“Devlet olarak her zaman çiftçimizin üreticimizin yanındayız”

“Devlet olarak her zaman çiftçimizin üreticimizin yanındayız”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kara Buğday Tarla Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yiğitbaşı, “Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin devlet olarak her zaman yanındayız” dedi.

 

Etkinlikte konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar’ın kendine özgü bambaşka bir atmosferi olduğunu belirterek, “Özellikle Tatarlı ve Haydarlı beldesinde yaşayan kadınlarımız beni her daim samimiyetle karşılıyorlar. Kendi kültürlerini devam ettirmeleri de çok güzel. Çalışkanlıkları ile ışık saçıyorlar.” dedi.

“DİĞER İLÇELERE DE ÖRNEK OLMALI”

Projenin diğer ilçelere de örnek olması gerektiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı, “İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Acar’ın da ilçede son günü. Kendisinin ilimizdeki son gününde bu etkinliğin yapılıyor olması çok anlamlı. Bana bu projeden bahsettiğinde hem çok heyecanlandım hem de çok mutlu oldum. Böyle bir ürünün kısa sürede çiftçimizden ilgi görmesi, her yönden önemli artılar getirmesi, çiftçimize kazanç kapısı olması mutluluk verici. Bu projemiz diğer ilçelerimize de örneklik etsin. Ülke olarak savunma sanayiinde yapılan atılımlar ile nasıl gurur duyuyorsak aynı şekilde gıda, tarım ve hayvancılıkta yapacağımız atılımlar da çok önemli.” diye konuştu.

“4 BİN DEKARDA ÜRETİM YAPILIYOR”

Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılık noktasındaki önemine değinen Vali Yiğitbaşı konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehrimizin kendine özgü özelliklerinden biri de tarım ve hayvancılık noktasında öncü ve önemli bir potansiyelinin olması. Bundan dolayıdır ki 200 dekar arazide başlayan üretim bugün 4000 dekarlara getirilmiş, İl Tarım ve Orman Müdürümüzün hayal kurması, çiftçimizin sahiplenmesi, bizlerin desteği, İl Özel İdaremizin destekleri ile tam bir işbirliği ve ortak aklın çalışması neticesinde bugün bu güzel sonuca ulaştık. Gerçekten gurur verici. Tarım arazilerinin etkin kullanılması, iyi tarım uygulamalarının artırılması ve bunların desteklenmesi noktasındaki bu örnek çok önemli.”

“DEVLET OLARAK HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ”

Projenin ilimize yayılmasını temenni eden Vali Yiğitbaşı, “Umarım bu proje tüm Afyonkarahisar’a yayılsın. Böylesine güzel hayaller kuran, üreten çalışma arkadaşlarımızın da sayısı artsın. Projenin uygulanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz tarımda daha ileriye gitmek, yeni ürünler denemek, ilçemizi geliştirmek istiyoruz, çiftçimiz, köylümüz, üreticimiz çok daha fazla kazansın diyen herkesi devlet olarak her zaman destekliyoruz. Hepinizin emeklerine sağlık, teşekkür ediyorum. Kara buğday üretiminde Türkiye birinciliği söz konusu. Bu tür uygulamaların, iyi örneklerin artmasını diliyor. Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kara Buğday ekili tarlanın gezilmesi ve teknik bilgilendirme yapılması sonrası etkinlik sona erdi. Vali Yiğitbaşı, çiftçilerle de tek tek görüşerek emekleri ve gayretleri için teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM