Babüroğlu, Atatürk ve 30 Ağustos’u anlattı

Babüroğlu, Atatürk ve 30 Ağustos’u anlattı

 

 

ÇYDD tarafından gerçekleştirilen “30 Ağustos ve Atatürk” konulu söyleşi programında konuşan Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Büyük Zafer’e kadar gelişen tarihi süreci anlattı

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi ve derneğin Afyonkarahisar Şubesi’nce Afyon Jura Hotel’s de 26 Ağustos 2023 Cumartesi akşamı “30 Ağustos ve Atatürk” konulu söyleşi programı düzenlendi. Söyleşi programına; ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Afyonkarahisar Şube Başkanı Serap Öztürk ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Programın sonunda ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel tarafından Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu’na plaket verildi.

Söyleşi programının konuşmacısı Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, oldu.  Babüroğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından söyleşi başladı. Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihin kıskandığı bir lider olduğunu söyledi.

Babüroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, tarihin kıskandığı bir liderdir. Ben onun hikâyesini, belgeler ve anılar doğrultusunda anlatacağım. Benim ağzımdan çıkan bütün sözcükler ya belgede vardır ya da hatıratlar da vardır. Eğer kendi kanaatini değerlendirmem şeklinde söyleyeceksem onu mutlaka size söyleyeceğim. Eğer biz 34 yaşında Anafartalar kahramanıyla tanışmasaydık 1919 yılında ne milli mücadele yolculuğu başlayacaktı ne de 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi ne de 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz olmayacaktı ve Cumhuriyet’te olmayacaktı. Onun için Çanakkale Muharebeleri Cumhuriyet’in ön sözüdür. Mustafa Kemal’in tarih sahnesini ve Türk milletine hatta dünya uluslarının önüne çıktığı yer Çanakkale muharebeleridir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM