“Yollardaki sıkıntıları gideriyoruz”

“Yollardaki sıkıntıları gideriyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında şehir içi halk otobüsü yolcu taşıma
fiyatlarının güncellenmesi konusu ele alındı. Zam konusu Trafik Komisyonu’na gönderildi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde yapıldı.
“SON YAĞIŞLARLA BİRLİKTE
BU SENEYİ RAHAT GEÇİRİRİZ DÜŞÜNCESİNDEYİZ”
Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeybek, geçtiğimiz günlerde idrak edilen Kurban Bayramını kutladı. Zeybek, “Hepimizin, geçmiş bayramı mübarek olsun. Cenab-ı Hak yenilerine tekrar sağlıcakla erişmeyi hepimize nasip etsin. Uzun bir neredeyse ilkbaharı yaşayamadık. Ama Allah bereket versin rahmeti bol gördük. Neredeyse içme suyunda sıkıntı çekeceğimiz bir dönemdeydik. Ama son yağışlarla birlikte herhalde bu seneyi içme suyu anlamında çok rahatlıkla atlatırız diye düşünüyoruz. Cenab-ı Hak rahmetini esirgemesin. Okullarımız kapandı. Çocuklarımız 2,5 aylık bir uzun süreli bir tatile girdi. Bayram münasebetiyle 9 günlük süreçte ilimiz dörtyol kavşağı olduğundan ciddi bir araç trafiği yaşadık. Aldığımız rakamlara göre 1 milyon 300 bin araç geçti. Herhalde günlük 110 bin aracın şehrimizden geçtiğini varsayarsak ilimiz ekonomisine ne kadar katkı sunduğunu iyi idrak etmiş oluruz diye düşünüyorum. En kötü şartlarda bu rakam 1 milyon üç yüz bindir. Bu araçlar şehir içerisine girip alışveriş ettiğinde esnafımıza maddi yönden ciddi katkı da bulunmuşlardır ki tatile gitmeyip de bayram münasebetiyle şehirde kalan arkadaşlarımız bilir. Şehir merkezinde de ciddi araç, trafik yoğunluğu vardı. Bunu görüştüğümüz esnaf arkadaşlar da dile getirdiler. Allah bereket versin diyoruz. Tabii Dörtyol Kavşağı’nda olmanın da bereketiyle tanıtımında önemli etkisi var. Bu sene tekrar inşallah tanıtım çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.”
ÖĞRENCİLERE TATİLDE YARARLANACAKLARI
ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇILDI
Mehmet Zeybek, okulların tatile girmesiyle öğrencilerin boş vakitlerini dini, milli, manevi ve sportif faaliyetlerle geçirmeleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla yaz kurslarının başlattıklarını açıkladı. Zeybek, “Yaz kurslarımızı başlatıyoruz. Burada 5-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin yararlanacağı kurslarımızda alanında uzman yetişmiş antrenörümüz ile futboldan hentbole, basketboldan voleybola 24 branşta hizmet vereceğiz. Kayıtlar başladı. İnşallah çocuklarımız, gençlerimizi bu etkinliklerde faydalanmak isteyen gençlerimizi kurslara bekliyoruz. 7-14 yaş arasındaki çocuklarımızı akıl ve zekâ oyunları, satranç, robotik kodlama, Kur’an-ı Kerim, halk oyunları gibi, kültürel ve görsel etkinliklere katılarak kendilerini geliştirebilecekleri ve Bilgi Evlerimizde kurslarımızı açtık.” diye konuştu.
“KARAVANCILARA YAPTIĞIMIZ ALAN BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU”
Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “7-19 Temmuz tarihlerinde ilkini Motokros alanında geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Baba-Çocuk kampı çok verimli oldu. İstanbul ve ülkemizin çeşitli illerinden çocuğuyla kampa katılan yüzlerece baba vardı. Biz bu yıl ki kampı 250 ile sınırlayalım diye düşündük, sayı 250’yi geçince kayıtları durdurmak zorunda kaldık. 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Dünya Motokros Şampiyonasının 6’ncını ilimizde gerçekleştireceğiz. Bu seneki etkinlikte 4 günlük süreç içerisinde 300 bin kişiyi ağırlayacağımızı ümit ediyoruz. Kurban Bayramı münasebetiyle termal bölgedeki karavan alanı yapmıştık. Afyon’da otellerde yer bulamayan insanlarımız karavanlarıyla gelmişler. Burada konaklamışlar. Birçoğundan teşekkür maili alıyoruz. Hiçbir yerde böyle bir şey yok. Diğer belediyelere örnek olur. Gerçekten çok nefis bir alanda elektriği, suyu, çamaşırhanesi, mutfağı ve banyolarının da olduğu bir alan hazırladık. Bu alanla ilgili olarak emeği geçenlere teşekkür amaçlı mektup bırakıp gidenler var.”
“HIZLA YOL KALDIRIM ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”
“Yağmurun dinmesiyle birlikte hızlı şekilde kaldırım, yol, asfalt çalışmalarına başladıklarını belirten Zeybek şöyle konuştu: “Dün itibariyle yağmur suyu hattı yapmış olduğumuz Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerimizde Orhangazi’ Mahallesinden başladık. Hastanenin karşısında sıcak asfalt serip taşları kaldırarak çalışıyoruz. Çünkü parke taşlarını aynısını tamir etmeye kalktığımız zaman kalıpları birbirini tutmadığı için tamirde çok ciddi sıkıntı yaşanacak. Bu nedenle taşları kaldırıp orayı sıcak asfaltla kaplayalım istedik. Asfalt şantiyemiz çalışmaya başladı. Orada döküm işlemleri, asfalt serim işlemleri de başladı. Yine şehir merkezinde, Yenice Mahallesi’nde, Fatih Mahallesi’nde, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde asfalt çalışmalarımız yapıldı. Diğer mahallelerimizde de ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor.”
HAT DEĞİŞİM BEDELİ
8 AYDA ÖDENECEK
FİYAT TARİFESİ AĞUSTOS’TA BELİRLENECEK
Meclis üyelerine elektronik ortamdan gönderilen 1 Haziran 2023 tarihli Belediye Meclis Toplantısı tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Hat değişikliği yapılan hat sahiplerinden hat değişikliği bedeli olarak belirlenen 250 bin liradan ödenmeyen geriye kalan bedellerin 8 ayda 8 eşit taksitte alınmasını uygun gören Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Belediye tarafından gençleri spora teşvik etmek ve sporu sevdirmek adına Temmuz ayı içerisinde 3×3 Basketbol Turnuvası düzenlenerek, dereceye giren sporculara ödül verilmesine karar verildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Hasan Karaağaç Mahallesi, Milli Birlik Caddesi, 5033 ada, 7 parsel üzerinde bulunan taşınmazın, Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak kullanılmak üzere kiralanması, kira şartları ve bedelinin belirlenmesi hususunda Encümene yetki verildi. Hasan Hüseyin Manap’ın 13 Haziran 2023 tarihinden itibaren tedviren Park ve Bahçeler Müdürü olarak görevlendirildiği hakkında Meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı. Şehiriçi halk otobüsü yolcu taşıma fiyat tarifesinin güncellenmesi hakkında ki rapor hazırlanması için ilgili komisyonalra gönderildi.
29-30 EYLÜL TARİHLERİNDE
AFYON LEZZET FESTİVALİ YAPILACAK
Sinanpaşa ilçesinin Boyalı köyünde 764 parsele ilave imar planı yapılması talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Norm Kadro Yönetmeliğine göre kadro derecelerinde değişiklik yapılması ve kurulması zorunlu müdürlüklerden olan Afet İşleri Müdürlüğü kadrosu ihdas edildi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 29-30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin düzenlenmesi için Belediye ile AFPAD, diğer paydaş kurum ve kuruluşlar arasında imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
KASAP, BANKALAR CADDESİ AKSINI ÇEVRE YOLUNA TAŞIMAYI ÖNERDİ
Zafer Partisi Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kasap, Afyon Lisesi yanında Nikâh Salonu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonu nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Kasap, “Bunları Belediye Başkanı olarak siz söylemiyorsunuz. Biz bilmiyoruz. O nedenle size teşekkür ediyorum çok sağ olun. Allah razı olsun. Bina berbattı. Ben bir ara söylemiştim. Restorasyon çalışmasıyla birlikte bina herhalde o sıkıntıdan kurtulacak. Hız kesici talepleri sürekli gündeme geliyor. Bu hız kesiciler yerine radar sistemini oluşturmaya çalışsak diyorum. Bayram sürecinde de trafik çok kötü, sıkıntılıydı. Biz bu merkezi Bankalar Caddesi aksından Çevreyoluna taşıyabilirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
BİNALARIN TARİHİ DOKUYA
UYUMLU YENİLENMESİ AMAÇLANIYOR
Nikah Salonu binası restorasyon çalışması hakkında bilgi veren Zeybek şöyle konuştu: “Nikah Salonunun olduğu yerin eski fotoğraflarını da bulduk. Bu bina önceden tek katlıymış. Takoz tuğlayla yapılmış. Maalesef o güzellik Yunan işgali sonrası düşman Afyon’u terk ederken orayı yakmış. Şu anda biz üzerindeki o sıvayı kaldırarak ilk haline getiriyoruz. Tuğlaları temizledikten sonra derzlerini yeniden yaparak üzerindeki tuğlaların erimemesi için su itici natürel malzemeyle kaplayıp olduğu haliyle bırakmayı düşünüyoruz. Çünkü Afyon Lisesi’yle orasının bütünleşmiş olması gerekiyor. Etrafında da drenaj yaparak bodrumun su, rutubet almasını önlüyoruz. Yani binayı dayanıklı hale getirmeye çalışıyoruz. Afyon Lisesi binası giriş kapısının üzerindeki gibi bir kubbe varmış. Fotoğraflar da var. İnşallah onu da yapacağız inşallah. Bu binalarımızı tarihi dokuya uygun hale getirmeye çalışacağız.”
AFYON LİSESİ’NE YENİ BİR
BİNA YAPIMI GÜNDEMDE
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Lisesi’nin yanında sonradan yapılan toplantı salonu ve eğitim görülen binalar için yıkım kararı çıktığını belirtti. Zeybek, “İnşallah Encümen vasıtasıyla biz Belediye olarak ihalesini yaparak, oraları yıkacağız. Yeniden oraya sanırım 500 kişilik bir konferans salonu ve 24 derslikli Afyon Lisesi’ne bir eğitim binası yapılacak. Tabii İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüşürüz. Cephesini en azından o eski fotoğraflarını bulursak oraya benzetecek şekilde yapacağız.”
AFYONSPOR’LA İLGİLİ İYİ YÖNDEN
GELİŞME AÇIKLANACAK
Millet İttifakının İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Afyonspor’un akıbetini sordu. Zeybek, Sağlam’ın sorusunu şöyle yanıtladı: “Afyonspor’la ilgili iyi bir gelişme var. İnşallah arkadaşlarla önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız.”
Sağlam, Demirçevre göletinin bulunduğu mahallede meclis üyelerini kiraz ve vişne yemeğe davet etti. Mehmet Zeybek, davete icabet edilebileceğini söyledi.
TEKSTİL FİRMASININ TERK ETTİĞİ
PAZAR YERİ İÇİN HUKUKİ SÜREÇ İŞLİYOR
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e daha önce su abonesi olmak isteyenlerin, kiracı abonesi olabilme imkânı olup olmadığını, 2022 yılında bir tekstil firmasına istihdam amacıyla Pazar yerinde yapılan tahsis sonrası işverene haciz konulması konusunu sordu. Zeybek şunları söyledi: “Sağ olsun Afyon’da bazı basın mensupları arkadaşlar gitmişler orada çekim de yapmışlar. Şimdi biz belediye olarak istihdam ofisi kuracağız dedik. Bin kişi çalıştıracağız demedik. Belediyenin öyle bir imkânı yok. İstihdam ofisini de kurduk. Buraya müracaat edenlere İŞKUR’a yönlendirdik. İŞKUR Müdürü işvereni getirdi. Bize ‘Başkanım beş bin metre kapalı alan varsa biz 150 kişi çalıştırabiliriz.’ demişti. Araştırdık belediyemize ait bir yer bulamadık. Pazarında da üst katları kullanılmıyordu. Atıl vaziyetteydi. Orayı yer gösterdik. Çıkılan ihale sonucu sözkonusu şahıs aldı. Elimizde mukavelemiz var, teminat var. İşverenin işi bozulmuş. Çalışanları, bize müracaat edenleri biz İŞKUR’a yönlendiriyoruz. İŞKUR, iş başlama eğitimi verdikten sonra o arkadaşlara iş veriliyor. Herhalde bu sayı 450 kişiye kadar çıkmıştı. İşverenin işi bozulmuş, iflas etmiş. Bize kiralarını muntazam ödüyordu. Yapılan mukavelede de 2 ay üst üste ödemediği zaman bizim tahliye şartımız var. Şu anda biz icra takibini, hukuki işlemi başlattık devam ediyor. Teminatını irad kaydedeceğiz. Hukuki işlem neticelendikten sonra da tekrar ihaleye çıkar. Birçok iş isteyen insanlar var. Onlara ihale ederiz. Su aboneliği konusunda da 2020 yılında Belediye Meclisi olarak aldığımız karar gereğince tekrar abonelik yapılmıyor. Kabul ederse kiracıya ödemeyle yapabiliyoruz.”
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
KABUL EDİLDİ
Belediyenin merkez ilçe sınırlarında yer alan Battalgazi Mahallesi, 3842, Orhangazi Mahallesi 2873, Yeşilyurt Mahallesi 3933, Osmangazi Mahallesi 2956, Fatih Mahallesi 4347, 2340, 4607, Selçuklu Mahallesi 1500, 900, 1178, Veysel Karani 2606, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1389, Karşıyaka Mahallesi’nde 4204 ve Ali İhsanpaşa Mahallesi’nde 2709 ada da taks/kaks olarak belirlenmiş olan yapılaşma koşullarının şartları aynen korunmak kaydıyla emsal olarak düzenlenmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği kabul edildi. İl merkezinde mevcut uygulama imar planlarında yapılaşma, teknik alt yapı, kadastral durumlardan oluşan olumsuzlukların giderilmesi için revizyon imar planı yapılması doğrultusunda; Selçuklu Mahallesi, Kanlıca Mahallesi TOKİ tarafından yapılan alana ulaşımın sağlanması amacıyla yol düzenlemesinin yapılması, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1342, 1343 numaralı adalardan yapı yaklaşma mesafesinin 25 metre olması sebebiyle yaşanan sorunların önüne geçilmesi için alanın ticari faaliyetlerin düzenlenmesine karar verildi. Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde konut alanı olarak planlanan yerlerde yaşanan sorunların önüne geçilmesi için bu sahanın ticaret ve konut kullanım alanı olarak düzenlenmesi, Ali Çetinkaya Mahallesi 797 ada, 41 parselin mevcut kullanıma uygun olarak, ticari alan olarak planlanmasıda yapılacak. Afyonkarahisar Belediyesi Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı 1 Ağustos Salı akşamı saat 18.30’da Beelediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM