İkinci kısa film festivali 24 Ekim’de başlıyor

İkinci kısa film festivali 24 Ekim’de başlıyor

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan “Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali” 24-27 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Festivalinin bu yıl ki ana teması “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlendi

Bu yıl “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” temasıyla sinemaseverlerle buluşacak festivale şuana kadar 122 ülkeden 2 bin 876 film başvurdu.

FESTİVALE 122 ÜLKEDEN 2 BİN 876 BAŞVURU YAPILDI

İlki geçen yıl yapılan “Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl Cumhuriyetin 100’ncü yıl etkinlikleri kapsamında ikincisi kez gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında yapılacak olan “Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali” 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, AKÜ, AFSÜ, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destek verdiği festival, Büyük Taarruz’un ruhunu anlamayı ve şehitlerin hatırasına saygıyı ortaya koymayı amaçlıyor. Festivalinin bu yıl ki ana teması “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlendi. Festivale şuana kadar 122 ülkeden 2 bin 876 film başvurdu. Direktörlüğünü Sevda Dursun’un yaptığı festivalin,  danışmanlığını Hilal Çelenk yapıyor. Festival Düzenleme Kurulunda Baran Mayda yer alırken jüri; Şükrü Sim, Özcan Demir, Can Nergiz, Çiçek Dilligil, Kerim Ayyıldız, Hamid Coşkun, Haluk Özenç, Nesrin Kula Demir ve Yavuz Özer’den oluştu.

PROGRAM “AKİF” İSİMLİ TİYATRO GÖSTERİMİYLE BAŞLAYACAK

Festival programı, 24 Ekim 2023 Salı günü saat 14.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ahmet Yenilmez’in “AKİF” isimli tiyatro gösterimiyle başlayacak. 25-26 Ekim 2023 tarihlerindeki gösteriler ve söyleşiler Afyon Kocatepe Üniversitesinde devam edecek. 27 Ekim 2023 Cuma akşam saat 20.00’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak olan ödül töreniyle festivalin kapanışı gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM