Ciğerlerimiz yandı

Ciğerlerimiz yandı

Dinar İlçesi’ne bağlı Pınarlı Köyü’nde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 hektar Kızılçam ormanının zarar gördüğü öğrenildi

 

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün 16:25 sularında başlayan yangınla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Dinar ilçesi Pınarlı köyü sınırlarında, saat 16.25 sularında ormanlık alanda başlayan yangına Dinar, Başmakçı, Dazkırı, Evciler ilçeleri ve Tatarlı beldesi itfaiye ekipleri ile Afyonkarahisar, Antalya, Isparta ve Denizli’den giden itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir.

Yangına 10 arazöz ve 100 söndürme işçisi, Denizli’den gönderilen 1 helikopter ve Isparta’dan 3 uçak, 3 helikopter ile müdahale sürmektedir. Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler Belediyelerinden toplam 8 itfaiye ekibi, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Dinar İlçe Özel İdaresine ait iş makineleri ve AFAD ekibi bölgeye yönlendirilmiştir. AFAD koordinesinde saat 17:35 itibariyle 3 uçak ve 3 helikopter ile havadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM