Süslü Kadınlar, “farkındalık” için pedal çevirdi

Süslü Kadınlar, “farkındalık” için pedal çevirdi

Afyonkarahisar’da 6. kez gerçekleşen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli görüntülere sahne olurken onlarca kadın bisikletleri ile şehirde tur attı.

2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Afyonkarahisar’da 6. kez yapıldı. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye Mete Sert, 6. kez yapılan etkinliğe katılan tüm kadınlara teşekkür etti. Rengarenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile Türkiye’de ve dünyada 200’den fazla il ve ilçede düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda binlerce kadın aynı anda pedal çevirdi.

“Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenlendi.

Türkiye çıkışlı olan bu turun Türkiye’den dünyaya yayılan kadın hareketi olduğunu dile getiren Mete Sert, çok beğenilerek izlendiğini ifade etti. Dünya’da onlarca şehirde Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılan bisiklet sürüşünün yurtdışında da Türk kadınlarının özverili çalışmaları ile gerçekleştiğine dikkat çeken Mete Sert, tüm kadınlara geldikleri için teşekkür etti.

Zafer Meydanı’ndan başlayan tur İmaret Camisi, Yeşilyol Caddesi, Zafer Meydanı güzergahında planlandığı gibi yapıldı. Polis ekiplerinin destek verdiği yaklaşık 1 saat sürdü. Turun farkındalık etkinliği olduğu için kısa mesafe ve yavaş sürüş olarak yapılacağını belirten Mete Sert, “Turumuzu 6. kez düzenledik, renkli ve süslü kadınlar turumuza katıldı. Amacımız burada farkındalık oluşturmak. Dilediğimiz kıyafetlerle bisiklete binilebileceğini göstermekti, biz de bu amaca ulaştık. Yerel yönetimlerden taleplerimiz daha donanımlı bisiklet alt yapıları istiyoruz. Bir caddenin otomobilsiz Pazar günü ilan edilmesini istiyoruz, çünkü o cadde de Pazar günleri bisiklet kullanmak istiyoruz. Etkinliğe katılan kadın, erkek, çocuk tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM