“Mülakat kalkacak kimse Ankara’da ‘dayı’ aramayacak”

“Mülakat kalkacak kimse Ankara’da ‘dayı’ aramayacak”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, halkın iktidarında mülakatın kalkacağını ve herkesin bileğinin hakkıyla işe gireceğini söyleyerek, “İktidarımızda vatandaşlarımız işe girmek için torpil aramak zorunda kalmayacaklar” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte Afyonkarahisar merkezde esnaf, vatandaş ve kahvehaneleri ziyaret ederek 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili genel seçimi için destek istedi.
“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK, HALKIN İKTİDARINDA MÜLAKAT KALKACAK”
Türkiye’deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, “Ülkemizdeki en büyük sıkıntı işsizlik. Genç arkadaşlarımızla görüşüyoruz. İş bulamadıklarını söylüyorlar. Yüksek puanlar alıp istediği üniversiteyi bitirdiği halde mülakatlarda elenen gençlerimiz var. Mesela bir genç kardeşim ağlayarak anlattı. Hiç unutamadığım bir olay 90 puan aldım diyor. Üstelik de bir siyasi parti için çalıştığını söyledi. Sizin tweetlerinizin altına da bir takım şeyler yazdırdılar bize dedi. KPSS’den 90 puan alması rağmen ataması gerçekleşmemiş mülakatta elenmiş. Şu anda tek umudum sizsiniz.Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda sizler iktidar olduğunuzda ben biliyorum ki benim hakkım yenmeyecek dedi. Benim gibi bütün mülakatlarda elenen arkadaşlarımız hakkını alacak. Herkes bileğinin hakkıyla işe girecek diyor. Maalesef sahada en çok karşılaştığımız sorunlardan birisi atama bekleyen öğretmenler, mühendisler, veteriner hekimler, hemşireler. Acil tıp teknisyenleri, paramedikler, sağlıkçılar bir sürü meslek grubu mülakatlarda iktidar kanadından bir torpil bulamadıkları için eleniyorlar. Aslında çok yüksek puan almışlar yazılıda KPSS’de ama işte Ankara’da bir torpilleri olmadığı için bir şekilde o işe girememişler, atamaları yapılmamış. Bizim iktidarımızda kesinlikle mülakat kalkacak. Liyakat gelecek herkes KPSS’de veya o alandaki yapılan sınavda ne alıyorsa, puan olarak başarı sırasına göre bileğinin hakkıyla işe girecek. Kimse siyasi bir referans bulmak zorunda kalmayacak artık.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM