“Milliyetçilik vatandaşın feryadına kulak tıkayarak değil, sesine ses olmakla olur”

“Milliyetçilik vatandaşın feryadına kulak tıkayarak değil, sesine ses olmakla olur”

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Milliyetçilik vatandaşın feryadına kulak tıkayarak değil, sesine ses olmakla olur” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin çağrısı üzerine Akbelen’deki ağaç kıyımı ile ilgili olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu.

“MİLLİYETÇİLİK 5’Lİ ÇETEYE ARKA ÇIKARAK OLMAZ”

AK Parti Eskişehir Milletvekili eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamalarını eleştiren Köksal, “Şimdi ‘Dünyaya geç geldiniz; zihniniz burada, bedeniniz Orta Çağ’da.’ dediniz ya, siz de kendinizi güya, sözde milliyetçi muhafazakar olarak adlandırıyorsunuz ya, siz ağacı, kuşu, sincabı, taşı toprağı muhafaza edeceğinize 5’li çetenin parasını muhafaza ediyorsunuz. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik 5’li çeteye arka çıkarak değil; bu ülkenin ağacını, taşını, toprağını, suyunu, havasını koruyarak olur. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik kendi vatandaşının feryadına kulak tıkayarak değil; onun sesine ses, mücadelesine nefes olarak olur. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik birilerinin servetine servet katması için yapılan her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa göz yumarak değil; mazlumun zalime karşı yanında saf tutarak olur. Siz kendinizi milliyetçiyim diye addediyorsunuz ya, milliyetçilik yandaş müteahhidin kesesine değil; milliyetçilik Akbelen’deki köylünün mücadelesine sahip çıkmakla olur. Bir de burada çıkmış Sayın önceki Bakan, kendisini çok başarılı addediyor ya, madem bu kadar başarılıydınız niye bakanlıkta kalmadınız, niye bakanlıktan affedildiniz Sayın Bakan? Bu bir. İkincisi, burada çıkıp, şu kadar ağaç diktim, bu kadar orman yaptım diyorsunuz; siz bu zamlarla, bu hayat pahalılığıyla bu ülkeyi yaşanmaz hâle getirerek olsa olsa vatandaşın ocağına incir ağacı diktiniz. Hadi oradan, yazıklar olsun! Bugün buraya o ağaçların kesilmesine, oradaki çevre katliamına, oradaki talana, oradaki ranta, oradaki hukuksuzluğa evet demek için geldiniz. Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM