“Cumhuriyet tarihinin en plansız dönemini yaşıyoruz”

“Cumhuriyet tarihinin en plansız dönemini yaşıyoruz”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti Hükümetinin Cumhuriyet tarihinin en plansız dönemini yaşattığını belirtti. Olgun, “Ben yaptım oldu zihniyeti, halkımızı hem parasından hem de sağlığından ediyor” dedi

 

Hakan Şeref Olgun, saraydan görülen plansızlığın aynısının Afyonkarahisar’da da yaşatıldığına iddia ederek, kentteki çarpık ve bilinçsiz yapılanların faturasını vatandaşın ödendiğini söyledi.

“KONTROLLÜ TARIM YAPILACAK YERE KONUT YAPTILAR”

Afyonkarahisar’da yaşanan plansız yapılan işlerin başında TOKİ konutlarının geldiğini belirten Hakan Şeref Olgun, Organize Sanayi Bölgesinin yanına kurulan TOKİ konutlarının yaşanamaz bir yer olduğunu söyledi. Buradaki yapılaşmanın yine ben yaptım oldu zihniyetinden kaynaklandığını ifade eden Olgun, “OSB’lerin çalışma sistemi bellidir. OSB’lerin koruma bantları vardır ve belirli bir mesafeye kadar yapılaşmaya izin verilmez. Bu koruma bandı içerisinde tarım yapılacak ise bile buraya ekimi yapılacak ürünler Tarım Müdürlükleri tarafından seçilir. Çiftçi bile kafasına göre bu alanlara ekim yapamazken, TOKİ gibi bir kurum OSB’nin dibine konut yapabilmektedir. Buradaki konutlardaki insanlarımızın sağlığı ile oynanmaktadır. Aynı sıkıntıyı Polis Meslek Yüksek Okulu da çekmektedir. Ancak PMYO yöneticileri ve öğrencileri sesini çıkaramamaktadır.” dedi.

“AKARÇAY YENİDEN KOKARÇAY OLMA YOLUNDA”

Halkın, Cumhuriyet döneminin en plansız yönetimiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Olgun, “Ben yaptım oldu zihniyeti, halkımızı hem parasından hem de sağlığından ediyor. Kentimizde yaptıkları büyük projeler arasında gösterilen Akarçay’ın yeniden ‘Kokarçay’ olma yolunda ilerlediğini görüyoruz. Yapılaşma yapılmaması gereken yere TOKİ konutları dikkat bu zihniyet, Akarçay projesiyle de sınıfta kalmıştır. Akarçay sinek üreten, bakımsızlıktan insan sağlığını tehdit eder duruma gelmiştir. Akarçay çevresindeki konutların bodrum katları ve temelleri Akarçay’dan kaçan sular nedeniyle sağlıksız bir hal almıştır. Güzel bir şey yapın teşekkür edelim sizleri alkışlayalım diyoruz ancak yaptıkları yine insanımızı olumsuz etkiliyor.” diye konuştu.

“DEVLET HASTANESİ VE ŞEHİR İÇİ YOLLAR PERİŞAN”

Yapılan yanlışlardan birisininde Devlet Hastanesi olduğunu dile getiren Olgun, sözlerini şöyle tamamladı: “Devlet Hastanesi bodrum katlarında yaşanan su baskınları da plansızlığın başka bir örneğidir. Şurayı hastane yapın. Hemen yapmaya başlıyorlar. ‘Burası olur mu, olmaz mı? Olursa ne gibi sorunları beraberinde getirir? İnsanları iyileştirelim derken sağlığından eder miyiz?’ diye bir düşünceye sahip değiller. Yapacakları işte ‘Kim ne kadar para kazanır? Benim hisseme ne düşür?’ bunu düşünüyorlar. Devlet hastanesini su baskınlarından koruyamıyorlar. Devlet Hastanesi perişan ama bunların umurunda değil. Yapılan plansız işlerin bir diğer kısmı da şehiriçi yollarda yaşanıyor. ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetininsürekli halkı cezalandırdığını ifade etti. Bu zihniyetin plansız programsız yaptığı işlerin yakın takipçisiyiz. Bunları unutmadığımız gibi unutturmayacağız da. Sevgi yoluna ışık döşettiler, alkış beklediler. Aradan geçen kısa sürede yolu asfaltlayarak her şeyin üstüne bir çizgi çektiler. Milli Birlik caddesine ışık döşediler. Olmadı parke döşediler, olmadı asfalt döktüler. Şimdi yeniden kazılar başladı. Kendi yaptıklarını kendileri bozuyorlar. Kendi sözlerinden başkasını beğenmiyor. Halkın parasını çarçur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yine söylüyorum; Bunlar için insanlara ne hizmet verildiği önemli değil, hangi işi yaparken kim ne kazanır, kendi payına ne düşer, o önemli. Bu millete yazıktır günahtır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM