“Yeni Türkiye Yüzyılının inşası  için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

“Yeni Türkiye Yüzyılının inşası için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

AKÜ Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek, “Yeni Türkiye Yüzyılının inşası için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz” dedi

 

18 Nisan 2019’da Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne atanan ve 4 yıl süreyle bu görevi yürüten Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci defa Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne atandı.
Resmi Gazete’nin 06 Haziran 2023 tarihli sayısında; “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Karakaş atanmıştır” ifadeleri yer aldı.
“RABBİM HAK, ADALET VE HAKKANİYETTEN AYIRMASIN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ve tensipleri ile ikinci kez rektör olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karakaş yaptığı açıklamada, “4 yıl süreyle yürüttüğüm AKÜ Rektörlüğüne Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden atanmış bulunmaktayım. Bize güvenerek başlattığımız çalışmaları sürdürme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve Yükseköğretim Kurulu Üyelerine şükranlarımı arz ederim. Kuruluşundan bugüne üniversitemizin gelişmesi için her türlü katkıyı veren rektörlerimize, siyasilerimize, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve iş dünyası temsilcilerimize; üniversitemizin daha iyi noktalara gelmesi için özveriyle çalışan akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim bu onurlu görevi yürütürken; hak, adalet ve hakkaniyetten ayırmasın, uzun yıllar görev yaptığım Üniversiteme, Afyonkarahisar’a ve ülkemize hizmet yolunda mahcup etmesin, hayırlı ve güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.” dedi.
Rektör Karakaş ayrıca şunları belirtti:
“Rektörlük vazifesini yürütürken geride kalan dört yıl boyunca, bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerinde kaliteyi sürekli arttırma, bölgesel kalkınmaya katkı sunma, yenilikçi projelerle ulusal düzeyde girişimci üniversiteler arasında yer alma ve uzun vadede uluslararası tanınır bir üniversite olma vizyonumuz doğrultusunda çalıştık. Şimdi ise gösterdiğimiz performansı sürdürülebilir kılmayı ve güncellenen stratejik plandaki hedeflerimiz doğrultusunda geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizin saygın üniversiteler arasındaki yerini alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitemizin gelişimine katkı sunacak tüm paydaşlarımızın iş birliği ile Yeni Türkiye Yüzyılının inşası için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM