Sağlığın üniversitesi AFSÜ 5 yaşında

Sağlığın üniversitesi AFSÜ 5 yaşında

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) beşinci kuruluş yıldönümünü kutluyor. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün ülkede tıp fakültesi olan 102 devlet üniversitesi arasında fakülte tercih puanı sıralamasında 66. sırada yer aldığını söyleyerek, “Sağlığın Üniversitesi” AFSÜ’nün sağlık hizmetlerinde öncü olduğunu vurguladı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, kuruluşunun beşinci yılında üniversite de yürütülen ve planlanan idari çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“AFSÜ TERCİH SIRALAMASINDA 66. SIRADA”
AFSÜ’nün genç çalışan profili ile alanlarında uzman, gelişime açık, dinamik bir akademik ve idari kadroya sahip olmasının en büyük üstünlüğü olduğunu belirten Okumuş, Türkiye’de tıp fakültesi olan 102 devlet üniversitesi arasında fakülte tercih puanı sıralamasında 66. sırada yer aldıklarını ve bütün bölüm kontenjanları yüzde 100 dolan AFSÜ’nün sağlık alanında kariyer planlayanlar için cazibesinin her geçen gün arttığını ifade etti. Fiziksel ve teknolojik olarak donanımı sürekli zenginleşen modern radyoloji ve nükleer tıp merkezleri ile altyapı imkânları bakımından sürekli gelişen üniversite hastanesinin, sadece Afyonkarahisar’a değil bölgeye de sağlık hizmeti verdiğine dikkat çeken Okumuş, AFSÜ’nün vatandaşlara sunulan sağlık hizmetleri konusunda da marka değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizdi.
“EKSİKLERİN TAMAMLANMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurallah Okumuş, bazı akademik ve idari birimlerindeki öğretim elemanı ve idari personel yetersizliğinin mevcut çalışanların iş yükünü artırdığını dile getirdi. Okumuş, “Öğretim standartlarındaki yükselen beklentilerden dolayı eğitim, araştırma ve sosyal imkânlar bakımından eksikliği hissedilen hususlarda da ilgili kurumlar nezdinde gerekli girişimler yapıyoruz. Gerekli çalışmalar devam ediyor. Temelleri, 1992-1993 Akademik yılında Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ebelik Programı ile atılan ve 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan AFSÜ, nitelikli sağlık personeli yetiştirerek ülkemizin sağlık hizmet sunumuna; sağlık teknolojisi ve ilaç üretimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet yürütmektedir. AFSÜ bu tematik avantajı, gelişmiş alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, Afyonkarahisar’ın sunduğu avantajlar ve geniş bölüm/program olanakları ile kontenjanı tamamıyla dolan bir üniversitedir.” dedi.
“ÇOK YÖNLÜ ECZACILAR YETİŞTİRİYORUZ”
Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında olduğu gibi kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, ortopedi ve onkoloji alanlarında önemli bir ulusal sağlık merkezi olma yolunda gelişimini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Okumuş, “AFSÜ’de geniş bitki skalasına ve doğal termal kaynaklara sahip bölgesel avantajımızı kullanarak ilaç üretimi alanında da lider bir üniversite olma yolunda azimle ilerliyoruz. Türkiye’de ilk defa Aday Eczacı (İntörn) Dönemi eğitiminin müfredata dâhil edildiği AFSÜ’de, öğrencilerimize tıp fakültesi, ilaç fabrikası ve sahada verilen uygulama eğitimleri ile çok yönlü eczacılar yetiştiriyoruz. Tamamı sağlık bilimleri alanındaki 61 farklı programda 2865 ön lisans, 4069 lisans, 79 lisansüstü olmak üzere 7013 öğrencinin eğitim gördüğü AFSÜ’de 576 öğretim elemanı görev alıyor. 2018’de 355 olan akademik personel sayısı 576’ya ulaşmış ve yüzde 62’lik bir artış sağlanmıştır. İdari personel sayısı 1640 olup akademik ve idari toplam personel sayısı 2202’dir. Nicelikten ziyade niteliğe odaklanan bir eğitim felsefesiyle hareket edilen AFSÜ’de 2018’de 5131 olan öğrenci sayısı; yeni açılan ve kontenjanları değişen bölüm ve programlarla 7013’e ulaşmış ve öğrenci sayısında yüzde 37’lik bir artış sağlanmıştır. Yabancı öğrenci sayımız ise 141’dir.” ifadelerini kullandı.
“BÜTÇE KAYNAKLARIMIZI DOĞRU DEĞERLENDİRİYORUZ”
Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün, eğitim öğretim ve sağlık hizmetleri görevinin yerine getirilmesine yönelik 2022 yılında 393.521.811,25 TL tutarında harcama gerçekleştirdiğini ifade etti. Okumuş, şunları kaydetti: “Bütçe büyüklüğüne bakıldığında, toplam 457.319.565,00 TL’lik bir bütçe ile 2022 yılı tamamlanmış, buna göre gider gerçekleşmesi yüzde 86,04 oranına ulaşmıştır. Bir önceki yıl olan 2021 yılı ile kıyaslandığında, 2022 yılında bütçe büyüklüğümüz yüzde 50,03 oranında, harcama gerçekleşmesi ise yüzde 50,63 oranında artış göstermiştir. Harcama dağılımına bakıldığında ise toplam içerisinde yüzde 61,06 pay, 240.286.659,38 TL ile en büyük gider kaleminin personel giderleri olduğu, bunu yüzde 20,82 pay, 81.943.102,60 TL ile yatırım harcamalarının takip ettiği görülmektedir. Üniversitemizin 2022 yılında eğitim ve sağlık sektörlerinde sekiz, beden eğitimi ve spor sektöründe bir, diğer kamu hizmetleri sektöründe iki adet olmak üzere toplan 11 farklı yatırım projesi bulunmaktadır. Bu projelerin içerisinde yıllara sâri olarak projelendirilen 5 adet yatırım projesi halen devam etmektedir.”
“SAĞLIK
HİZMETLERİNDE ÖNCÜYÜZ”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversitemiz sağlık temalı kurulması hasebiyle ilimize ve bölgemize genel sağlık hizmetleri ile ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunma noktasında önemli bir yere sahiptir. Sağlık hizmetlerine üniversite olarak öncüyüz. Bu kapsamda Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerine ilişkin veriler aşağıda yer alan çizelgede sunulmuştur. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) sorumluluğunda ve iç kaynaklı projelerin finansmanında kullanılmak üzere, 2547 sayılı Kanunun 58. maddesine istinaden döner sermaye paylarından 2022 yılı içerisinde toplam 14.898.560,90 TL tutar aktarılmıştır. Üniversitemiz ilk stratejik planı olan 2023-2027 Dönemi Stratejik Planı, yürürlüğe konulmuştur. Stratejik Planımız ile gelecek beş yıla ilişkin dört amaç altında 17 hedef belirlenmiştir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM