Patates depolarında çalışmalar sürüyor

Patates depolarında çalışmalar sürüyor

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Dinar, Sandıklı ve Şuhut’ta patates depolanması için yapılan soğuk hava depolarında çalışmaların sürdüğünü açıkladı

 

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya orman köylülerininün hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar Sandıklı’da ORKÖY desteği ile hayata geçirilen patates soğuk hava deposu ile patates üreticisi orman köylülerinin ürünlerini güvenle depolama imkanı sağlandığını bildirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantısında Dinar’ın Göçerli Köyü’nde inşa edilen patates soğuk hava deposu inşaatının fay hattı üzerinde bulunması nedeniyle inşaatının durdurulduğu gündeme gelmişti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya hem Göçerli de hem de diğer bölgelerde patates depolanması için soğuk hava deposu inşaatlarının sürdüğünü bildirdi.

Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir büyük uğraş verdikleri ve mevzuatının düzenlenmesine katkı sundukları çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Orman Genel Müdürlüğü adına ilkini Sandıklı Akin Köyüne tünel makinası ile kazarak kurduğumuz doğal soğuk hava deposunun ikincisini Şuhut/Mahmut Köyünde kurmaya başladık” dedi.

Özkaya şunları söyledi:

“Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın gönderdiği özel proje ödeneğiyle de Afyonkarahisar İl Özel İdaresi adına Dinar Göçerli Köyünde kurmaya başladık, kazıda sona yaklaştık. Afyonkarahisar’ın her bölgesine bu depoları yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu depolar; bize yılın her mevsimi +4 derece civarında ürünleri firesiz taze olarak ucuza depolama imkanını sağlıyor.

Türk çiftçisinin üretmek sorunu yok. Sorun daha ziyade girdi maliyetine destek (ki Hükümetimiz tarihin en yüksek tarımsal desteğini veriyor), depolama ve pazarlamada. Bu ve benzeri depolama ile lisanslı depoculuk çiftçimize büyük imkanlar sunmaktadır. Pazarlama alanındaki destek ve gelişmelerle de çiftçimiz üretmeye ve kazanmaya devam ediyor. Allah bereketiyle yemeyi nasip etsin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM