Rektör Karakaş yatırımları inceledi

Rektör Karakaş yatırımları inceledi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yapımı devam eden ve tamamlanan AKÜ yatırımlarını inceledi

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binası ile kısa süre içinde hizmete girecek olan AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (Hayvan Hastanesi) incelemelerde bulundu.
Karakaş ve beraberindeki heyet ilk olarak AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğini ziyaret etti. Karakaş burada yaptığı açıklamada veteriner alanını üniversitenin öncelikli alanlarından biri olarak ilan etmelerinin ardından çiftlik bünyesinde büyük çaplı bir revizyon çalışmasının yürütüldüğünü belirtti. Karakaş, bu kapsamda altyapı ve makine teçhizat eksikliklerinin giderildiğini, Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılının hizmete girdiğini; bir süre önce temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin de kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti. Karakaş, “Yürütülen tüm projelerde moleküler teknikler, biyoteknolojik yöntemler ve en ileri teknolojik imkânların kullanıldığı Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine ilişkin gelecek vizyon ve hedefimiz ise çiftliğimizin bir biyoteknoloji üretim merkezine dönüştürülmesidir” dedi. Karakaş, bu merkezde verimleri yüksek, standart genom teknolojisi ile geliştirilmiş hayvanları üretmeyi amaçladıklarını belirterek bu kapsamda revizyon çalışmalarının süreceğini ifade etti. Karakaş, çiftlik bünyesinde yaklaşık 1100 dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen arpa hasadının yapıldığını belirterek, “Çiftliğimizdeki hayvanlara yem bitkisi olarak kullanılmak üzere büyük bir alanda ekimi gerçekleştirilen arpanın hasadı 2-3 gündür devam ediyor. Dekarda yaklaşık 450 kilograma kadar verim alınması çiftliğimiz adına sevindirici” dedi. Karakaş daha sonra bir süre önce temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin inşaatını inceleyerek yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.
OSB TEKNOPARK BİNASI HIZLA DEVAM EDİYOR
Karakaş ziyaretleri kapsamında daha sonra inşası devam eden Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını ziyaret etti. Burada ziyarette Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Karakaş, Afyonkarahisar OSB Teknopark binasının yaklaşık olarak 6 bin metrekare olacağını belirterek, binada 40 AR-GE ofisi, idari ofisler ile 14 üretim atölyesiyle hizmet verileceğini ifade etti. Karakaş, Teknopark binasının üniversite-sanayi iş birliğinin gelişmesi adına gösterilen gayretlere müspet katkı yapacağına inandığını dile getirdi.
HAYVAN HASTANESİ AĞUSTOS AYINDA TÖRENLE HİZMETE GİRECEK
Karakaş’ın ziyaretlerinin son durağı ise yapımı sona eren ve kısa süre sonra düzenlenecek törenle hizmete girecek olan AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) oldu. Karakaş, Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin Afyonkarahisar ve bölgenin en önemli hayvan sağlığı tesislerinden biri olacağını belirterek, açılış töreninin kısa süre içinde yapılacağını açıkladı. Karakaş, açılışının yapılacağı yeni Hayvan Hastanesinin 7 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacağını belirtti. Karakaş, yeni Hayvan Hastanesinin inşaat, teçhizat ve tefrişatının yaklaşık 150 milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi.
Ziyarette AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile yapı denetim teknik elamanları ve yüklenici firma temsilcileri de hazır bulundu.
Karakaş ziyaretleri kapsamında son olarak öğrenci merkezi kantini olarak kullanılan Vadi Kafeyi ziyaret ederek kafenin iç ve dış mekanlarında yapılan tadilatlar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM