Edebiyat ve Kültür Kampı dolu dolu geçti

Edebiyat ve Kültür Kampı dolu dolu geçti

Afyonkarahisar Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden iki öğrenci ile iki öğretmen Kastamonu Kadıdağı Edebiyat ve Kültür Kampına katıldı.

 

Anadolu Mektebi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle  Kastamonu Kadıdağı Edebiyat ve Kültür Kampı düzenledi. Kampa, Afyonkarahisar Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden iki öğrenci ile iki öğretmen katılım sağladı.

 

Kastamonu Kadıdağı Edebiyat ve Kültür Kampı; Prof. Dr. Selahattin Kaymakçı , Prof. Dr. Orhan Söylemez , Doç. Dr. Tuba Dalar , Doç. Dr. Sema Noyan , Dr. Ayşe Demir , Şair Yazar Zeynep  Arkan , ve Yazar Erdal Aslan eğitim verdi. Kampta eğitimlerin yanı sıra akademik okumalar da gerçekleştirilerek, Senarist Elçin Ödemiş eşliğinde film izleme ve okuma etkinliği, Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mekanlarına yapılan gezi ve Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Korosunun verdiği bir konser de yer aldı.

 

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi nedir?

 

Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını amaçlayan bir yazar okuma faaliyetidir.

Anadolu Mektebindeki öğrenciler, nitelikli bir okuma yapar, yazı ile kendini ifade becerisi edinir, sosyal ve kültürel yönden gelişir. Öğrencilerin; çalışkan, doğru, sadakatli, kendine güvenen, irade sahibi, önceliklerini doğru belirleyen, ilkeli ve tutarlı olabilen, mensup olduğu aileyi önemseyen bireyler olmaları hedeflenir.

Anadolu Mektebi Yazar okumaları, gönüllülük ile başlayan ve devam eden, nicelikten çok niteliğe önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir.

Faaliyetler, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 12 lise ve 6 ortaokulla başladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM