Japonya’lı Profesör Yoshiko Mustafa Çöl’ü ziyaret etti

Japonya’lı Profesör Yoshiko Mustafa Çöl’ü ziyaret etti

 

Japonya “Showa Women’s” Üniversitesinde Profesörlük görevinde bulunan Yoshiko Tsuruta, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü ziyaret ederek, Sandıklı ilçesini gezdiler.

Bağlı bulunduğu üniversitede bir tez programı için Sandıklı ilçesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile görüşen Profesör Yoshiko, Çöl ile ilçedeki tarihi yapılar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Orta derecede Türkçe bilen Profesör Yoshiko, ilçedeki pazarları, oyuncak ve hamam müzesi gibi alanları gezdi. Çöl tarafından restorasyonu yaptırılan ve Çakır Mahallesi Ortakuyu Sokak’ta bulunan tarihi çamaşırlığı çok beğenerek tezinde yer vereceğini ifade eden Profesör Yoshiko, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek nesilleri bırakmasından dolayı Çöl’e teşekkür etti.

“SANDIKLI YÜZYILLARDIR ÇEŞİTLİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI”

Adına altın bastırılan İstanbul’dan sonra tek şehir olan Sandıklı ilçesinin altını ve Kurtuluş Savaşında Türk Hava Kurumuna bağışlanan iki adet uçağının bilgilerini de ilgiyle takip eden Profesör Yoshiko Tsuruta, bu bilgileri de kullanmak istediğini ifade etti. Ziyaret hakkında konuşma yapan Başkan Mustafa Çöl; “Sandıklı ilçemiz yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Dolayısıyla kültürel mirasımızı korumak hepimizin görevi. Bu bağlamda Japonya’dan bizleri ziyarete gelen Profesör Yoshiko Tsuruta hanımefendiye ilçemize geldiği için hoşgeldiniz dileklerimi iletiyor, kültürel mirasımızı yakından takip ederek üniversitesine tez konusunda kullanacağı için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM