Paşacık köylülerinin talebi Taytak’ın girişimiyle yerine geldi

Paşacık köylülerinin talebi Taytak’ın girişimiyle yerine geldi

Şuhut ilçesine bağlı Paşacık Köyü sakinleri MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’tan köyde Selevir barajının bulunması ve büyük kayaların düşme riskine karşı köyün afet kapsamına alınarak uygun bir bölgeye taşınma talep etmişti. Paşacık köylülerinin talebi yerine getirildi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın girişimleri ile Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Paşacık Köyünde yaşayan vatandaşların yıllar süren mağduriyeti sona erdi.

MUHTARLAR, TAYTAK’TAN TALEPTE BULUNMUŞLARDI

Geçtiğimiz Şubat ayında MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ı ziyaret eden muhtarlar, köyde Selevir barajının bulunması ve büyük kayaların düşme riskine karşı köyün afet kapsamına alınarak uygun bir bölgeye taşınmasını talep etmişlerdi. Muhtarların ziyareti sırasında Mehmet Taytak, aynı gün Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer’den randevu alarak muhtarlarla beraber ziyarette bulunmuştu. Toplantıda muhtarların taleplerini dinleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, çözüm noktasında ilgili yerleri arayıp talimat vererek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etmişti.

PAŞACIK KÖYÜNE MÜJDELİ HABERİ MİLLETVEKİLİ TAYTAK VERDİ

Mehmet Taytak’ın girişimleri ile Paşacık Köyündeki mağduriyet giderildi. Taytak, Paşacık köyünde Selevir barajının bulunması ve büyük kayaların düşme riskine karşı köyün afet kapsamına alınarak uygun bir bölgeye taşınacağını dile getirdi. Taytak, şunları kaydetti: “Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) konuyla ilgili olarak, İl AFAD Müdürlüğünce Şuhut İlçesine bağlı Paşacık Köyündeki kaya düşmesi olayı başkanlık teknik personelleri tarafından 26 Nisan 2023 tarihinde incelenmiştir. Köy muhtarı tarafından 45 haneden oluştuğu ifade edilen köyde yapılan incelemede Kaş Tepesi’nde çok sayıda kaya bloğunun bulunması, yamaç eğiminin oldukça fazla olması, yapıların eski olması, bölgenin deprem riskinin yüksek olması v.b. nedenlerden dolayı ıslah işlemlerinin ekonomik ve yeterli olmayacağı, konutların naklinin daha uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Köyün tamamının nakline yönelik jeolojik etüt raporunun hazırlanma aşamasında olduğu ve hazırlanacak raporun 1-2 haftalık süre içerisinde Başkanlığımıza iletileceği bilgisi alınmıştır. Ayrıca köyde bazı konutlar için risk tekil edeceği konu edilen Selevir Barajı ile ilgili olarak, istimlâk çalışmalarının yapıldığı ve riskli durumda herhangi bir konut bulunmadığı ifade edilmiştir.”

MUHTARDAN MİLLETVEKİLİ TAYTAK’A TEŞEKKÜR

Paşacık Köyü Muhtarı Hüseyin Doğan Pamuk, köy halkı adına MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a teşekkür etti. Pamuk, “Paşacık Köyünün uzun yıllardır çözülemeyen sorunu Milletvekili Mehmet Taytak’ın girişimleri sonuçlandı. Paşacık Köyünün taşınması ile ilgili geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz girişimler hep sonuçsuz kalmıştı. Şubat ayında Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a, yapmış olduğumuz ziyarette Paşacık Köyünün taşınması ile ilgili talebi iletmiştik. Sağolsunlar vekilimiz yapmış olduğu girişimler sonucunda köyümüz afet kapsamına alınarak uygun bir bölgeye taşınacaktır. Milletvekili Mehmet Taytak’a Paşacık köyü halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM