AFSÜ, kornea nakilleri ile bir ilke imza attı

AFSÜ, kornea nakilleri ile bir ilke imza attı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) üniversitede ilk kez yapılan iki kornea nakli ameliyatları başarı ile gerçekleştirdi.

AFSÜ Göz Bankası, üniversitede ilk kez yapılan kornea nakli ameliyatları ile halka hizmet vermeye başladı. Biri erkek (78) diğeri kadın (31) iki hastanın kornea nakli operasyonu, başarıyla uygulandı. AFSÜ Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Bugün AFSÜ Göz Bankası ekibimiz, yaklaşık birer saat süren operasyonlarla iki hastamıza başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirdi. Hastalarımıza şifa dilerken arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.” dedi.

“BÜTÜN HASTALARIMIZI AFSÜ’YE BEKLİYORUZ”

Faaliyete geçen AFSÜ Göz Bankası ile sadece Afyonkarahisarlıların değil, kornea naklinin yapılmadığı Uşak, Kütahya ve Burdur’daki hastaların da bu operasyon için cazip bir alternatife kavuştuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Şimdiye kadar kornea nakli gereken hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek mecburiyetindeyken artık bu ameliyatları kendimiz yapabiliyoruz. Kornea nakli için başka yerlere ve şehirlere gidip nakil sırası beklemek zorunda kalan bütün hastalarımızı AFSÜ’ye bekliyoruz.” diye konuştu.

“OPERASYONU BAŞARIYLA HAYATA GEÇİRDİK”

AFSÜ Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Ay Kornea nakli gerçekleştirilen hastalardan ilkinin Antalya’da kornea nakli için sıra beklediğini belirterek, “78 yaşındaki hastamız ise daha önce iki kez bypass ameliyatı geçirmişti. Bu noktada bütün ekip arkadaşlarımın yanı sıra Anestezi Anabilim Dalındaki hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Hastalarımızın aylarca sıra bekleyerek olabileceği operasyonu, burada başarıyla hayata geçirmiş olduk.” şeklinde konuştu.

“AFSÜ’DE KURULACAK MERKEZ İLE HASTALARIMIZIN ŞİFAYA KAVUŞMALARINA VESİLE OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Kornea Birim Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın ameliyatlarda gözlemci olarak hazır bulunduğunu belirten Dr. Ay, kendisinin de hem tıp hem de uzmanlık eğitimini başarılı nakil ameliyatları ile tanınan Akdeniz Üniversitesinde aldığını kaydetti. Dr. Ay, “Akdeniz Üniversitesindeki modelin benzerini AFSÜ’de de kuracak ve bölgemizde, nakil konusundan mustarip bütün hastalarımızın şifaya kavuşmalarına vesile olmaya çalışacağız. AFSÜ’yü nakil yapılan bir merkez hâline getiren vizyonu ve bize sonsuz desteği için, başta Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, her zaman yanımızda oldukları için de Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Becit ve Başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM