Devlet’in sorun çözen  gülen yüzü ve şefkat eli

Devlet’in sorun çözen gülen yüzü ve şefkat eli

12 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Afyonkarahisar Valiliği görevine atanan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar Valiliği görevindeki 1 yılını başarıyla tamamladı

18 Mayıs 2022 tarihinde Afyonkarahisar’a gelerek Valilik görevini devralan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, aradan geçen 1 yıl içerisinde önemli çalışma ve hizmetlerde bulundu.
Gazeteniz Kocatepe tarafından “Devlet Ana” sıfatının ilk kez kullanılmasının ardından Afyonkarahisar’da bu sıfatla anılmaya başlanan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kısa sürede Afyonkarahisarlılar’ın gönlünde kendisine yer edinmeyi başardı. 1 yıllık görev süresi boyunca özellikle kadın ve aile ilgili çalışmalara özel önem veren Vali Yiğitbaşı, eğitim alanında Afyonkarahisar’ın başarı çıtasının üst sıralara taşınması için de özel gayret gösterdi.
İL GENELİNDE GİTMEDİĞİ YER KALMADI
Göreve başladığı ilk günden itibaren Afyonkarahisar’ın dört bir yanına ziyaretlerde bulunan Vali Yiğitbaşı tüm ilçeleri birden çok kez ziyaret ederken, belde ve köylerin de neredeyse tamamını bizzat ziyaret etti. Buralardaki sorun ve talepleri birebir dinleyen Vali Yiğitbaşı, iş ve istihdamın gelişmesi amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin gelişimine katkı sundu.
ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE ENGELLİLER ÖNCELİKLİ
Vali Yiğitbaşı, iş ve istihdam sağlayan kadınlara özel önem verirken, toplumun dezavantajlı kesimleri olarak kabul edilen engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilendi.
Göreve başladığı ilk günden itibaren ayrı bir ihtimam gösterdiği şehit aileleri ve gaziler ile ailelerini sahiplenen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar basın camiası ile de yakın ve sıcak diyalog içerisinde bulundu.
MÜZE VE FRİG VADİSİ’NE ÖZEL ÖNEM
Afyonkarahisar’ın Düşman İşgalinden kurtuluşu ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü etkinliklerinin başarı ile tamamlanmasını sağlayan Vali Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretleri başta olmak üzere devlet büyüklerinin ilimizde düzenlenen programlarının başarı ile tamamlanmasını sağladı.
Afyonkarahisar’ın yıllardır tamamlanamayan yeni Müzesi’nin hizmete açılması için çaba gösterip açılışın yapılmasında önemli bir çaba gösteren Vali Yiğitbaşı Frig Vadisi’nde yürütülen çalışmaların devamını sağladı. Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, Maltaş Abide Anıtı ve Ayazini Karşılama Merkezi çalışmalarına özel önem verdi.
SUÇA VE SUÇLUYA GEÇİT YOK
Vali Yiğitbaşı’nın görev süresi içerisinde asayişle ilgili bir çok operasyon gerçekleştirilirken, Emniyet ve Jandarma güçleri ile birlikte suç ve suç örgütlerine önemli darbeler indirildi. Uyuşturucu tacirleri başta olmak üzere suça bulaşanlara fırsat verilmemeye çalışıldı.
Halk günü toplantıları ile vatandaşların sorunlarını dinleyip sıkıntılarla bizzat ilgilenen Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da konuk ettiğimiz depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük hizmetlerde bulundu.
ASRIN FELAKETİNDE GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI
Asrın en büyük felaketinde Afyonkarahisar’dan deprem bölgesine sağlanan yardım ve katkı çalışmalarının sevk ve idaresini başarıyla gerçekleştiren Vali Yiğitbaşı, uzun süre deprem bölgesinde “Koordinatör Vali” olarak görev yaparak gecesini, gündüzüne katarken uzun bir süre Afyonkarahisar’dan ayrı kaldı.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE DİRAYET GÖSTERDİ
Esnaf, okul, çarşı-pazar, vatandaş ziyaretleri ile devletin sıcak, şefkatli ve gülen yüzünü sergileyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AFJET’le ilgili yaşanan sorunların kısa sürede çözümünü sağladı. Sorunların çözümü noktasında dirayetli bir yönetici olarak hemşehrilerimizin takdirini kazandı.
KÜLTÜR, SANAT VE TANITIMA AĞIRLIK VERDİ
Hayırseverlerin kamu yatırımlarına olan katkısını başarıyla yönlendiren Vali Yiğitbaşı, bir çok kültürel ve sanatsal etkinliğin düzenlenmesinde öncü oldu.
Kamu yatırımlarının sürmesi ve tamamlanması için çaba gösteren Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın güzellik ve zenginliklerinin tanıtımı amacıyla projeler geliştirip, bu yönde önemli bir efor sarf etti.

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?
1979 Ankara doğumludur. Çocukluğu ve ilköğretim hayatı babasının kaymakamlık görevi nedeniyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve ilçelerinde geçmiştir.
Daha sonraki eğitim hayatı, babasının İçişleri Bakanlığı’nda idari göreve atanmasıyla Ankara’da devam etmiş, Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur.
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla yapmıştır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2012 yılında, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını bitirmiştir.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Ardından aynı bölümde Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yapmıştır.
Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir.
2016 yılında “Kalplerin Direnişi” isimli 15 Temmuz temalı belgeseli Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilmiş ve TRT Belgesel’de yayınlanmıştır.
2018 yılında “Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım” isimli kitabı yayınlanmıştır. Hazırlamış olduğu “Dijital Çağda E-beveynlik” adlı program 13 bölüm halinde TRT’de yayınlanmıştır.
Marmara Üniversitesi’nde dekan yardımcılığı, fakülte yönetim kurulu üyeliği, fakülte kurulu üyeliği, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkan yardımcılığı, kurumsal iletişim koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur.
2019 yılı Ağustos ayında Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine atanmıştır.
2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.
Bakanlığın ilgili birimleriyle, kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması, şiddetle mücadele ve kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlamıştır.
Aile eğitim programları, ülkemizde ve yurt dışında ailenin güçlendirilmesi ve eğitim yayın faaliyetlerine ilişkin hizmetlerin koordinasyonunu sağlamıştır.
12 Mayıs 2022 tarihli kararname ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanmıştır. 18.05.2022 tarihinde göreve başlamıştır.
Evli ve 3 çocuk annesidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM