Vali  Yiğitbaşı ve Müdür Sünnetci sözünde  duruyor: Eğitimde grafik yükselişte

Vali Yiğitbaşı ve Müdür Sünnetci sözünde duruyor: Eğitimde grafik yükselişte

Afyonkarahisar Valisi Kübra Yiğitbaşı ile Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin eğitimde başarıya artırmaya
yönelik çabaları olumlu sonuç vermeye başladı

 

Afyonkarahisarlı öğrencilerin son dönemde yapılan sınavlarda çıkarttığı “net” cevaplardaki artış Milli Eğitim camiasında yüzlerin gülmesine neden oluyor.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelinde yürütülen çalışmaların sonuç verdiği deneme sınavlarındaki başarı grafiğinin ciddi ölçüde arttığı bildirildi. Açıklamada, “Elde ettiğimiz başarıyı 2023 LGS sınavında da elde ettiğimiz takdirde Afyonkarahisar olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıya ulaşacağız.” denildi.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı LGS Deneme Sınavlarındaki başarı grafiğinin öğrencilere bilmedikleri soruyu cevaplamamaları gerektiği kavratılarak denemelerdeki netleri artı net değerlere çıkartıldığı belirtildi.

“NETLERDEKİ ARTIŞ SINAV PUANLARINA YANSIYACAK”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı LGS Deneme Sınavlarındaki başarı grafiğimiz bu başarıda Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın maddi ve manevi destekleri sonucunda il genelindeki ilk denemelerde öğrencilerde boş bırakma alışkanlığı olmadığı için eksi net değerler görülürken, dördüncü denemenin sonucunda öğrencilerimize bilmedikleri soruyu cevaplamamaları gerektiği kavratılarak denemelerdeki netleri artı net değerlere çıkartılmıştır. İlk deneme sınavıyla öğrencilerimizin net sayısı 28,29 sayısından, dördüncü denemede 36,44 net sayısına çıkartılmıştır. Netlerdeki bu artış öğrencilerimizin sınav puanlarına ortalama artı 25 puan olarak yansıyacaktır. İlçelerimizin bazılarında ise bu net sayısı 42 nete kadar yükselmiştir ve bu da sınav puanlarına artı 40 puan olarak yansıyacaktır. Tüm 17 ilçe ve il merkezimizde yapılan deneme sınavlarının sonuçlarını ortaya koyduğumuzda elde ettiğimiz başarıyı 2023 LGS sınavında da elde ettiğimiz takdirde Afyonkarahisar olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıya ulaşacağımızı değerlendirmekteyiz.”
“OKULLARDA HAFTALIK DENEME SINAVLARI YAPILDI”
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ocak ayı itibari ile meslek liselerini tercih edecek öğrencilerimize rehberlik edildi. Meslek Liselerimiz ziyaret ettirildi. Rehber öğretmenler sınava girecek olan öğrencilerimize çalışma planları hazırladılar ve okullarımız haftalık deneme sınavları yaptı. Tüm ilçe müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz Afyonkarahisar’ın başarısı için çok emek sarf ettiler. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın önderliğinde bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM