3×3’te dereceler belirlendi ödüller verildi

3×3’te dereceler belirlendi ödüller verildi

 

Zafer haftası etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödüllü 3×3 Basketbol Turnuvası tamamlandı. Zafer Meydanında gerçekleştirilen turnuvaya İstanbul, Uşak, Balıkesir, Eskişehir, Kayseri ve Afyonkarahisar’ın da yer aldığı 48 takımda 300’e yakın sporcu mücadele etti

 

Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleri ve TBF Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Geleneksel 3×3 Zafer Turnuvası” büyük erkeklerde 16 takım, genç erkekler 8 takım, yıldız erkekler 8 takım, küçük erkekler 8 takım ve küçük kızlarda 8 takımın katılımıyla yapıldı.

DERECELER BELLİ OLDU
Kıyasıya rekabetin yaşandığı müsabakalar neticesinde küçükler kategorisinde kızlarda Bahçeşehir birinci, Gazi Basketbol ikinci ve Kasırga üçüncü olurken Küçük Erkeklerde Kaymak takımı birinci, Kalamarlar ikinci ve Yürüyen Uçak üçüncü oldu. Yıldız Erkeklerde Ali Cenaplar turnuvayı birinci olarak tamamlarken, 08 Victory ikinci ve 08 gençlik üçüncü sırada tamamladı. Genç erkekler kategorisinde Roket Cemaati birinci, Spinosauruslar ikinci ve Flowerboys üçüncü sırada yer alırken büyük erkeklerde Hasketbol birinci, Takeover ikinci ve Ortaya Karışık takımı üçüncü sırada yer aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sami Çetinaktı tarafından takdim edildi.

Afyonkarahisar’da birçok spor organizasyonunun yapıldığını belirten İl Müdürü Kasapoğlu, “Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde birçok spor organizasyonunu düzenliyor ve ev sahipliği yapıyoruz. 3×3 Zafer Turnuvasını da Afyonkarahisar Belediyesi il işbirliği içerisinde düzenledik. Gençlerimizin ilgisi bizleri çok memnun etti. Gördük ki bu tür organizasyonlara gençlerin ilgisi büyük. Bizlerde gençleri her zaman spor etkinlikleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Her etkinlikte olduğu gibi spor organizasyonlarında şehrimizde yapılmasının arka planında güzel bir ekip işi var. Ben bu anlamda turnuvanın yapılmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, Afyonkarahisar Belediyesine, hakemlerimize ve Afyonkarahisar Basketbol İl Temsilciliğine teşekkür ediyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZİN YANINDA OLDUĞUMUZU HER DAİM GÖSTERİYORUZ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gençleri sporla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. 2019 yılından bu yana devam eden basketbol turnuvasının bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini hatırlatan Başkan Zeybek katılımın her yıl bir önceki yıldan daha fazla olduğuna dikkat çekti. Başkan Zeybek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren gençlerimizi sosyal medyada ki kötü alışkanlıklardan nasıl uzaklaştırır ve spora nasıl teşvik ederizin mücadelesi içinde olduk. Bu amaçla  Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzle turnuvanın 2019 yılında ilkini gerçekleştirmiştik. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla katılımla gençlerimizi burada ağırlıyoruz. Bu sene 6 ilden 300’e yakın sporcumuz turnuvaya katıldılar. Belediye olarak gençlerimizin yanında olduğumuzu her daim gösteriyoruz. Turnuvanın para ödüllerini belediye olarak biz karşılıyoruz.” diye konuştu.

RAHVAN AT PİSTİ VE OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Rahvan At Pisti’ndeki çalışmaları da anlatan Başkan Zeybek, “Yine rahvan at pistimiz bitmek üzere inşallah Ekim Ayında Türkiye Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda orada Ata Sporlarımız olan okçuluk, binicilik, ilerleyen günlerde yağlı güreş müsabakalarını da yine orada yapmayı planlıyoruz. Olimpik Yüzme Havuzumuz tamamlandı. İnşallah Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte bir önceki bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve şu anki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı Milletvekillerimizi, buraya davet edeceğiz. Onların öncülüğünde açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimize sporun başkenti diyoruz ancak Afyonkarahisar’ı sadece futbolda değil, sporun tüm branşlarıyla ilgilenen bir şehir hale getirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM