmadım. Ben kendime hedef koydum ilk 10 yıl avukatlıkta çok iyi çalışacağım. Yani mümkün olduğu kadar siyaseti ikinci planda tutacağım. Önce mesleki olarak yeterliliğe geleceğim kendim bir noktaya geleceğim. 2002’deki milletvekili seçiminde özellikle aday adayı olmadım. Yaşımın çok genç olduğunu henüz mesleki olarak tam doygunluğa ulaşmadığımı ve o gün ilçe başkanımızla diğer milletvekili adayı olmayı düşünen arkadaşlara yol açmak için. Onlarda ikisi birbiriyle kavga etti, genel merkezde ikisini birden listeye koymadı. Kavga etmeselerdi birisi mutlaka listeye konulur üçüncü dördüncü sıradan da seçilirlerdi. 2007’de ilçe Başkanlığının sonunda milletvekili adayı oldum. O zaman 38 yaşındaydım. Bugün sorsanız bana aday olur muydunuz diye, belki olmayabilirdim. Ben milletvekilliğini 18 yaşında 20 yaşında da yapılabilir çok nitelikli arkadaşlar var ama mümkün olduğu kadar milletvekili daha çok temsil makamıdır. Hele hele bizim gibi küçük illerde en üstteki herkesi ile doğrudan siz muhatap oluyorsunuz. Dolayısıyla ciddi bir yaş, kıdem, birikim, ekonomik yeterlilik, ailenizin, çocuğunuzun belli bir noktaya gelmesi gibi sebepleri arıyorum. Bizim şansımız en alttan başlayıp adım adım Afyon’u onlarca kez turladık. Bakın 2015’in sonunda aldığım araç 6 ay önce sattım 500 bin kilometre yol yapmışım ben Afyon’un yollarında. 500 bin kilometre bu çok büyük bir miktar. Cep telefonum tam 28 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Şu ana kadar da bir sürü arayan oldu fırsat buldukça da arayanlara geri döneceğim. Ulaşamayanlara diyorum ki bana lütfen mesaj atın ben size daha sonra dönerim. Birçok sorunu WhatsApp’tan çözmeye çalışıyorum”

ŞEHRİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Afyonkarahisar’ın sorunlarını ezbere bildiğini söyleyen Özkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile2007’de o zaman istişare ettik partimizin yöneticilerinin çok büyük bir kısmı ‘Sana Afyon’da ihtiyacımız var sen Afyon’dan aday ol’ dediler. Ben o gün bir karar verdim. Bu şehri artık kişilerinin büyük kısmını tanımak, bütün coğrafyasını ezberlemek sorunları birebir bilebilmek. Allah’a hamdolsun ki ben, hiçbir şeye bakmadan sorunların yüzde 90, 95’ini ezbere söyleyebilirim. Bu bir günde birkaç haftada olacak bir şey değil. Bu bir birikim. Bu birikimi de alanda görüyoruz. SKM’den talep ediyorlar yani üç dört tane Ali Özkaya’yı klonlasak anca yetiştireceğiz. Yani yok öyle bir imkanım yok. Sabahın erken saatlerinde gece dün de yattığımızda ikiden sonraydı zannediyorum. Gitmediğin hatta bir ay sonra gidiyorsun bu vekilim seni 5 senedir görmedim diyor. Ya bak Twitter’ı açıyorum bak kardeşim ben bir ay önce buraya gelmişim, ‘Gelmişsin ama bana uğramadın’ diyor. Yani mutlaka bir cevap var şimdi ne diyeceksiniz siz bu insana? Yapacak bir şey yok. Efendim işte muhalefet partisi gezdi geldi. Ya muhalefet partisinin bir sorumluluğu yok ki. 5 yıl gezmese gitmese maaşı tıkır tıkır yatar” dedi.

HİÇ KİMSEYE KİN GÜTMEDİM

Hiç kimseye kin gütmediğini dile getiren Milletvekili Özkaya, “Ben asla kin gütmem. Bir adama kırılırsam çok kırılırım o kesin. Yani bir adam bana haksızlık yapmışsa ona kırılırım ama kin gütmem. Yaptığım her işi mümkün olduğu kadar Allah rızası için doğru yapmaya çalışırım. Asla gizli kapaklı bir iş yapmam. Mesela diyelim ki ben Afyon’da bir ticaret yapacağım bir yer alacağım bunu başkasının üstüne şuna buna yapmam. Mutlaka kendim alır kendim yaparım” dedi. Özkaya’nın bu açıklamasından sonra Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “ Bunu yapan var mı?” sorusuna net cevap verdi. Özkaya, “Bilmiyorum ben varsa ona soracaksınız. Hep söyleniyor ya işte şu şunu yapıyor bu bunu yapıyor. Varsa onlara soracaksınız. Bana sormayacaksınız çünkü ben duyduğunuz bir şey varsa da gelin. Benim adıma birisi bir yerden para istedi bir yerde bir nüfus kullanırsa derhal savcılığa şikayet ederim. Bunu Valiye Başsavcıya Emniyet Müdürlüğüne hepsine söylerim. Gelen birisi olursa da hemen suç duyurusunda bulunurum. Biz itibarımızı 50 yılda oluşturmuşuz bunu bir gün bir kişinin heba etmesine vesaire asla müsaade edemeyiz. İtibar zor oluşur kolay kaybedilir. Siz elli yıl biriktirirsiniz bir hata yaparsınız. O bir hata 50 yılı tuz buz eder. Onun içinde bilerek isteyerek bir hata yapmamaya gayret sarf ederim. Telefonumuz açık bir sorun varsa bu sorunu o anda çözmeye çalışıyorum. 36 yıldır ben Ankara’dayım. Avukatlıkta bürokraside davasına bakmadığımız insan kalmamıştır ve bunların büyük kısmını da dost hatırına yapmışızdır. Eğer para alsaydım şimdiki zenginliğimi 10 katından fazla olmam lazımdı. Bu da bizim için büyük bir zenginlik. Elhamdülillah yani bundan dolayı Allah’a hamd ediyorum. Belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Teşkilatı yani %95’in üzerinde mutlaka Ali Bey birinci sıra olmalı diye söylediler”

NERELER SEVİNECEK GÖRECEĞİZ

Son olarak 14 Mayıs seçimleri ile ilgili konuşan Milletvekili Ali Özkaya, “14 Mayıs’la ilgili de en temel konu ben şöyle bakıyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde Türk milletinin oylamasına dönüştü. Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderi Türk Dünyasının ve İslam dünyasının kaderiyle örtüştü iş oraya geldi Avrupa Amerika bütün emperyalizm Yahudi para babaları baronları bu uluslararası dergiler hepsinin manşeti Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için hepsinin derdi Tayyip Erdoğan’ın gitmesi. Bunların hepsinin Türk milletinin refahı ve mutluluğu gibi bir derdinin olmadığını bilmek için çok okumaya falan gerek yok azıcık vicdanın olan herkes bunu bilir ve görür bunların bir tek derdi var Türk milletinin zenginleşmesi refahı ve onların emperyal güçlerine meydan okuması onları çıldırtıyor. One Minute onları çıldırtıyor. Dünya beşten büyüktür onları çıldırtıyor bu çıldırtma onların ekonomik olarak da zayıflaması ve Türk milletinin zenginleşmesi terör sorunu çözüp daha güçlü hale gelmesi onların artık bu milleti durduramaz bir noktaya geleceğini gördükleri için içeriden de kendilerini destekçi arıyorlar. Pazar günü akşam seçim bittiğinde ilan edildiğinde Cumhurbaşkanı hangi yerlerde sevinç olacak hangi yerlerde üzüntü olacak. Sevinç olan yerlerin hepsi Türk milletinin Türk Devletinin vatanının seven yerlerse sevinç çığlıkları siz de o zaman doğru bir iş yaptınız o kadar net. İnşallah hayırlı kazasız belasız net bir seçim olur ve Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden Aziz milletimizi oylarıyla birkez daha Cumhurbaşkanı seçilir diyorum”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM