İklim gönüllüleri Külliye’de pedal çevirdi

İklim gönüllüleri Külliye’de pedal çevirdi

AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu’nca Zafer Sağlık Külliyesinde bisiklet turu yapılarak geleceğe değer katmak için pedal çevrildi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu, taşıtların sebep olduğu karbon ayak izi miktarının yüksekliğine dikkat çekmek için Zafer Sağlık Külliyesinde bisiklet turu düzenledi. AFSÜ Genç Ofis’in katkısıyla ilk kez gerçekleştirilen tura; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacer Gizem Gerçek ve öğrenciler katıldılar.
AFSÜ İklim Elçisi ve Topluluk Başkanı Öğrencisi Mehmet Ali Aymaz konu hakkında açıklama yaptı. Aymaz şunları kaydetti: “Bu etkinliği, iklim değişikliğine sebep olan karbon salınımının 1/3’üne karşılık gelen fosil yakıtlarla çalışan taşıtların karbon ayak izi miktarı açısından büyük bir sorun kaynağı olduğuna ve bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek için ‘Geleceğimize Değer Katıyoruz’ sloganıyla düzenledik. Çevreyi sadece sevmeyi değil aynı zamanda koruma bilincini akranlarımız arasında yaygınlaştırmak için gönüllü olduk. İklim değişikliğinin her gün yaşadığımız etkileriyle başa çıkmak için bütün duyarlı üniversite öğrencilerini yanlarında görmek istiyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM