“Aziz milletimiz, Filistin halkının mücadelesine desteklerini Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edecek”

“Aziz milletimiz, Filistin halkının mücadelesine desteklerini Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edecek”

Filistin’in Ankara Büyükelçisi’ni Afyonkarahisar Valiliği Makamı’nda ağırlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Köklü tarihe ve ortak çıkarlara sahibiz” dedi

Programları kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Faed Mustafa, ardından Valilik Makamına geçerek Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile bir süre görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki köklü tarihi ve kültürel ilişkiler, ülkemizin Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de Filistin halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında verdiği destekler ve yürüttüğü projeler ele alındı.

Büyükelçi Faed Mustafa’yı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı, şehrimizin tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli, ihracatı ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Köklü Tarihe ve Ortak Çıkarlara Sahibiz

Vali Yiğitbaşı, “Türkiye ve Filistin köklü bir tarihe ve ortak çıkarlara sahip iki ülke olarak halihazırda yürüttüğü siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri uzun yıllar sürdürecek ve daha da geliştirecektir. Bunun yanında aziz milletimiz, Filistin halkının mücadelesine maddi ve manevi desteklerini Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam ettirecektir” dedi.

Büyükelçi Faed Mustafa’ya ziyareti sırasında Cenin Belediye Başkanı Nidal Obaidi, Cenin Belediye Meclis Üyesi Khader Torkman, Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı Rana Abusibaa, Cenin Belediyesi Dış İlişkiler Dairesinden Basheer Matahen de eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM