“Emekli geçim sıkıntısı çekiyor, termal tesis çalışması sürüyor”

“Emekli geçim sıkıntısı çekiyor, termal tesis çalışması sürüyor”

 

 

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, emekli kesimin geçim sıkıntısı çektiğini, insanca yaşayabilecek bir ücret istediklerini belirtti. Ege, dernek genel merkezinin Afyonkarahisar’da aldığı Çiğiltepe Termal Otel tesisinin bir aksilik olmazsa 2024 yazında hizmete alınabileceğini açıkladı

 

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emekli kesimin geçim sıkıntısı çektiğini belirterek emekli maaşında acil iyileştirme yapılması gerektiğini dile getirdi. Ege, dernek genel merkezi tarafından Afyonkarahisar’da yapımına başlanan termal tesis hakkında da bilgi verdi.

“EMEKLİLER OLARAK BİZ BU DURUMU HAK ETMİYORUZ”

Emekli kesimin çok ciddi geçim sıkıntı içerisinde olduğunun altını çizen Ahmet Ege, “Açık ve net olarak görülmektedir ki gerçekten emekli sokağa çıkamaz durumdadır. Emekliler, çocuklarına torunlarına harçlık veremez konumdadır. Biz emekliler daha fazla zam isterken daha zammı vermeden önce vergilerle, yüksek enflasyonla bize verilen paralar bitti. Bizden daha fazlası alındı. Ama bize verilen parada bizi kurtarmadı. Gerçekten dağ fare doğurdu diyebiliriz. Ama ben emeklimizin kalan ömründe rahat edebileceği bir ücretin verileceğini umuyorum. Çünkü biz emekliler olarak gerçekten bu durumu hak etmiyoruz. Kalan ömrümüz de Türkiye’de yaşanabilir bir ücret istiyoruz. İnsanca yaşayabilecek bir ücreti istiyoruz. Bizim başka bir ihtiyacımız yoktur. Biz emekliler torunlarımızı mutlu etmek, Türkiye’nin geleceğine ışık tutarak kalan ömrümüzü geçirmek istiyoruz. Biz yaşamaya, gezmeye gelmedik. Biz bizden sonraki çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak niyetindeyiz bunu yaparken bizler muhtaç olmak istemiyoruz.” dedi.

“EMEKLİ TATİL YAPMAYI BIRAKIN DOLMUŞA BİNECEK DURUMDA DEĞİL”

Türkiye’de emeklilerin tatil yapma imkânına sahip olmadığını dile getiren Ege, “Hiçbir emeklinin tatil yapma olanağı yok. Elin Avrupalısı cebine 1000 doları sokup geliyor, benim ülkemde krallar gibi tatil yapıyor. Ama ben bir emekli olarak Afyon’a gelip dolmuşa binecek durumda dahi değilim.  Ekonomik sıkıntılarımız hat safada. Bunların derhal çözülmesi gerekir diye düşünüyoruz. Maaşlara zam yaparken emeklilerin ayırt edilmemesi gerekiyor. Emeklimizin durumu memurun taban ücretine getirilmelidir. Gerçekten emeklimizin durumu kötüdür.” diye konuştu.

“GENEL MERKEZİ İKNA EDEREK TESİSİ DERNEĞİMİZE KAZANDIRDIK”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’nin Afyonkarahisar’da Çiğiltepe Termal Otel adını verdiği özel bir projesi olduğunu belirten Ahmet Ege, tesis çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Proje hakkında bilgi veren Ege, şunları kaydetti: “Projenin takibini Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak biz yürütüyoruz. Biz uzun zamandır Türkiye’deki emekliler faydalansın diye bir termal tesis çalışmasının içerisindeyiz. Malum yaş 50’den sonra dizler v.s vücut, eklemlerde ağrılar başlıyor. Dolayısıyla emekliler olarak jeotermale ihtiyacımız var. Yıllar önce ben bu konuyu çok düşündüm. Zaman içerisinde bu düşüncemizi paramız olmadığından dolayı hayata geçirememiştik. Yine zaman içerisinde derneğimizin genel merkezini ikna ederek önce 23.000 metrekarelik bir arsa aldık. Aldığımız bu yeri yapmamız mümkün değildi. Çünkü 150 milyon TL civarında bir maliyet ortaya çıktı. Proje masrafı ve diğer masraf kalemlerini karşılayacak kadar paramız yok. Senede bir 60 TL tutarında bir aidat kesintisi var. Onunda 30 lirası yani yarısı ile bir sosyal tesisi almaya kalkmak mümkün değildi. Biz o para ile şu anda 150 milyon TL bedeli bulan arsayı yapmaya kalkışsak belki de bu tesis 20 yılda yapılamazdı. Bunun yerine buralarda yapılmış bir tesis var mı gibi bir araştırma içerisine girdik.  Konu üzerinde bir ay çalıştık Çiğiltepe Termal Otel adı verilen bir kooperatifin kurulduğunu belirledik. Bu kooperatifin hiç çalışmayıp, 20 yıldır beklediğini öğrendik. Belli bir araştırma sürecinden sonra konu hakkında genel merkez yönetimine de ikna ederek 45 odalı sekiz villalı bu tesisi Türkiye Emekliler Derneği içerisine kattık.”

“AKSİLİK OLMAZSA TESİS 2024 YAZINDA HİZMETE GİRER”

Türkiye Emekliler Derneği genel merkezinin Afyonkarahisar’daki tesisi aldığını, şube olarak yürütülen çalışmaları takip ettiklerini belirten Ege, şöyle konuştu: “Kaba inşaat olarak tabir edilen çalışmalar bitti. Tahminen bir aksilik olmazsa inşallah Türkiye’deki emeklilerin hizmetine alacağız. İfade ettiğim üzere bir aksilik olmazsa 2024 yılının yaz başlangıcında tesis hizmete alınabilir diye düşünüyorum. Herkes haklı olarak bu tesisi merak ediyor. Allah nasip ederse bu tesisi emeklilerimizin hizmetine sunacağız. Tesisimizin kapasitesi 150 kişiliktir. Dernek olarak kendi üyelerimize yönelik Manisa’dan, Bursa’dan, Konya’dan aileleriyle birlikte emeklilerimiz tesisimize gelerek Afyon’a dinlenmeye gelecekler. Bir hafta tesisimizde konaklayan emeklilerimiz güzel bir değişimle memleketlerine dönecekler. Bu durum devir daim şeklinde devam edecek. Tesisimizde fazla hizmet ücreti alınmayacak, kendi yağı ile kavrulacak. Çünkü biz ticaret yapmayacağız. İnşallah emeklilerimizin hizmetinde tesisin masraflarını karşılayacak şekilde bir hizmet vereceğiz. Bu termal tesis projesi ile güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz Afyon’a yılda en az 15.000 insan gelecek. Çiğiltepe Termal Otel tesisi 10.000 metrekarelik bir arazide 7673 metre 4000 metre kapalı alana sahip olacak. 45 odalı, 8 villalı olacak olan tesisimizde yaklaşık 200 kişiye kadar hizmet verilebilecek. Tesisimizde çalışan insanlarımız olacak. Böylece Afyonkarahisar istihdamına da bir katkı sağlanmış olunacak. Şehrimize gelen insanlar memleketlerine giderken boş dönmeyecekler. Sucuk, kaymak, lokum gibi v.s. alışverişlerde yapacaklar. Bu tesisimizden memnun kalan emeklilerimiz başka emeklilere de tavsiye edecekler. Tesisimizin kısa zamanda hizmete alınarak camiamıza, Afyon’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM