“Afyon Devlet Hastanesinin zemininde sıkıntı yok”

“Afyon Devlet Hastanesinin zemininde sıkıntı yok”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, şehrin doğu bölgesine bir hastane yapımı için uğraştıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın bu yatırıma sıcak baktığını belirtti. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi zeminde bir sıkıntı olmadığına değinen Arslan, “Kesinlikle hastanenin zemini konusunda kimsenin hiçbir tereddütü olmasın. Ben orada 4 sene yöneticilik yaptım. O yüzden hepsini biliyorum. Kesinlikle zeminsel bir sıkıntı yoktur” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz gazeteniz Kocatepe çalışanlarını ziyaret etti.

“MİLLETİMİZİN VEKİLLİĞİNİ YAPMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Hasan Arslan, kentin her alanda en iyi hizmeti alması için çaba sarf ettiklerini vatandaşın hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabilmek içinde iş birliği yapmanın zorunlu olduğunu söyledi. Siyasetin ya da kurumların hangi alanda zayıflığı varsa o alanların elbirliğiyle güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Kurum ziyaretlerimizle performansları görmek, kurumların hizmetlerinin Türkiye’ye sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu ve kurumlarımızın bakanlıklarda ki yerlerini görmek için, il müdürlerimizle sürekli görüşüyoruz. Siyaseten bize milletvekili olarak düşen neyse vatandaşlarımızın taleplerini aktardığı kurumların durumunu ele alarak araya girip milletin vekilliğini yapmaya çalışıyoruz. Bu çabamız doğrultusunda şu anda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kurumlarımızın olumlu performanslarını rakamsal olarak gördüğümüzde de mutlu oluyoruz. Eksiklerimizi de görerek gidermek için oralara odaklanıyoruz. Bunun için istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.

“NE YAPARSAK BİRLİKTE YAPIP VATANDAŞIN SESİNİ DUYURMALIYIZ”

“Eğitimde sevindiğimiz sonuçlar almaya başladık. Bu yıl geçen yıla göre gerçekten eğitimde iyi sonuçlar var.” diyen Arslan, “LGS sonuçlarının kıyaslaması yapıldı. Üniversite sınav sonuçları puansal alanda ve yerleşme olmak üzere iki aşamada değerlendiriliyor. İnşallah bu yerleştirmeler bittikten sonra orada da sıralama çıkacak. Tabii milli eğitimin başarısı öğrencilerin yerleşmesi sıralamasına göre hem LGS’de, hem üniversite sınavında, durumun iyileşme sıralamasına göre değerlendiriliyor. Öğrencilerimizin okulara yerleşmesi sonucunda sonucu daha net görmüş olacağız. Kurumlarda ihtiyaç duyulan iyileşmeler var, belirlenmiş hedefler var. Bu noktada bizler halk olarak, siyasetçi olarak, yerel yönetim olarak ne yapabilirsek hepsini birlikte yapmamız lazım. Bir araya gelmemiz birlikte olmamız lazım. Vatandaşın sesini duyurmamız lazım. Kurumların da hizmetlerini duyurmamız lazım.” diye konuştu.

“BAKANLIK ŞEHRİN DOĞUSUNDA BİR HASTANE YAPIMINI DESTEKLİYOR”

Afyonkarahisar için planlanan sağlık yatırımlarının seyri hakkında bilgi veren Dr. Arslan, “Çobanlar ve Başmakçı İlçe Devlet Hastanelerimizin projeleri hazır. 15 Ağustos 2023 tarihinde her iki hastane için ihale yapılacak. İl merkezinde üniversitenin 100 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yatırımı ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Bütçe Strateji Başkanlığı ile konu hakkında görüşüyoruz. Gerekçelerimizi sunduk. Onlardan destek istiyoruz. Bir an önce 2024 yılı yatırımına girsin diye uğraşıyoruz. Şehrimizin doğu tarafına yeni bir hastane yapımı için girişimlerimiz devam ediyor. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve Sayın Genel Müdürümüzle konuyu görüştük. Arkasından Bakan Yardımcısıyla da temasta bulunduk. Şehrimizin doğu bölgesine bir hastane yapılmasına sıcak bakıyorlar ve destekliyorlar. Bilindiği üzere üniversite hastanemiz ile devlet hastanemiz şehrimizin batısında kalıyor. Şehrin batısında sağlık hizmetlerinde bir yoğunlaşma var. Afyon’da büyüyor. Şehrimizin doğusunda böyle bir sağlık yatırımı yok. Doğu bölgesinde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir hastaneye ihtiyaç var. Covid-19 küresel salgınında da biz bu ihtiyacı gördük. Afyon büyük bir şehir yedekli bir sisteme de ihtiyaç var. Bir taraftaki hastaneyi gerektğinde pandemi hastanesi yaparsınız. Diğer hastanede de normal hastalara hizmet verir. Aynı zamanda batı bölgesindeki her iki hastanenin iş yükünün hafifletilmesi de büyük önem taşıyor. Afyon Devlet Hastanesinin acil servisini bir düşünün. Orada ki sağlık çalışanlarımızı da düşündüğümüzde gerek sağlık hizmeti veren çalışanlarımız gerek sağlık hizmetini alan vatandaşlarımız için kaliteli hizmet alımı zorlaşıyor. Bu nedenlerle sağlıkta iş yükünü paylaştırırsak vatandaşta personelde rahat edecek. Sonuçta bu durum hizmet kalitesini direk etkiliyor. Poliklinik hizmetlerinde de hal böyledir. Böylece Afyon hastane yatırımı kazanmış olacak. Belki semt polikliniği ile de sorun çözülebilirdi diyenler çıkacak. Ama stratejik açıdan da baktığımız zaman o bölgede bir sağlık hizmeti sunumu sağlanmasının şehrimizin geleceği için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu noktada Sağlık Bakanlığımızın bakış açısı iyi. Konuyu milletvekillerimizle beraber sürekli görüşüyoruz İnşallah 2024 yılı yatırım programına bu hastane yatırımını aldırabilirsek büyük bir başarı elde etmiş olacağız. Çünkü bu basit bir yatırım değildir.” şeklinde konuştu.

“MEVCUT DEVLET HASTANESİ ZEMİNİNDEN KİMSE TEREDDÜT ETMESİN”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, şehrin doğu bölgesine yapılacak olan hastane yatırımının ciddi bir yatırım olduğunu, şehir içerisinde büyük bir arsa bulmanın mümkün olmadığını belirtti. Arslan, şöyle konuştu: “Şehir içinde doğru dürüst büyük bir arsa kalmadı. Yüz ya da 200 yataklı bir hastane yapmaya çalıştığınız zaman iş küçük bir arsa ile olmuyor maalesef. Hastane dediğimiz savaşta da barışta da dimdik ayakta durması gereken bir yapıdır. Vatandaşın kolay bir şekilde ulaşımı da son derece mühimdir. Dağın başına hastane yapamazsınız. Uydukentte ki Devlet Hastane binamız yapılırken o bölgenin zeminiyle ilgili tartışmalar malumdur. Fakat şunu da söyleyeyim; Ben yakın geçmişte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yöneticilik yaptım. Hastanemizin bulunduğu bölgenin zemin açısından eskiden bataklık olduğu söylentileri bir ara gündemdeydi. Afyon Devlet Hastanesi temeline çakılan kazıkları biliyorum. Hastanenin A blokunun altına 970 küsur fore kazık, Doğumevinin bulunduğu B blok altınada fore kazıklar çakıldı. Hastanemiz son derece stratejik bir hastanedir. Vatandaşımızın kesinlikle hastanenin zemini konusunda hiçbir tereddüdü olmasın. Ben orada 4 sene yöneticilik yaptım. O yüzden hepsini biliyorum. Kesinlikle zeminsel bir sıkıntı yoktur.”

“DÖNEMSEL HEKİM KADRO DEĞİŞİMİNİ TAKİP EDİYORUZ”

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapımının da yatırım planları arasında bulunduğunu ve ihaleye çıkalacağını dile getiren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “İmkânlar ölçüsünde eksiklerimizi tamamlayıp, sıkıntılarımızı gidermeye çalışıyoruz. Sadece bizim şehrimizin değil başka şehirlerinde ihtiyaçları ve sıkıntıları var. Hekim kadrosu olarak bazı branşlarda dönemsel sorunlar ortaya çıkıyor. Ama konunun arkasını takip ederek bakanlıktan talep ediyoruz. Fakat şanssızlığımız şu anda deprem bölgesinde sağlık personeli, doktor ataması açısından da öncelik veriliyor olmasıdır. Ama bu önceliğin verilmeside lazımdır. Bu durum çok insani ve doğaldır. Hal böyle olunca oradaki boşluklar var.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM