“Büyük Zafer’imizin sorumluluğuyla ülkemiz için daha çok çalışacağız”

“Büyük Zafer’imizin sorumluluğuyla ülkemiz için daha çok çalışacağız”

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kabul töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aziz Türk Milleti’nin şanlı tarihine geçen Büyük Zafer’in omuzlara yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak Türkiye için çok daha fazla çalışmaya her zaman devam edeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Dr. B. Selim Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle önceki gün akşam Korel Termal Otel’de kabul töreni düzenlendi. Kabul törenine;  Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Dr. B. Selim Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Hakan Şeref Olgun, Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, gaziler, şehit aileleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

“30 AĞUSTOS ZAFERİ BAĞIMSIZLIĞIN TÜM DÜNYAYA İLANIDIR”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Dr. B. Selim Yiğitbaşı, tüm konukları kapıda karşıladı. Kabul töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Yiğitbaşı, ezelden beridir hür yaşamış bir milletin şanlı ve haklı zaferlerle bin yıla yakın zamandır hâkimiyet kurduğu toprakları kanının son damlasına kadar canla başla müdafaa edeceğini tüm dünyaya ilan ettiği büyük gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Yiğitbaşı, “30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun. Bu zaferle milletimiz hürriyet ve bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici tüm girişimleri bertaraf edecek kudrete sahip olduğunu yeniden tüm dünyaya ispat etmiştir. Milletimizi zafere ulaştıran aziz şehitlerimize bir kez daha selam olsun. Zaferin 101.  yıldönümüne istiklalin ateşini yakan Kocatepe’nin yükseldiği ve Büyük Taarruz’un kahramanlarının kanıyla bezenmiş bu özel topraklarda Afyonkarahisar’da sizlerle kavuşmanın onuru ve heyecanını taşıyorum. Bu amansız muharebede azim ve fedakârlıkla cepheye koşan, bin yıldır dünyanın en önemli ve üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamımızın bedelini canlarıyla ödeyen ve ay yıldızlı ay bayrak altında bizlere hür ve bağımsız bir vatan emanet eden aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi huzurlarınızda şükran ve minnetle yâd ediyorum. Sizlerin şahsında tüm milletimizin Zafer Bayramı’nı da tekrar tekrar kutluyorum.” dedi.

“AZİZ MİLLETİMİZ DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ”

“Bugün devletimizi ve milletimizi tam bağımsız kılan ve ülkemizi her ferdine bu emaneti taşıma sorumluluğu veren kaynak 26 Ağustos’ta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emriyle işgal ordularına karşı bir şafak vakti Kocatepe’de başlayan 30 Ağustos akşamı Dumlupınar’da kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanan ve 9 Eylül’de ise düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle taçlanan istiklal mücadelemizdir.” diyen Yiğitbaşı, “Aziz şehitlerimiz Çanakkale’den ta ötelerden, Malazgirt’ten İstanbul’dan aldığı güç ve kudretle Afyonkarahisar’da, Kütahya’da ve İzmir’de düşmana geçit vermedi. Ve biliyoruz ki tarihin hiçbir safhasında hiçbir şekilde bu topraklarda düşmana geçit verilmeyecektir. 30 Ağustos günü aziz milletimiz esaretle hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında iman dolu göğsüyle tüm imkânsızlıkları bir kenara iterek vatanın düşman postallarından arınmış bir istikbale muhtaç olduğunu namlu ve süngülerine taşıyarak savaş meydanında zaferi ilmek ilmek işlemiştir. Barışta olduğu gibi savaşta da adalet ve merhametiyle tüm dünyaya örnek olan aziz milletimiz sinesinde büyüttüğü inanç ve duygularla en görkemli sayfalarında ilelebet kurucu bir aktör olmayan inşallah devam edecektir.” diye konuştu.

“ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, sözlerini şöyle tamamladı: “101. yıl dönümünde Afyonkarahisarımızda gerçekleştirdiğimiz Zafer Bayramını anmak ve kutlama programlarının özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın zihninde bir tarih şuuru bilinci teşkil edeceğine yürekten inanıyorum. Bu programlarda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin şanlı tarihine geçen bu büyük zaferin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak ülkemiz için çok daha fazla çalışmaya her zaman devam edeceğiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 101 yıl önce İstiklal Mücadelemizde canlarını feda ederek bu vatanı bizlere emanet eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM