“Tehdit etmiyorum, düşük oy alırsam hesap sorarım”

“Tehdit etmiyorum, düşük oy alırsam hesap sorarım”

 

İGM Çay Üyesi MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, Çay-İnli yolundaki çalışmanın tamamlanmaması nedeniyle sıkıntı yaşadığını, yaklaşan yerel seçimlerde burada Cumhur İttifakının düşük oy alması halinde hesap soracağını ifade etti. Kökcür, “31 Mart 2024 tarihinde seçim zamanı geldiğinde Cumhur İttifakı Çay-İnli’de düşük oy alırsa vallahi bunun hesabını sorarım. Kimse bunu tehdit olarak algılamasın.” dedi. Özel İdare’nin ilgili birimlerinin yetkilileri de yolda çalışmaların devam ettiğini açıkladılar.

İl Genel Meclisi (İGM) Çay MHP Üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, Voleybol Kadın Milli Takımının Avrupa Şampiyonluğunu kutladı.

“MHP OLARAK DOĞAL DENGENİN KORUNMASI KONUSUNDA HASSASIZ”

Meclisin Eylül ayı toplantısında gündem dışı söz alan Faruk Kökcür, Kadın Voleybol Milli Takımının Türk Milletini gururlandırdıklarını belirterek milli takım oyuncularını kutladı. Kökcür, “Asaleten Genel Sekreterlik görevine atanan Sayın Osman Ziya Bilim’i de MHP Grubu olarak kutluyoruz. Biz zaten bunu yani Özel İdare’nin içinden birisinin genel sekreter olmasını istiyorduk. İçeriyi tanıyan, meclis üyelerini bilen bir arkadaşımızdır. Özel İdare içerisinde bunu yapabilecek pek çok arkadaşımız vardır. Bunlardan birisi de Osman Ziya Bey’di. Hayırlı olsun. Tebrik ediyoruz. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyoruz. İsmahan hanımın söylediği konu komşu Çay ilçesi olarak beni ilgilendiriyor. Biz bununla ilgili de bir toplantı yaptık. Bunu bütün dünyaya ilan edecek durumumuz yok. İşin gerçeği biz de bu tür konularda MHP’li olarak da çok hassasız. Doğal dengenin hiçbir zaman bozulmasını istemeyiz. Bununla ilgili Kaymakam Bey ile görüştük. Kaymakam Bey dedi ki, ‘Bu aramayı yapan arkadaşlar bize geldiler. Ellerinde ruhsatlar var. Bakanlıklardan alınmış. Bizim şu an yapabileceğimiz bir şey yok. Artı hemen oradan bir şey çıkaracak değiller. Adamlar şimdi analiz tahlil yapıyorlar. İstedikleri maden cevheri var mı? Belki de madeni bulacak, örneğin demir madeni. İstedikleri oranda olmazsa vazgeçecekler.’ Böyle bir durum var. Türkiye’nin her tarafında zaten maden arama maden ruhsatları verildi. Belki de çok önemli madenler var. Ülkemiz açısından çok değerli şeyler olabilir. Doğal dengeyi bozmadan belki de bunlar çıkarılabilir. Ama oradaki orman yapısını, suyla ilgili esas bizim istediğimiz orada ki suyu bozacak herhangi bir şey olursa o aramalara topyekun biz karşı çıkarız. Bunu burada söylemiş olayım.” dedi.

“BİZİM BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEYLER Mİ VAR?”

Esas konuşmak istediği konunun Çay ilçesine bağlı İnli köyünde yaşanan bir sorun olduğuna değinen Kökcür, “İnli köyü 1550 nüfuslu büyük bir köydür. Daha doğrusu Çay ilçesinin en büyük köyüdür. Önceden kasabaydı, köye dönüştü. Burada yol sorunu var. Şimdi buraya girmeden önce oradaki muhtarımız, Adnan Bey’in gönderdiği mesajı paylaşacağım. Bu her şeyi net olarak açıklayacaktır. Mesajda, ‘Sayın hocam bu bizim asfaltın hali ne olacak? Artık insanlara laf anlatamıyorum. Beş yıldır bu yolun sıkıntısını bizler çekiyoruz. Asfalt sezonu başladığında asfalt atılacaktı. Eylül ayına girdik. Hala asfalt atılamadı. Göstermelik olarak haftada bir iki malzeme çekiyorlar. O kadar. Yetkililer atacağız diyorlar. Ama maalesef hala atılamadı. Köylüler artık iyice bunalmış durumdalar. Okullar başlıyor. Beş hat taşımam var. Kimse ihaleye girmek istemiyor.’ demiş. Buna benzer her gün talep ve isteklerle muhatap oluyoruz. İnanın artık sırf bu nedenle düğünlere gidemez oldum. İnli köyüne gidemiyorum. Arkadaşımla oradaki balıklı göle balık yemek için gidemiyoruz. Yolu çok kötü durumdadır. Biliyorum bana laf edecek. Sen ilgilenmezsin nasıl giderebilirsin? Üyesin diyecek. Şu yola bak. Yani onun için burada bir gecikme var. Bizler 2019 yılında göreve seçildiğimizden beri iki defa bu yola satıh kaplama atıldı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Faik Karakoç’ta bunu şu anda dinliyor. Sıcak asfalt yapılacaktı. Biz geçen sene biliyorsunuz bütün ilçelerde bu toplu köylerle ilgili, grup yollarıyla ilgili vali hanımında söylediği çalışmalar yapıldı. Bu yol Karacaören İnli arasında 13 kilometrelik asfalttı. Geçen sene Yol Şube Müdürümüz Faik Bey tarafından yolun önümüzdeki sene yapılacağı söylenmişti. Biz de tamam dedik. Yol çok kötü olmasına rağmen kabul ettik. Çünkü birlikte çalışacağımız arkadaşlar kimseyle de kötü olmak istemiyoruz burada. Fakat Eylül ayı geldi okullar açılıyor. Çalışmalar hala devam ediyor. Bakıyorsun iki gün çalışıyorlar dört gün yoklar. Bir gün çalışıyor, üç gün yoklar. Her gün takip ediyoruz. Faik Bey’le de muhatap oluyoruz. Arıyoruz, telefon ediyoruz. Bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var burada? Bilemiyorum.” diye konuştu.

“TEHDİT ETMİYORUM, DÜŞÜK OY ALIRSAK HESABINI SORARIM”

Kökcür, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Cumhur İttifakıyız. Her yerde bunu söylüyoruz. Gururla da söylüyoruz. Mart ayında köy kahvesine gittiğimizde telefonun sesini Faik beyle görüşürken açtım herkes dinledi. Çünkü köylüler bize inanmadılar yalan söylüyorsunuz dediler. Mayıs ayında yağmur vardı bir ay anlarım bir şey demem. Ama Eylül ayındayız. Bu iş niye kaldı anlamadım. İnanın oraya gidemiyoruz. Hiç mazeret üretmeden, gerçek şey nedir? Niçin bu gecikti? Niçin yapılmıyor? Bizde rahatlayalım artık. 31 Mart 2024 tarihinde seçim zamanı geldiğinde Cumhur İttifakı Çay-İnli’de düşük oy alırsa vallahi bunun hesabını sorarım. Kimse bunu tehdit olarak algılamasın. Ben zor durumda kalırsam, beni zor durumda bırakanları ben zor durumda bırakırım. Onu da söyleyeyim.”

“SÖZÜ EDİLEN YOLDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Ziya Bilim, MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür’e müjde vereceğini söyledi. Bilim, “Ben Sayın Grup Başkan Vekiline bir müjde vermek istiyorum. Sözü edilen yeri geçen hafta görüştükten sonra Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürümüzle görüşerek detaylı bir çalışma yaptık. Siz rahatlıkla inşallah İnli köyümüze gidin, balıkçıya misafirlerinizi de götürün. Orası zaten yatırım programındaydı. Nasip olursa en kısa sürede biz orada çalışmaya başlıyoruz.” dedi.

“ÇARŞAMBA GÜNÜ SICAK AFSALTI DÖKECEĞİZ”

Konu hakkında açıklama yapan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç, şunları kaydetti: “Yol çalşımasında gecikme nedeni yoğun süren yağışlar oldu. Kurban Bayramı sonrası 15 Temmuz tarihinde çalışmalara başladık. Yaptığımız keşifle beraber 13 kilometrelik yolun tamamen yüksek tonajlı araçlar nedeniyle bozulduğunu belirledik. Çünkü bu yol üzerinde bir kömür ocağı çalışıyor. Çalışmamız devam ediyor. Şu anda orada altı kamyon, bir greyder, bir arazöz, bir silindir çalışmakta. Yolun da işlemesini sağladık iyice sıkıştırıyoruz ki bir daha bozulmasın. Allah nasip ederse Çarşamba günü İnli köy yolunda sıcak asflat çalışmamız başlıyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM