AFYONKARAHİSAR İLE FİLİSTİN’İN CENİN KENTİ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

AFYONKARAHİSAR İLE FİLİSTİN’İN CENİN KENTİ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

 

Afyonkarahisar Belediyesi ile Filistin’in Cenin Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Afyonkarahisar ile Cenin ‘kardeş şehir’ oldu.

Filistin’in Cenin Belediye Başkanı Nidal el- Ubeydi, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Cenin Belediyesi Meclis Üyesi Khader Torkman, Büyükelçi Müsteşarı Rana Abusıbaa ve Cenin Belediyesi Dış İlişkiler Dairesinden Baheer Matahen,  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makanında ziyaret etti. Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş da görüşmede hazır bulundu. Ziyarette, Filistin’in içinde bulunduğu durum ve Türkiye’nin desteği konuşuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek aynı inancı yaşadıkları Filistin’in önemini vurgulayarak, “Filistin ile olan tarihi bağlarımız çok eskilere dayanır. Hem din kardeşiyiz hem de Osmanlının torunları olarak bir bağımız var. Dünyada birçok il ile kardeş şehiriz. Mazlum coğrafya Filistin bizim için çok daha fazla önem arz ediyor. Kardeş Belediyemizi ve Büyükelçimizi, meclis üyemizi burada ağırlamaktan son derece memnunuz” dedi.

Başkan Zeybek, yerel yönetimler olarak karşılıklı yapacakları maddi ve manevi iş birlikleri için de her zaman hazır olduklarını belirtti.

Ziyarette, gerçekleştirilen kardeşlik imza protokolüyle tüm dünyaya Türkler ile birlikte olduklarını göstermeyi amaçladıklarının altını çizen Cenin Belediye Başkanı Nidal el- Ubeydi ve Filistin Devleti Büyükelçisi Faed Mustafa, sadece belediyeler arasında değil halklar arasında da birliktelik meydana getirmek istediklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin desteklerini her zaman hissettiklerini belirten heyet ev sahipliğinden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Cenin Belediye Başkanı Nidal el- Ubeydi’nin imzaladıkları protokol ile iki şehir kardeş belediye oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM