AFSÜ 6. yılına 8 bin öğrenciyle giriyor

AFSÜ 6. yılına 8 bin öğrenciyle giriyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2075 yeni kayıtla tüm kontenjanlarda %95 doluluğa ulaşarak 6. yılına toplam 7976 öğrenciyle “merhaba” dedi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 tercih döneminde her yıl sergilediği başarıyı yineleyerek ön lisans ve lisansta Türkiye ortalamasının üzerinde tercih edilen Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2075 yeni kayıtla tüm kontenjanlarda %95 doluluğa ulaşarak 6. yılına toplam 7976 öğrenciyle merhaba dedi. Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü kontenjanları tamamen dolan AFSÜ’nün tüm bölüm ve programları için doluluk oranının, ek kayıt döneminde %100’e ulaşması bekleniyor.

Bu yıl AFSÜ’ye 896’sı lisans, 1290’ı ön lisans olmak üzere 2186 öğrenci yerleşti ve bu kontenjanlara 879’u lisan ve 1196’sı ön lisans olmak üzere 2075 kişi kayıt yaptırdı. Bu kayıtların 1989’u e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilirken, 86 öğrencimiz de AFSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Zafer Sağlık Külliyesi A Blokta oluşturduğu ofise gelerek kaydını tamamladı. Böylece 2023-YKS kayıt döneminde üniversitemize yerleşen adayların %95’i işlemlerini tamamlayarak AFSÜ ailesine katıldı.

“Daha yüksek sınav skoruna sahip öğrenciler tarafından tercih ediliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Sağlığın Üniversitesi” AFSÜ’yü tercih eden yeni öğrencilerimize ve ailelerine üniversitemize güvenleri ve gösterdikleri teveccüh için teşekkür etti. “Yönetim olarak, kontenjanlarımızın tamamına yakın seviyede dolmuş olmasının yanı sıra önceki yıllara göre daha yüksek sınav skoruna sahip öğrenciler tarafından tercih ediliyor olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” diyen Prof. Dr. Okumuş, altyapı hazırlıklarından tanıtım boyutuna, yeni başarılı öğrencilerimizin AFSÜ’ye kazandırılması sürecinin her safhasında özveriyle emek sarf eden üniversitemizin bütün birimlerine ve personeline şükranlarını sundu.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik ortamda kayıt işlemleri 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında, yüz yüze kayıtları ise 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında tamamlandı. Yükseköğretim programlarının genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM